Ismerd meg te is Magyarország leghátborzongatóbb helyeit!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Magyarország leghátborzongatóbb helyei!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Magyarország leghátborzongatóbb helyei!


2016/04/28

Ha szeretsz utazni és mindenféle kísérteties, legendákkal övezett helyeket megismerni, akkor ezeket a helyeket neked találták ki! Nem is kell hozzá messzire menni, hiszen Hazánkban található az összes, ismerd meg a legfélelmetesebbeket te is!

 

Magyarország lehátborzongatóbb helyei ezek, ismerd meg őket te is!

1. Fonyód – Kripta villa

 

 

Ezt a fonyódi épületet a szerelem házának is nevezik, hiszen e hely falait már száz éve egy ijesztő, mégis romantikus legenda öleli körbe. Egy gyógyszerész, kinek neve Abrudbányay-Rédiger Ödön volt, a huszadik század első felében Kolozsváron járt és halálosan beleszeretett egy gyönyörű leányba, ki fiatal volt, szép és üde, a Magdolna nevet viselte.

 

Szerelme nem volt viszonzatlan, hamar ki is tűzték az esküvői ceremónia napját, azonban pár nappal a menyegző előtt a leány halálos kórba esett és hirtelen halált halt.

 


A vőlegény hirtelen gyászba esett, majd 1920-ban ideköltözött Magyarországra, s másodjára is nőül vett valakit, azonban Magdust sohasem feledte.

 

Mikor meglátta Fonyód lenyűgöző panorámáját, eldöntötte: szerelmének itt állít méltó emléket. 1940-ben lett tervezve maga az épület, a szoba, mely a be nem teljesült szerelemnek állít emléket az alagsorban található, ahol egy faragott kőágy van, azon pedig a két szerelmes fekszik, a két oldalon pedig két koporsó.

 

Magdus teste azonban nem került ide, de állítólag az ágy alatt még egy helységbe lehet eljutni, ahol a mondák szerint Ödön családja nyugszik.

 

 

 

 

 

 

2. Balatonederics – Fekete-kastély

 


Már írtunk erről a hátborzongató helyről, mely számos tulajdonban állt és borzalmas tragédiák sorozatait rejti magában.
A magyar szellemkastély néven elhíresült elburjánzott növényzet közt fellelhető Fekete-kastély rá is szolgált erre, hiszen egészen 1912-től kezdve folyamatos gyilkosságok, öngyilkosságok sorozatainak szörnyű emlékét őrzi.

 


Legelőször egy féltékeny gulyáslegény ölte meg itt a kastély szakácsnőjét, majd a kastély tulajdonosa és állíttatója, Nedeczky Jenő is megölte magát éppen a 74. születésnapján.

 


Ezután egy pesti ügyvéd, Vág Jenő  lett a hely tulajdonosa, aki szintén megölte magát, mert feleségét hűtlenségen kapta, majd a nő második vőlegényét is megcsalta, aki szintén itt vetett véget az életének.

 


Hogy a kastély története még hátborzongatóbb legyen, a legutolsó tulajdonosa is végső elkeseredettségében a saját keze általi halált választotta.

Ő egy nyugdíjba vonult miniszteri főtanácsos volt, aki a második világháborúban kettős hírszerző szerepét töltötte be, s miután ez a németek tudomására jutott és keresni kezdték, megölte magát.

 

 

 

 


érdekességek túra utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Eladó lakások Balatonon

Eladó lakások Balatonon? A Balaton mellett élni, a balatoni hétköznapok részesének lenni...

Állókötélzet

Az állókötélzet, az árbocot négy irányban tartott fém sodronykötelek összefoglaló...

Top

Az árboc csúcsa.

Molett ruha webshop

A molett nőknek nincs egyszerű dolguk, ha divatosan szeretnének öltözködni, hiszen a boltok...

Frontális vihar

A frontális vihar a hidegfronttal érkező, gyakran zivatarral együttjáró vihar, mely több...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.