Arany érmet nyert a magyar vitorlás csapat a Kanári-szigeteken Berecz Zsombor vezetésével

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Elképesztő magyar vitorlás siker: Berecz Zsombor az aranyig repítette a magyar csapatot

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Elképesztő magyar vitorlás siker: Berecz Zsombor az aranyig repítette a magyar csapatot


2023/12/06
NA

A magyar vitorlázás történetének egyik legkiemelkedőbb pillanatát érte el Berecz Zsombor vezetésével a Sámánok elnevezésű magyar csapat a Kanári-szigeteken megrendezett Star Sailors League Gold Cup versenyen. A Sámánok olyan teljesítményt nyújtott, amelyet nemcsak az olimpiai ezüstérmes Berecz Zsombor, hanem az egész magyar vitorlázó közösség is ünnepelhet.

Berecz Zsombor SSL

Vasárnap a magyar hajó Berecz Zsombor vezetésével végig elől volt

 

A verseny csúcspontja a vasárnapi négyes döntő volt, ahol a magyar hajó szinte végig vezetett, és végül az olaszokat, hollandokat és spanyolokat megelőzve diadalmaskodott. Ez az aranyérem a magyar vitorlázás egyik legkiemelkedőbb pillanatát jelenti, ahogy az MTI hírügynökség is kiemelte.

 

Berecz Zsombor szerint a titok az, hogy hinni kell magadban

 

Berecz Zsombor, a csapat kapitánya, a tokiói olimpián finndingiben ezüstérmes, a verseny közvetítésében egyszerűen és hatásosan fogalmazott: "Mi a titok? Ha hiszel a győzelemben, akkor meg is fogod nyerni. Ennyire egyszerű." Berecz Zsombor hangsúlyozta, hogy bár egyénileg talán nem ők a legjobb vitorlázók, de csapatként ők a legjobbak. A siker mögött tehát nemcsak tehetség, hanem csapatmunka és hit is áll.
A Sámánok különlegessége abban rejlik, hogy már a legjobb nyolc között is egyedüliként képviselték azt az országot, amely nem rendelkezik tengerrel. Ez egy valódi bravúr, és azt bizonyítja, hogy a magyar vitorlázás képes túllépni a határokon.

 

Berecz Zsombor a Balatonra invitálja a versenytársakat

 

Berecz Zsombor a verseny után a versenytársaknak is üzent, meghívva őket, hogy jöjjenek edzeni a Balatonra. Ez nemcsak a csapat kiválóságát hangsúlyozza, hanem azt is, hogy a magyar vitorlázók nyitottak a tapasztalatcserére és a folyamatos fejlődésre.

 

A magyar vitorlás csapat, akikre büszkék lehetünk

 

A Sámánok csapatát a tokiói olimpián ezüstérmes Berecz Zsombor mellett a repülőhollandiban 14-szeres világbajnok Majthényi Szabolcs és Bakóczy Róbert alkotta a két kormányos. A teljes csapatot további tehetséges vitorlázók alkották, mint Adorján Csaba, Goszleth Marcell, Gyapjas Zsombor, Huber Lél, Lillik Ákos, Németh Áron, Németh Domonkos, Takácsy Levente, Tomai Balázs és Varjas Sándor.
A Sámánok aranya nem csupán egy versenygyőzelem, hanem egy inspiráló történet, ami mutatja, hogy a csapatmunka és a hit olykor még a legtehetségesebb ellenfelek fölé is emelkedhet. Gratulálunk a Sámánoknak, és izgatottan várjuk, hogy a magyar vitorlázás további sikereket érjen el a következő kihívásokban.

 

Forrás: telex.hu 
 


verseny vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

kutyabarát étterem

Kutyabarát gyorsétterem az az étterem, ahová gond nélkül bevihetjük négylábú...

Bókony

A bókony jelentése hajóborda.

Baum

Nagyjából vízszintesen üzemelő rúd, profil, mely az adott vitorla alsó élének...

Equator

Equator - (lat.=egyenlítõ) az egyetlen magyar tervezésû és építésû óceáni vitorlás,...

Alsó él

Alsó él: A vitorla alsó, a fedélzettel nagyjából párhuzamos éle.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.