Érdekességek Magyarországon, melyekről biztosan nem hallottál te sem!

hirdetes

Magyarország legérdekesebb látnivalói, melyeket biztos nem láttál még!

Ilyés Zsófi
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Hazánk igaz hogy kicsi, ám annál több érdekes, furcsa és szép dologgal büszkélkedhet. Most megismerheted Hazánk azon helyeit, képződményeit és furcsaságait, melyekről talán nem is hallottál még!

 

Magyarországi érdekességek, melyekről tuti nem hallottál még!

Sokat hallani a világ minden tájáról furcsábbnál furcsább és elképesztőbb helyekről vagy építményekről, azonban kicsi Hazánkban is rengeteg ilyen érdekes dologra bukkanhatunk ha szemfülesebbek leszünk!

Most megmutatom nektek apró Magyarországunk érdekességeit, melyekről talán nem is tudtál!

 


1. Győr – Jedlik-csobogó

 


A Győr belvárosában található ivókút Jedlik Ányos tiszteletére készült, akinek a szódavizet és a fröccsöt köszönhetjük. A Jedlik-csobogó szódásszifon formát visel, külsejét a jura korból származó mészkőjura borítja, belső burkolata pedig mozaikkövekből áll össze, az egész pedig edzett üveglapokból tevődik össze, súlya pedig majdnem 400 kilogramm.

 

 

 

 

 

2. Rezi – Dino – és Kalandpark

 

Ha imádjuk a Godzilla című filmet, vagy érdekelnek az őskori lények, akkor Reziben életnagyságban is találkozhatunk velük! A Dino – és kalandparkban ugyanis három hektárnyi területen sétálhatunk ezek között az őshüllők között, amelyek hangokat adnak ki, mozog a fejük és még pislogásra is képesek! Ha mégsem vagyunk kíváncsiak rájuk, a kalandparkban még kipróbálhatjuk a trambulint, a mászófalat és a kötélpályát, valamint egy tavon csónakázásra is van lehetőségünk.

hirdetes

 

 

 

 

 

3. Szarvas – Mini Magyarország

 

Már Hazánkban is ellátogathatunk makettparkba, mely Szarvason található és a történelmi Magyarország, valamint a Kárpát-medence legnevezetesebb épületeit tekinthetjük meg interaktív módon. Idén kilenc új, a Felvidékről származó nevezetességgel bővült a kiállított épületek sokasága, melyek megtekintése akár gyermekekkel is kellemes kis kirándulási lehetőség.

 

 

 

Magyarországi érdekességek, melyekről tuti nem hallottál még!

4. Citadella – Kőcsikós játszótér

 

A szuper ötleten alapuló játszótér egy magyar ember kreativitásának köszönhető és a Citadellán lehet birtokba venni a kicsiknek, melyet április végén adtak át. Különlegessége, hogy olyan, mintha egy tolltartónyi színes ceruza lenen szétszórva a homokba, azonban a rongálók már itt is jártak, a játékok tele vannak firkálva és szemétben sincs hiány.

hirdetes

 

 

 

 

 

5. Budapest – Szorzótáblás lépcső

 

Bár az interneten úgy terjed hogy Oroszországban van, ez tévedés! Magyarországon, a főváros Telepy Károly Testnevelési Általános és Középiskolájában található egy kreatív ötlet megtestesülése, a szorzótáblával ellátott lépcső! A nevelőtestület így szeretné a kisiskolások számára könnyebbé és játékosabbá tenni a tanulást, szerintünk ez sikerült is! :)

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Tippek a téli vitorlázáshoz

2019-01-16

Tippek a téli vitorlázáshoz

Akár tetszik, akár nem, a tél végérvényesen beköszöntött, és ha a hó még nem is ért ide, a mínuszok már nagyon is a hétköznapok részeivé váltak. Ez azonban nem kell, hogy feltétlenül a vitorlázható időszak végét jelentse – a téli hajózás nagyon is lehetséges, csak sokkal több dologra kell odafigyelni közben.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

érdekességek kreatív túra utazás

Szótár

Fine dining étterem

A fine dining egyre nagyobb népszerűségre tett szert már hazánkban is, méltán nevezik az... Tovább

Fűke 32

Fűke 32 vitorlás hajó gyártói leírása Fűke Yacht Kft. saját fejlesztésű hajója a... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes