Melbourne magyar város

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Melbourne az egyik legnagyobb magyar város

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Melbourne az egyik legnagyobb magyar város


2019/06/30

Messzi Magyarországtól található az egyik legnagyobb magyar város Melbourne.Londont szokták nevezni a "második legnagyobb" magyar városnak, akkor a ausztrál metropolisz sincs nagyon lemaradva tőle.

Melbourneben rengeteg magyar él

 

Melbourne az egyik legnagyobb magyar város. Egyes becslések szerint 80 000 honfitársunk él ott. Ők főleg az 56-os események miatt költöztek ki oda és máig vígan élnek ott, mesés körülmények között. Ausztráliára általánosságban is igaz, hogy egy másik világ. Oly távoli tőlünk, hogy kicsit msztikus is. Ráadásul mikor nálunk itthon tél és hatalmas mínuszok vannak, akkor ott nyár és a legnagyobb forróság. Az európai ember mindig irígy kedve nézi az onnan ilyen tájt érkező képeket. 

 

De térjünk vissza az egyik legnagyobb auszi városra. 2013-ban a legélhetőbb városnak választották az egész világot figyelembe véve.Alapításakor még egy fegyenctelep működött a helyén és csak a későbbi francia kezdeményezés alapján kezdték ide felhúzni a mára már 4,5 milló fősre duzzadó várost.

 

Csodásan és szabályosan tagolt településről beszélünk esetében. Rengeteg parkkal és zöld felülettel teszik méginkább zöldé a várost.  Összesen 4 részre bontható. Üzleti központja a Collins street, itt találhatók a bevásárlóközpontok. Keletre a parlamenti negyed van, a déli részen pedig a művészek „otthona”, illetve a Swanston Street negyed van. Itt található a városháza és más jelentős középület is.Erről a részről a gépjárműforgalom ki van tiltva. 

 

Most nézzünk meg egy csodálatos videót erről a nagyon messzi lévő csodáról. Íme Melbourne, mel többek közt a magyaroknak is a paradicsoma.

 

 

Forrás: 

Daniel Johnson

 


utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Alsóörs - Balatoni Hajózás Zrt. (Hajóállomás-BH)

 A Balatoni Hajózási Részvénytársaság kikötője a Balaton keleti medencéjének...

Vízparti lakás Balaton

Egy vízparti lakás a Balatonon remek lehetőségeket rejt azok számára, akik ingatlant...

Formastabilitás

A formastabilitás a hajótest alakjától függő, a hajó dőlésével szemben mutatkozó...

Beiboot

A beiboot meghatározását lásd a boci szótárszónál.

Trepni

Trepni: padlódeszka  
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.