Kis Hazánk hét természeti csodája, melyet meg kell ismerned!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Hazánk hét természeti csodája, melyeket neked is látnod kell!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hazánk hét természeti csodája, melyeket neked is látnod kell!


2016/04/27

Hazánk apró kis hely, mégis számos gyönyörű természeti csodával találkozhatunk itt, ha jobban körülnézünk és lehet, hogy nem is kell hozzá messzire menni! Ismerd meg te is magyarország hét természeti csodáját, lenyűgöznek majd! :)

 

Hazánk hét természeti csodája, melyeket neked is látnod kell!

1. Ipolytarnóc

 

140 kilométerre a fővárostól bukkanhatunk rá Európa egyik olyan ősmaradvány lelőhelyére, mely a leggazdagabb és egyben szabadon látogatható is, ez az ipolytarnóci ősmaradványok területe, mely 510 hektárnyi helyen fekszik, természetvédelmi terület.


1944-ben nyilvánították védetté, Hazánk földtani örökségének egyik ékszere, hiszen 20 millió évvel ezelőtti vulkanikus működés nyomai lelhetőek itt fel, valamint 8 millió éves mammutfenyők törzsei is, melyeket még Bükkábrány bányájában találtak, majd szállítottak át ide.

 

 


 

 

2. Füzéri vár

 


Ez a vár a Zempléni-hegységben található meg, egy vulkáni kúp tetején, melyet még a 13. század elején építettek ide, ezzel Hazánk egyik legkorábban felhúzott vára. Oklevélben való említése legelőször 1364-ben történt meg, a magyar korona egy évig állt a vár oltalma alatt. 1676-ban a császári katonaság teljesen lakhatatlanná tette, majd elhagyta, feltárása 1977-ben kezdődött meg, majd a helyreállításának munkálatai is végbementek.


Nehezen közelíthető meg, ám ha feljutunk ide, Magyarország egyik legszebb panorámájában lehet részünk, ezért mindenképp megéri az ide vezető nehézkes utat megtenni.

 

 


 

 

 

3. Kardoskúti Fehértó

 

A Dél-Dunántúl egyik legnagyobb értékkel bíró szikes tava ez, melynek medre a Maros egyik mellékágából indul ki. Nagyon egyedi és különleges vízállása van, hiszen számos felszíni víz, fakadó forrás, valamint felszín alatti víz táplálja és területe néha 2 négyzetkilométeres nagyságot is elérhet.

 

1966. óta áll természetvédelmi oltalom alatt, van olyan hogy hónapokra, sőt egy egész évre is kiszárad, 1997. óta majdnem hat hektárnyi területen képezi a Körös-Maros Nemzeti Park részét.


Itt található Hazánk egyik legfontosabb madárrezervátuma, így nemcsak a tó, hanem annak növény, valamint állatvilága is kiemelt természeti értékkel bír.

 

 


 

 

 

4. Őrség

 


Ez a táj sajátos néprajzi kultúrával rendelkezik, Hazánk egyetlen olyan tájegysége, ahol a lakók a Honfoglalás óta állandó jelleggel, egy helyben élnek.

 

A régi királyi levelekben feltüntetett családnevek ezen a részen még most is élnek, teljesen azonosak az akkoriakkal, mindenféle változás nélkül. Számos erőd, liget és gyönyörű táj képezi ezt az egységet, mely 2002. óta az Őrségi Nemzeti Park szerves része.

 

 

 

 

 

 

A további csodákért lapozz a következő oldalra! :)


érdekességek szerelem túra utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatonföldvár Vitorláskikötő

A Balaton nyugati medencéjének délii partján található a Balatoni Hajózási. Zrt....

Sail Melbourne

Sail Melbourne vitorlás verseny Az ISAf Sailing World Cup-ot hét különböző országban...

Konferencia helyszín Budapest

Konferenciáknak, üzleti rendezvényeknek, bemutatóknak tökéletes helyszínéül szolgál a...

Dakron

A Dakron egy műanyag vitorla anyag.

Yawl hajótípus

          Ennél a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.