notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ismerd meg te is Magyarország legszebb vízparti településeit!

hirdetes

Magyarország legszebb vízparti települései

Ilyés Zsófia
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Magyarország nem csak Európában, de világszinten is kiemelkedő, majdnem tízezer folyással és háromezer tóval és ezekben a föld alatt található vizek számon sincsenek tartva.
Most pedig összegyűjtöttem nektek Magyarország legszebb vízparti településeit, ahová mindenkinek érdemes elmennie! :)

 

Ezek Magyarország legszebb vízparti települései!

1. Baja

 


A Mohácsi – szigettel szemben, közvetlenül a Duna partján fekszik baja városa, mely a Felső – bácskai löszhát, a Duna – ártér és a Kiskunsági homokhátság találkozásánál forrta ki magát és a Duna déli tájának egyik legfontosabb átkelőhelyének szerepét tölti be.
Számos szerencsétlenség sújtotta ezt a várost, hiszen 1739-ben a pestisjárvány, 1751-ben árvíz, 1840-ben pedig tűzvész söpört végig, mely igen megviselte.


Mindezen szerencsétlenségek ellenére a 19. században az egyik legfőbb kereskedelmi központja lett az Alföldnek, ezáltal mind gazdasági, mind kulturális szempontból jelentős várossá nőtte ki magát.


Ma már évente számos programnak és fesztiválnak ad otthont, ahová több ezren látogatnak el, ilyen például a Bajai Halfőző Fesztivál vagy a Duna menti Folklór Fesztivál is.

 

 

 

 

 

 

 

2. Orfű

 

Ezen a településen három, mesterségesen kiépített tó van, a Herman Ottó, a Pécsi és az Orfűi tó, mely a 70-es években igen nagy népszerűségnek örvendett, bár a Herman Ottó tóban csak horgászni lehet, mivel tájvédelmi egységként tartják számon.

hirdetes


Az Orfűi – tó mögött kiépített Malommúzeum nem csak üdülésre tökéletes, hanem lehetőség van horgászatra, kajakozásra, lovaglásra, sportolásra, strandolásra, de még vitorlázásra is!

 

 

 

 

 

 

3. Mosonmagyaróvár

 


A Kisalföld egyik legmélyebb középtája ez a város, a Győri medencében. Ezen a helyen van a Mosoni – síkság, a Szigetköz és a Lajta is itt folyik át, mely a Mosoni – Dunával egyesül.


Maga Mosonmagyaróvár is a Duna egyik törmelékkúpján lett kialakítva és kiépítve, mely 50 és 200 méteres vastagság között ingadozik.

 

 

 

 

 

A folytatásért lapozz a következő oldalra!

Ezek Magyarország legszebb vízparti települései!

4. Szeged

 


Hazánk harmadik leglakottabb és a Dél – Alföld egyik legnagyobb települése Szeged, mely a Maros és a Tisza egybeömlésénél, a Tisza jobb oldali partján épült ki a folyó árteréből kialakuló szigetekre.


Az idő haladásának során az itt élő emberek folyamatosan feltöltötték az itt lévő mocsarakat és szigetközi mély részeket, ezáltal a 19. századra Szeged teljesen egységes lett.

 

 


 

 

hirdetes

 

5. Győr

 

Győr városa semmiképpen nem maradhat ki a felsorolásból, hiszen nem véletlenül nevezik a települést a „folyók városának” is. A Kisalföld keleti részén fekszik, három folyó, azaz a Rába, Rábca és a Mosoni – Duna torkolatánál.

 

 

 

 

 

 

6. Tata

 

Tata 2010-ben kitüntetést is kapott, hiszen abban az évben lett az Élővizek és a biodiverzitás fővárosa Magyarországon, hiszen ez a település nagyon szoros kapcsolatban áll a természettel, melyet ápolnak is.


A város közepén terül el az Öreg – tó, partján a tatai várral, ezen kívül számos vízfolyás és malom is található itt.
Két éve, 2014. óta pedig minden évben, Tatán kerül megrendezésre a Víz, Zene, Virág Fesztivál is, ám rengeteg más eseménnyel is várják az idelátogatókat és tényleg vétek lenne kihagyni!

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Kalóz vitorlás hajó

Kalóz vitorlás hajó története 1937-ben a Német Vitorlás Szövetség egy 10m2-es... Tovább

Bókony

A bókony jelentése hajóborda. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 244

Átlagos értékelés: 4.7

tenger,óceán utazás