Melbourne magyar város

hirdetes

Melbourne az egyik legnagyobb magyar város

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Messzi Magyarországtól található az egyik legnagyobb magyar város Melbourne.Londont szokták nevezni a "második legnagyobb" magyar városnak, akkor a ausztrál metropolisz sincs nagyon lemaradva tőle.

Melbourneben rengeteg magyar él

 

Melbourne az egyik legnagyobb magyar város. Egyes becslések szerint 80 000 honfitársunk él ott. Ők főleg az 56-os események miatt költöztek ki oda és máig vígan élnek ott, mesés körülmények között. Ausztráliára általánosságban is igaz, hogy egy másik világ. Oly távoli tőlünk, hogy kicsit msztikus is. Ráadásul mikor nálunk itthon tél és hatalmas mínuszok vannak, akkor ott nyár és a legnagyobb forróság. Az európai ember mindig irígy kedve nézi az onnan ilyen tájt érkező képeket. 

hirdetes

 

De térjünk vissza az egyik legnagyobb auszi városra. 2013-ban a legélhetőbb városnak választották az egész világot figyelembe véve.Alapításakor még egy fegyenctelep működött a helyén és csak a későbbi francia kezdeményezés alapján kezdték ide felhúzni a mára már 4,5 milló fősre duzzadó várost.

 

Csodásan és szabályosan tagolt településről beszélünk esetében. Rengeteg parkkal és zöld felülettel teszik méginkább zölddé a várost.  Összesen 4 részre bontható. Üzleti központja a Collins street, itt találhatók a bevásárlóközpontok. Keletre a parlamenti negyed van, a déli részen pedig a művészek „otthona”, illetve a Swanston Street negyed van. Itt található a városháza és más jelentős középület is.Erről a részről a gépjárműforgalom ki van tiltva. 

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
utazás

Szótár

Dirk

A dirk meghatározását lásd a pihentető szótárszónál. Tovább

Keszthely - BAHART Vitorláskikötő

Keszthely BAHART Vitorláskikötő bemutatása A Keszthelyi Vitorláskikötő a Balaton egyik... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.