Melbourne magyar város

hirdetes

Melbourne az egyik legnagyobb magyar város

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Messzi Magyarországtól található az egyik legnagyobb magyar város Melbourne.Londont szokták nevezni a "második legnagyobb" magyar városnak, akkor a ausztrál metropolisz sincs nagyon lemaradva tőle.

Melbourneben rengeteg magyar él

 

Melbourne az egyik legnagyobb magyar város. Egyes becslések szerint 80 000 honfitársunk él ott. Ők főleg az 56-os események miatt költöztek ki oda és máig vígan élnek ott, mesés körülmények között. Ausztráliára általánosságban is igaz, hogy egy másik világ. Oly távoli tőlünk, hogy kicsit msztikus is. Ráadásul mikor nálunk itthon tél és hatalmas mínuszok vannak, akkor ott nyár és a legnagyobb forróság. Az európai ember mindig irígy kedve nézi az onnan ilyen tájt érkező képeket. 

hirdetes

 

De térjünk vissza az egyik legnagyobb auszi városra. 2013-ban a legélhetőbb városnak választották az egész világot figyelembe véve.Alapításakor még egy fegyenctelep működött a helyén és csak a későbbi francia kezdeményezés alapján kezdték ide felhúzni a mára már 4,5 milló fősre duzzadó várost.

 

Csodásan és szabályosan tagolt településről beszélünk esetében. Rengeteg parkkal és zöld felülettel teszik méginkább zölddé a várost.  Összesen 4 részre bontható. Üzleti központja a Collins street, itt találhatók a bevásárlóközpontok. Keletre a parlamenti negyed van, a déli részen pedig a művészek „otthona”, illetve a Swanston Street negyed van. Itt található a városháza és más jelentős középület is.Erről a részről a gépjárműforgalom ki van tiltva. 

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Sott

Minden olyan kötelet, amellyel vitorlákat húzunk be, sott-nak hívunk. Ezek alapján van fock... Tovább

Fogyás

A fogyás gyakran fontos lehet a vitorlázó számára is, hiszen a vitorlázás mégis csak egy... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes