Ismerd meg te is Magyarország leghátborzongatóbb helyeit!

Magyarország leghátborzongatóbb helyei!

Ilyés Zsófi
hirdetes

Ha szeretsz utazni és mindenféle kísérteties, legendákkal övezett helyeket megismerni, akkor ezeket a helyeket neked találták ki! Nem is kell hozzá messzire menni, hiszen Hazánkban található az összes, ismerd meg a legfélelmetesebbeket te is!

 

Magyarország lehátborzongatóbb helyei ezek, ismerd meg őket te is!

1. Fonyód – Kripta villa

 

 

Ezt a fonyódi épületet a szerelem házának is nevezik, hiszen e hely falait már száz éve egy ijesztő, mégis romantikus legenda öleli körbe. Egy gyógyszerész, kinek neve Abrudbányay-Rédiger Ödön volt, a huszadik század első felében Kolozsváron járt és halálosan beleszeretett egy gyönyörű leányba, ki fiatal volt, szép és üde, a Magdolna nevet viselte.

 

Szerelme nem volt viszonzatlan, hamar ki is tűzték az esküvői ceremónia napját, azonban pár nappal a menyegző előtt a leány halálos kórba esett és hirtelen halált halt.

 


A vőlegény hirtelen gyászba esett, majd 1920-ban ideköltözött Magyarországra, s másodjára is nőül vett valakit, azonban Magdust sohasem feledte.

 

Mikor meglátta Fonyód lenyűgöző panorámáját, eldöntötte: szerelmének itt állít méltó emléket. 1940-ben lett tervezve maga az épület, a szoba, mely a be nem teljesült szerelemnek állít emléket az alagsorban található, ahol egy faragott kőágy van, azon pedig a két szerelmes fekszik, a két oldalon pedig két koporsó.

hirdetes

 

Magdus teste azonban nem került ide, de állítólag az ágy alatt még egy helységbe lehet eljutni, ahol a mondák szerint Ödön családja nyugszik.

 

 

 

 

 

 

2. Balatonederics – Fekete-kastély

hirdetes

 


Már írtunk erről a hátborzongató helyről, mely számos tulajdonban állt és borzalmas tragédiák sorozatait rejti magában.
A magyar szellemkastély néven elhíresült elburjánzott növényzet közt fellelhető Fekete-kastély rá is szolgált erre, hiszen egészen 1912-től kezdve folyamatos gyilkosságok, öngyilkosságok sorozatainak szörnyű emlékét őrzi.

 


Legelőször egy féltékeny gulyáslegény ölte meg itt a kastély szakácsnőjét, majd a kastély tulajdonosa és állíttatója, Nedeczky Jenő is megölte magát éppen a 74. születésnapján.

 


Ezután egy pesti ügyvéd, Vág Jenő  lett a hely tulajdonosa, aki szintén megölte magát, mert feleségét hűtlenségen kapta, majd a nő második vőlegényét is megcsalta, aki szintén itt vetett véget az életének.

 


Hogy a kastély története még hátborzongatóbb legyen, a legutolsó tulajdonosa is végső elkeseredettségében a saját keze általi halált választotta.

Ő egy nyugdíjba vonult miniszteri főtanácsos volt, aki a második világháborúban kettős hírszerző szerepét töltötte be, s miután ez a németek tudomására jutott és keresni kezdték, megölte magát.

 

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
érdekességek túra utazás
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.