notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Érdekességek Magyarországon, melyekről biztosan nem hallottál te sem!

hirdetes

Magyarország legérdekesebb látnivalói, melyeket biztos nem láttál még!

Ilyés Zsófi
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Hazánk igaz hogy kicsi, ám annál több érdekes, furcsa és szép dologgal büszkélkedhet. Most megismerheted Hazánk azon helyeit, képződményeit és furcsaságait, melyekről talán nem is hallottál még!

 

Magyarországi érdekességek, melyekről tuti nem hallottál még!

Sokat hallani a világ minden tájáról furcsábbnál furcsább és elképesztőbb helyekről vagy építményekről, azonban kicsi Hazánkban is rengeteg ilyen érdekes dologra bukkanhatunk ha szemfülesebbek leszünk!

Most megmutatom nektek apró Magyarországunk érdekességeit, melyekről talán nem is tudtál!

 


1. Győr – Jedlik-csobogó

 


A Győr belvárosában található ivókút Jedlik Ányos tiszteletére készült, akinek a szódavizet és a fröccsöt köszönhetjük. A Jedlik-csobogó szódásszifon formát visel, külsejét a jura korból származó mészkőjura borítja, belső burkolata pedig mozaikkövekből áll össze, az egész pedig edzett üveglapokból tevődik össze, súlya pedig majdnem 400 kilogramm.

 

 

 

 

 

2. Rezi – Dino – és Kalandpark

 

Ha imádjuk a Godzilla című filmet, vagy érdekelnek az őskori lények, akkor Reziben életnagyságban is találkozhatunk velük! A Dino – és kalandparkban ugyanis három hektárnyi területen sétálhatunk ezek között az őshüllők között, amelyek hangokat adnak ki, mozog a fejük és még pislogásra is képesek! Ha mégsem vagyunk kíváncsiak rájuk, a kalandparkban még kipróbálhatjuk a trambulint, a mászófalat és a kötélpályát, valamint egy tavon csónakázásra is van lehetőségünk.

hirdetes

 

 

 

 

 

3. Szarvas – Mini Magyarország

 

Már Hazánkban is ellátogathatunk makettparkba, mely Szarvason található és a történelmi Magyarország, valamint a Kárpát-medence legnevezetesebb épületeit tekinthetjük meg interaktív módon. Idén kilenc új, a Felvidékről származó nevezetességgel bővült a kiállított épületek sokasága, melyek megtekintése akár gyermekekkel is kellemes kis kirándulási lehetőség.

 

 

 

Magyarországi érdekességek, melyekről tuti nem hallottál még!

4. Citadella – Kőcsikós játszótér

 

A szuper ötleten alapuló játszótér egy magyar ember kreativitásának köszönhető és a Citadellán lehet birtokba venni a kicsiknek, melyet április végén adtak át. Különlegessége, hogy olyan, mintha egy tolltartónyi színes ceruza lenen szétszórva a homokba, azonban a rongálók már itt is jártak, a játékok tele vannak firkálva és szemétben sincs hiány.

hirdetes

 

 

 

 

 

5. Budapest – Szorzótáblás lépcső

 

Bár az interneten úgy terjed hogy Oroszországban van, ez tévedés! Magyarországon, a főváros Telepy Károly Testnevelési Általános és Középiskolájában található egy kreatív ötlet megtestesülése, a szorzótáblával ellátott lépcső! A nevelőtestület így szeretné a kisiskolások számára könnyebbé és játékosabbá tenni a tanulást, szerintünk ez sikerült is! :)

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Baum

Nagyjából vízszintesen üzemelő rúd, profil, mely az adott vitorla alsó élének... Tovább

Manőver

A hajóval végrehajtott mûveletek, mozdulatok neve. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 113

Átlagos értékelés: 5.0

érdekességek kreatív túra utazás