Az ország csodás látnivalói

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Ezeket a helyeket egyszer muszáj látni az életben itthon

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezeket a helyeket egyszer muszáj látni az életben itthon


2017/09/12

Vannak Magyarországnak olyan rejtett csodái, melyeket nem ismer mindneki, de egyszer muszáj őket látni az életben. Ezeket mutatjuk most be!

Ezeket a helyeket muszáj látni

Magyarország csodái: Kaptárkövek

Bemutatjuk most tehát ezeket a csodás helyeket. Kezdjük is a felsorolást a Kaptárkövekkel Szomolyáról, a Bükki Nemzeti Park széléről. Ezek olyan kúp alakú kőtornyok, amelyek oldalaiba a nagyon régen az itt élők fülkéket faragtak. Jelenleg 73 ilyen kaptárkövet ismerünk.

 

Magyarország csodái: Rudabányai bányató

Következzen most a szintén nem túl ismert és a főképen már bemutatott Rudabányai bányató, mely az ország legmélyebb állóvizének számít, a maga 60 méteres mélységével.

 

Magyarország csodái: Egerszalók

És akkor maradjunk továbbra is Észak-Magyarországon, közelebbről Egerszalókon. Elsőre egészen biztos, hogy nem a Sódómb jut mindenki eszébe a település nevének hallatán, pedig ha ezt a helyet ismerné mindenki, akkor biztos, hogy itt is tömegek lennének. Ez egy 18 méter magas domb,melynek tetején a feltörő vízből kicsapódik a mész. Ez az a lerakódás, mely évről-évre növekszik, és így  egyre jobban beborítja az egész domboldalt.

 

Magyarország csodái: Bazaltorgona

Bazaltorgona Somoskőn. Szinte hihetetlen, hogy még mindig csak az ország északi részén járunk, deház mit lehet tenni, ha itt ennyi eldugott csoda van? A Bazaltorgona sem egy ismert és közkedvelt hely, mégis nagy érétkkel bír. A magyar és szlovák határon helyezkedik el a csaknem 500 méteres tengerszint feletti magasságban található somoskői várhegy északi oldalából kihajló, 8-9 méter hosszú, keskeny bazaltoszlopok orgonasíp módjára kialakult látványosság. 

 

Magyarország csodái:Hegyestű

A Káli-medence és Hegyestű: a Balaton-felvidék. A leginkább jellegzetes része ez a vidéknek, bár sokan nem tudják azonosítani, hogy pontosan hol is található.Ezt a részt szokás a Káli-medence kapujának őrzőjének nevezni, mely Zánka és Monoszló között található. 

 

Magyarország csodái: Ilona-völgyi vízesés

Ilona-völgyi vízesés. A Mátra annyi szépséget rejt magában, hogy az már eleve megér egy misét. Ráadásul azt tényleg nagyon kevesen tudják csak, hogy itt is van egy vízesés. Sokan úgy tudják, hogy hazánk egyetlen vízesése a Szalajka-völgyben található, azonban ez tévedés. Ez az ország legnagyobb szintkülönbségű természetes zuhataga, a maga 10 méteres magasságával. Hogy pontosan hol található a Mátrában? Ez a rész Parádfürdőtől körülbelül 5 kilométerre, délkeletre van. 

 


utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Rig

Rignek nevezzük a rudazat (árboc, bumm) és az azokat merevítő álló kötélzet (forstag,...

Berecz Zsombor

Berecz Zsombor szül.hely/idő Székesfehérvár, 1986. április 26.   Berecz...

Kielwasser

Kielwasser - farvíz

Állókötélzet

Az állókötélzet, az árbocot négy irányban tartott fém sodronykötelek összefoglaló...

Kutter

A kutter vitorlázatot használó hajók két orrvitorlát használnak egymás mögött, plussz...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.