Hazánk TOP legszebb helyei, melyeket kár lenne kihagyni!

hirdetes

TOP helyek Magyarországon, amiket látnod kell!

Ilyés Zsófi
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Összegyűjtöttem nektek apró Hazánk azon helyeit, melyeket mindenképpen látnotok kell! Csodás vidékek, gyönyörű dombok, vizek, ez Magyarország! Nézzétek meg ti is a legszebb helyeket, aztán pedig kirándulásra fel! :)

 

TOP helyek Magyarországon, melyeket muszáj látnia mindenkinek!

 

Ha egy kedvező árú, ám mégis kellemes környezetben lévő szállást keresel a Balatonnál, akkor erre a linkre kattintva szuper helyet találhatsz! A Hotel Aranysas mindenkit szeretettel vár, akár csoportokat is szállodájában, valamint komfortos bungalowiban, melyeket erre a linkre kattintva érhetsz el és akár személyre szabott árajánlatot is kérhetsz!

 

 

 

1. Tapolcai – tavasbarlang

 

Hazánk egyetlen olyan barlangja ez, melyet csak csónakkal járhatunk körbe. Akár csoportosan, vagy családdal is elmehetünk erre a páratlan szépségű felszín alatti helyre, melynek több, mint háromszáz méternyi hosszát járhatjuk körbe a vízen evezve.

 

 

 

 

 

 

2. Szalajka – völgy

 

Országunk, valamint a Bükk egyik legszebb hegységi völgye a Szalajka, ahol a patak és a Sziklaforrás, valamint a Fátyol – vízesés kihagyhatatlan látnivaló. Az itt folyó patakok mind-mind karsztforrásokból erednek, melyek lenyűgöző látványt nyújtanak. Családdal, kisebb-nagyobb csoportokkal is egyaránt tökéletes hely egy kiránduláshoz.

hirdetes

 

 

 

 

 

 

3. Tihanyi levendulás

 


A Tihanyi őslevendulás mára már a félsziget igazi jelképe lett, az első levendulanövények Franciaországból származnak, melyekből illóolajak, lekvárok és sok más finomság készül.
Érdemes ellátogatni ide a növény virágzásakor, mely június, július környékén van, a dombok mind-mind lilába borulnak, mely egyszerűen szemet gyönyörködtető látvány!

 

 

 

TOP helyek Magyarországon, melyeket muszáj látnia mindenkinek!

4. Megyer – hegyi Tengerszem

 

Sárospataknál bukkanhatunk rá erre a mesés helyre, a Megyer – hegyen. A helyet még a 15. században emberek formálták, ugyanis bánya működött itt. A folyamat során az esővíz feltöltötte a medret, így keletkezett a mai Tengerszem, mely körül a sziklák 70 méteres magasságba nyúlnak.

 

 


 

 

 

5. Hollókő

 


Ezt a falut világszerte ismerik, régi parasztházakkal, faoszlopos tornácokkal. Itt mai napig őrzik a palóc hagyományokat, évente számos programot tekinthetünk meg, valamint a katolikus templom, a Hollókői Tájház, a Postamúzeum és a Szövőház is érdekes dolgokkal vár minket, akár gyermekekkel is.

hirdetes

 

 

 

 

 

 

6. Nádasdy – kastély

 

Ez a kastély Hazánk egyetlen olyanja, melyet még Tudor – stílusban építettek, mely örök szerelemnek állít emléket. Gróf Zichy Ilona 24 évesen, hirtelen halt meg, ám férje, aki hűen szerette, Nádasdy Ferenc a kastély minden egyes szobáját olyan módon rendezte be, mintha imádottja még mindig élne. Ha ide eljövünk, egy valódi mesebeli palotát láthatunk, mely lehengerlő látvány.

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Tippek a téli vitorlázáshoz

2019-01-16

Tippek a téli vitorlázáshoz

Akár tetszik, akár nem, a tél végérvényesen beköszöntött, és ha a hó még nem is ért ide, a mínuszok már nagyon is a hétköznapok részeivé váltak. Ez azonban nem kell, hogy feltétlenül a vitorlázható időszak végét jelentse – a téli hajózás nagyon is lehetséges, csak sokkal több dologra kell odafigyelni közben.

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

érdekességek túra utazás

Szótár

Bohém Étterem Budapest

A Pest Buda Bisztró étterem az egyik legjobb étterem Budapesten Különlegességét maga a... Tovább

Utazás

Ki ne szeretne utazni?? :) Buta kérdés, biztos, hogy mindenki! Utazni lehet sokféleképpen,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes