Ígéretes jövőt jósoltak a magyar versenyvitorlázásnak a Budapest Boat Show-n

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Ígéretes jövőt jósoltak a magyar versenyvitorlázásnak a Budapest Boat Show-n

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ígéretes jövőt jósoltak a magyar versenyvitorlázásnak a Budapest Boat Show-n


2024/03/08
ZH

A Budapest Boat Show 2024 rendezvényének stratégiai partnerként a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) adott otthont, míg díszvendégként a Vitorlázz Itthon programmal érkezett a Magyar Vitorlás Akadémia. Az esemény idején párhuzamosan zajlott az ILCA osztályok Európa-bajnoksága Athénban, amely tovább fokozta a vitorlázás iránti figyelmet és érdeklődést.

ígéretes a magyar vitorlázás

Budapest Boat Show 2024


Az idei Budapest Boat Show az egyik legjelentősebb eseménye volt a vitorlázás és a hajózási ipar számára, melynek során fontos szerepet kapott a stratégiai partnerség és a kiemelt díszvendég. A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) újra megerősítette stratégiai partneri szerepét a rendezvényen, melynek révén lehetőség nyílt a szövetség és a kiállítás közötti szoros együttműködésre és kapcsolatok elmélyítésére. Ezáltal a vitorlázás és a hajózás területén fontos információk, tapasztalatok és újdonságok kerültek bemutatásra, elősegítve ezen iparágak fejlődését és népszerűsítését.


A kiállítás díszvendége pedig nem más volt, mint a Vitorlázz Itthon program által támogatott Magyar Vitorlás Akadémia. Ez a kezdeményezés arra törekszik, hogy a hazai vitorlázó utánpótlást támogassa és fejlessze, kiemelve ezzel a fiatal tehetségek fontosságát és fejlődési lehetőségeit. A Magyar Vitorlás Akadémia részvétele a Budapest Boat Show-n nem csupán a jelenlegi helyzetet tükrözte, hanem az iparág jövőjébe is betekintést nyújtott, és lehetőséget biztosított a fiatal vitorlázóknak, hogy bemutassák tehetségüket és hajóikat a széles közönség előtt. Ezáltal a kiállítás nem csupán a jelenlegi szereplők és szervezetek számára nyújtott platformot, hanem a jövőbeli generációk számára is inspirációt és lehetőséget kínált a vitorlázás iránti szeretetük és elkötelezettségük megmutatására.

 

 

Reflektorfényben az ILCA Európa-bajnokság


Az esemény idejére a figyelem a párhuzamosan zajló ILCA osztályok Európa-bajnokságára is irányult Athénban, ahol magyar sikerek születtek, ami tovább emelte a kishajós vitorlázás népszerűségét.


Fontos fórum a magyar vitorlázásnak


"A Budapest Boat Show kiemelkedő fontosságú fórum a magyar vitorlázás és a hajózási ipar számára. Itt fontos kapcsolatok születhetnek, és komoly beszélgetések zajlanak" - mondta Haranghy Csaba, a MVSZ elnöke a hajózási szakkiállítás megnyitóján.


Utánpótlás bemutatása és a jövőbeli olimpikonok


A Budapest Boat Show díszvendége, a Magyar Vitorlás Akadémia, az úgynevezett "kishajós" vitorlázást, különösen az utánpótlásnevelést mutatta be a széles közönségnek. Hét klub képviseltette magát a kiállításon, bemutatva hajóikat és osztályaikat.


Az esemény során számos beszélgetés zajlott az aktív és reménybeli olimpikonokkal, a szövetségi kapitányokkal és az edzőkkel, bemutatva az olimpiai felkészülés kihívásait és a vitorlás sportág jövőjét.


Az MVSZ Help Desk működése során az érdeklődők információkat kaphattak a vitorlázással kapcsolatban, valamint vendéglátást biztosítottak a látogatóknak és a résztvevőknek.


érdekesség gasztronómia hajó hír kultúra luxus sport technológia tenger, óceán utazás verseny vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Farkasfog

A farkasfog a kötél gyors rögzítésére szolgáló szerelvény. Az ívesen fogazott...

Unterlieck

Az unterlieck a nagyvitorla (Gross) alsó éle.

Ketch vitorlás

            ...

420

420 vitorlás hajó története A 420-ast a hetvenes évek elején hozták be...

Habléc

A habléc a hajók orrfedélzetén található vízlevezető "bajusz".
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.