Ismerd meg te is Magyarország legszebb vízparti településeit!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Magyarország legszebb vízparti települései

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Magyarország legszebb vízparti települései


2016/05/17

Magyarország nem csak Európában, de világszinten is kiemelkedő, majdnem tízezer folyással és háromezer tóval és ezekben a föld alatt található vizek számon sincsenek tartva.
Most pedig összegyűjtöttem nektek Magyarország legszebb vízparti településeit, ahová mindenkinek érdemes elmennie! :)

 

Ezek Magyarország legszebb vízparti települései!

1. Baja

 


A Mohácsi – szigettel szemben, közvetlenül a Duna partján fekszik baja városa, mely a Felső – bácskai löszhát, a Duna – ártér és a Kiskunsági homokhátság találkozásánál forrta ki magát és a Duna déli tájának egyik legfontosabb átkelőhelyének szerepét tölti be.
Számos szerencsétlenség sújtotta ezt a várost, hiszen 1739-ben a pestisjárvány, 1751-ben árvíz, 1840-ben pedig tűzvész söpört végig, mely igen megviselte.


Mindezen szerencsétlenségek ellenére a 19. században az egyik legfőbb kereskedelmi központja lett az Alföldnek, ezáltal mind gazdasági, mind kulturális szempontból jelentős várossá nőtte ki magát.


Ma már évente számos programnak és fesztiválnak ad otthont, ahová több ezren látogatnak el, ilyen például a Bajai Halfőző Fesztivál vagy a Duna menti Folklór Fesztivál is.

 

 

 

 

 

 

 

2. Orfű

 

Ezen a településen három, mesterségesen kiépített tó van, a Herman Ottó, a Pécsi és az Orfűi tó, mely a 70-es években igen nagy népszerűségnek örvendett, bár a Herman Ottó tóban csak horgászni lehet, mivel tájvédelmi egységként tartják számon.


Az Orfűi – tó mögött kiépített Malommúzeum nem csak üdülésre tökéletes, hanem lehetőség van horgászatra, kajakozásra, lovaglásra, sportolásra, strandolásra, de még vitorlázásra is!

 

 

 

 

 

 

3. Mosonmagyaróvár

 


A Kisalföld egyik legmélyebb középtája ez a város, a Győri medencében. Ezen a helyen van a Mosoni – síkság, a Szigetköz és a Lajta is itt folyik át, mely a Mosoni – Dunával egyesül.


Maga Mosonmagyaróvár is a Duna egyik törmelékkúpján lett kialakítva és kiépítve, mely 50 és 200 méteres vastagság között ingadozik.

 

 

 

 

 

A folytatásért lapozz a következő oldalra!

Ezek Magyarország legszebb vízparti települései!

4. Szeged

 


Hazánk harmadik leglakottabb és a Dél – Alföld egyik legnagyobb települése Szeged, mely a Maros és a Tisza egybeömlésénél, a Tisza jobb oldali partján épült ki a folyó árteréből kialakuló szigetekre.


Az idő haladásának során az itt élő emberek folyamatosan feltöltötték az itt lévő mocsarakat és szigetközi mély részeket, ezáltal a 19. századra Szeged teljesen egységes lett.

 

 


 

 

 

5. Győr

 

Győr városa semmiképpen nem maradhat ki a felsorolásból, hiszen nem véletlenül nevezik a települést a „folyók városának” is. A Kisalföld keleti részén fekszik, három folyó, azaz a Rába, Rábca és a Mosoni – Duna torkolatánál.

 

 

 

 

 

 

6. Tata

 

Tata 2010-ben kitüntetést is kapott, hiszen abban az évben lett az Élővizek és a biodiverzitás fővárosa Magyarországon, hiszen ez a település nagyon szoros kapcsolatban áll a természettel, melyet ápolnak is.


A város közepén terül el az Öreg – tó, partján a tatai várral, ezen kívül számos vízfolyás és malom is található itt.
Két éve, 2014. óta pedig minden évben, Tatán kerül megrendezésre a Víz, Zene, Virág Fesztivál is, ám rengeteg más eseménnyel is várják az idelátogatókat és tényleg vétek lenne kihagyni!

 

 


tenger,óceán utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Karabíner

A karabíner rugós csat, elengedhetetlen felszerelés a hajósok és túrázók számára....

Jules Verne Trophy

Jules Verne Trophy vitorlás verseny történet,szabály A Jules Verne Trophy ann ak jár,...

Code-lobogó

Code-lobogó: a klasszikus jelzõlobogó-ábécé

Balatonlelle - Balatoni Hajózási Zrt. Vitorláskikötő

A 2001-ben épült 220 férőhelyes balatonlellei vitorláskikötő a Balatoni Hajózási Zrt....

Fonyód Lighting ZRt. Csónakkikötő

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a GE Lightning Zrt. fonyódi ...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.