notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az ország csodás látnivalói

hirdetes

Ezeket a helyeket egyszer muszáj látni az életben itthon

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Vannak Magyarországnak olyan rejtett csodái, melyeket nem ismer mindneki, de egyszer muszáj őket látni az életben. Ezeket mutatjuk most be!

Ezeket a helyeket muszáj látni

Bemutatjuk most tehát ezeket a csodás helyeket. Kezdjük is a felsorolást a Kaptárkövekkel Szomolyáról, a Bükki Nemzeti Park széléről. Ezek olyan kúp alakú kőtornyok, amelyek oldalaiba a nagyon régen az itt élők fülkéket faragtak. Jelenleg 73 ilyen kaptárkövet ismerünk.

 

 

Következzen most a szintén nem túl ismert és a főképen már bemutatott Rudabányai bányató, mely az ország legmélyebb állóvizének számít, a maga 60 méteres mélységével.

 

 

És akkor maradjunk továbbra is Észak-Magyarországon, közelebbről Egerszalókon. Elsőre egészen biztos, hogy nem a Sódómb jut mindenki eszébe a település nevének hallatán, pedig ha ezt a helyet ismerné mindenki, akkor biztos, hogy itt is tömegek lennének. Ez egy 18 méter magas domb,melynek tetején a feltörő vízből kicsapódik a mész. Ez az a lerakódás, mely évről-évre növekszik, és így  egyre jobban beborítja az egész domboldalt.

hirdetes

 

 

 

 

 

Ezeket a helyeket muszáj látni

 

hirdetes

Bazaltorgona Somoskőn . Szinte hihetetlen, hogy még mindig csak az ország északi részén járunk, deház mit lehet tenni, ha itt ennyi eldugott csoda van? A Bazaltorgona sem egy ismert és közkedvelt hely, mégis nagy érétkkel bír. A magyar és szlovák határon helyezkedik el a csaknem 500 méteres tengerszint feletti magasságban található somoskői várhegy északi oldalából kihajló, 8-9 méter hosszú, keskeny bazaltoszlopok orgonasíp módjára kialakult látványosság. 

 

 

A Káli-medence és Hegyestű: a Balaton-felvidék. A leginkább jellegzetes része ez a vidéknek, bár sokan nem tudják azonosítani, hogy pontosan hol is található.Ezt a részt szokás a Káli-medence kapujának őrzőjének nevezni, mely Zánka és Monoszló között található. 

 

 

Ilona-völgyi vízesés. A Mátra annyi szépséget rejt magában, hogy az már eleve megér egy misét. Ráadásul azt tényleg nagyon kevesen tudják csak, hogy itt is van egy vízesés. Sokan úgy tudják, hogy hazánk egyetlen vízesése a Szalajka-völgyben található, azonban ez tévedés. Ez az ország legnagyobb szintkülönbségű természetes zuhataga, a maga 10 méteres magasságával. Hogy pontosan hol található a Mátrában? Ez a rész Parádfürdőtől körülbelül 5 kilométerre, délkeletre van. 

 

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Dűznihatás

A dűznihatás jelentése réshatás, a levegő felgyorsulása a nagyvitorla és az orrvitorla között. Tovább

Svert

Jolle típusú vitorlások leengedhető "uszonya", amely az oldalsodródást... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 205

Átlagos értékelés: 4.7

utazás