notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ismerd meg te is Magyarország leghátborzongatóbb helyeit!

hirdetes

Magyarország leghátborzongatóbb helyei!

Ilyés Zsófi
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ha szeretsz utazni és mindenféle kísérteties, legendákkal övezett helyeket megismerni, akkor ezeket a helyeket neked találták ki! Nem is kell hozzá messzire menni, hiszen Hazánkban található az összes, ismerd meg a legfélelmetesebbeket te is!

 

Magyarország lehátborzongatóbb helyei ezek, ismerd meg őket te is!

1. Fonyód – Kripta villa

 

 

Ezt a fonyódi épületet a szerelem házának is nevezik, hiszen e hely falait már száz éve egy ijesztő, mégis romantikus legenda öleli körbe. Egy gyógyszerész, kinek neve Abrudbányay-Rédiger Ödön volt, a huszadik század első felében Kolozsváron járt és halálosan beleszeretett egy gyönyörű leányba, ki fiatal volt, szép és üde, a Magdolna nevet viselte.

 

Szerelme nem volt viszonzatlan, hamar ki is tűzték az esküvői ceremónia napját, azonban pár nappal a menyegző előtt a leány halálos kórba esett és hirtelen halált halt.

 


A vőlegény hirtelen gyászba esett, majd 1920-ban ideköltözött Magyarországra, s másodjára is nőül vett valakit, azonban Magdust sohasem feledte.

 

Mikor meglátta Fonyód lenyűgöző panorámáját, eldöntötte: szerelmének itt állít méltó emléket. 1940-ben lett tervezve maga az épület, a szoba, mely a be nem teljesült szerelemnek állít emléket az alagsorban található, ahol egy faragott kőágy van, azon pedig a két szerelmes fekszik, a két oldalon pedig két koporsó.

hirdetes

 

Magdus teste azonban nem került ide, de állítólag az ágy alatt még egy helységbe lehet eljutni, ahol a mondák szerint Ödön családja nyugszik.

 

 

 

 

 

 

2. Balatonederics – Fekete-kastély

hirdetes

 


Már írtunk erről a hátborzongató helyről, mely számos tulajdonban állt és borzalmas tragédiák sorozatait rejti magában.
A magyar szellemkastély néven elhíresült elburjánzott növényzet közt fellelhető Fekete-kastély rá is szolgált erre, hiszen egészen 1912-től kezdve folyamatos gyilkosságok, öngyilkosságok sorozatainak szörnyű emlékét őrzi.

 


Legelőször egy féltékeny gulyáslegény ölte meg itt a kastély szakácsnőjét, majd a kastély tulajdonosa és állíttatója, Nedeczky Jenő is megölte magát éppen a 74. születésnapján.

 


Ezután egy pesti ügyvéd, Vág Jenő  lett a hely tulajdonosa, aki szintén megölte magát, mert feleségét hűtlenségen kapta, majd a nő második vőlegényét is megcsalta, aki szintén itt vetett véget az életének.

 


Hogy a kastély története még hátborzongatóbb legyen, a legutolsó tulajdonosa is végső elkeseredettségében a saját keze általi halált választotta.

Ő egy nyugdíjba vonult miniszteri főtanácsos volt, aki a második világháborúban kettős hírszerző szerepét töltötte be, s miután ez a németek tudomására jutott és keresni kezdték, megölte magát.

 

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Játszótér építése

A játszótér egy fontos helyszín a gyermekek életében. Rengeteg időt töltenek itt, ezért... Tovább

Tükör

Tükörnek nevezzük a hajók hátsú síkját. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 194

Átlagos értékelés: 4.9

érdekességek túra utazás