Ismerd meg te is Magyarország legszebb vízparti településeit!

hirdetes

Magyarország legszebb vízparti települései

Ilyés Zsófia
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Magyarország nem csak Európában, de világszinten is kiemelkedő, majdnem tízezer folyással és háromezer tóval és ezekben a föld alatt található vizek számon sincsenek tartva.
Most pedig összegyűjtöttem nektek Magyarország legszebb vízparti településeit, ahová mindenkinek érdemes elmennie! :)

 

Ezek Magyarország legszebb vízparti települései!

1. Baja

 


A Mohácsi – szigettel szemben, közvetlenül a Duna partján fekszik baja városa, mely a Felső – bácskai löszhát, a Duna – ártér és a Kiskunsági homokhátság találkozásánál forrta ki magát és a Duna déli tájának egyik legfontosabb átkelőhelyének szerepét tölti be.
Számos szerencsétlenség sújtotta ezt a várost, hiszen 1739-ben a pestisjárvány, 1751-ben árvíz, 1840-ben pedig tűzvész söpört végig, mely igen megviselte.


Mindezen szerencsétlenségek ellenére a 19. században az egyik legfőbb kereskedelmi központja lett az Alföldnek, ezáltal mind gazdasági, mind kulturális szempontból jelentős várossá nőtte ki magát.

hirdetes


Ma már évente számos programnak és fesztiválnak ad otthont, ahová több ezren látogatnak el, ilyen például a Bajai Halfőző Fesztivál vagy a Duna menti Folklór Fesztivál is.

 

 

 

 

 

 

 

2. Orfű

 

Ezen a településen három, mesterségesen kiépített tó van, a Herman Ottó, a Pécsi és az Orfűi tó, mely a 70-es években igen nagy népszerűségnek örvendett, bár a Herman Ottó tóban csak horgászni lehet, mivel tájvédelmi egységként tartják számon.


Az Orfűi – tó mögött kiépített Malommúzeum nem csak üdülésre tökéletes, hanem lehetőség van horgászatra, kajakozásra, lovaglásra, sportolásra, strandolásra, de még vitorlázásra is!

hirdetes

 

 

 

 

 

 

3. Mosonmagyaróvár

 


A Kisalföld egyik legmélyebb középtája ez a város, a Győri medencében. Ezen a helyen van a Mosoni – síkság, a Szigetköz és a Lajta is itt folyik át, mely a Mosoni – Dunával egyesül.


Maga Mosonmagyaróvár is a Duna egyik törmelékkúpján lett kialakítva és kiépítve, mely 50 és 200 méteres vastagság között ingadozik.

 

 

 

 

 

A folytatásért lapozz a következő oldalra!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
tenger,óceán utazás

Szótár

Cirkáló

A cirkáló egy klasszikus, kecses tőkesúlyos vitorláshajó. Az utána szereplő szám a... Tovább

Balatonboglár Hajóállomás

A kikötőt 1890-ben helyezték üzembe. Tájolása: NY. A személyhajók a kikötőmedence... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.