A hétszeres világbajnok Majthényi a bajnokok bajnoka

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A hétszeres világbajnok Majthényi a bajnokok bajnoka

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A hétszeres világbajnok Majthényi a bajnokok bajnoka


2011/04/11

Forrás: www.yacht.hu

A Dockyard Bajnokok Bajnoksága 2011. április 8-a és 10-e között J24-es hajókkal zajlott Balatonkenesén, a Kenese Marina-Port VSE rendezésében. A szeszélyes áprilisi időjárás jócskán próbára tette a bajnokokat, hiszen a viharos szél miatti, két nap várakozás után csak vasárnap tudtak vízre szállni. A döntőben végül 5 egység vitorlázott a bajnokok bajnoka címért. A győzelmet magabiztos vitorlázással, négy első hellyel, a hétszeres repülőhollandi világbajnok Majthényi kormányozta egység nyerte, így ők őrizhetik egy éven át a gyönyörű, antik, ezüst vándorkupát.
 

Bajnokok Bajnoksága

A Bajnokok Bajnoksága versenyt a Hajó Magazin 1993-ban rendezte meg először, azzal a céllal, hogy a magyar bajnoki címet szerzett vitorlázók egyenlő feltételek mellett, azonos hajóosztályban is megmérettessenek, és kiderüljön, hogy ki a bajnokok között a legjobb. A döntőben a hétszeres repülőhollandi világbajnok, Majthényi Szabolcs (Spartacus) mellett, aki az Asso magyar bajnoki címet gyűjtötte be, rajthoz áll még, a tengeri bajnokságok specialistája Czégai Péter, aki idén a JOD 35 osztályban bizonyult verhetetlennek, ott volt még a Laserben és Siklóban egyaránt aranyérmet szerzett Tomai Balázs (BYC), a 40-es cirkáló első helyezettje Bakóczy Róbert (SVE), valamint a 11MOD bajnoka Kálóczy Antal (VIDEOTON) is.

Élénk, 8-10 m/s-os, ÉNY-i szélben indult a négyfutamos döntő első futama, azaz csak indult volna, mert a rendezőknek a forgolódó szél miatt, több alkalommal kellett módosítaniuk a pályát, így a tervezetthez képest egy óra várakozás és némi rajteljárás iskolagyakorlat után indulhatott a viadal. Az első cirkáló szakasz végén, Tomai vette elsőként a kreutz bóját, Majthényi csupán a harmadikként, Czégai pedig csak az ötödikként. Az első kör után, a leé bójánál már átvette a vezetést Majthényi , őt Tomai követte. A hétszeres világbajnok ettől kezdve végig magabiztosan vitorlázott a mezőny előtt, és minden bóját elsőként vett. Taktikus vitorlázását végül siker koronázta, hiszen négy elsőséggel ő lett a Dockyard Bajnokok Bajnoksága bajnoka. Czégai, bár remekül hajrázott az első futam második körében és másodikként ért célba, azonban ez a második hely volt a legjobb eredménye a döntőben. A második futamban egy negyedik helyett vitorlázott, a harmadik futamot pedig feladta és kiszállt a versenyből, az összetettben végül a negyedik helyen zárt.

Az ezüstéremért Tomai és Bakóczy küzdött meg. Tomai egyenletes teljesítményt nyújtott, mind a négy futamban harmadik helyen ért célba, ez azonban kevésnek bizonyult a fényesebb medálhoz. Bakóczy az első futam negyedik helyezése után, egyre jobban magára talált és három második helyet gyűjtött be, így ezzel megérdemelten örülhetett az ezüstéremnek. Kálóczy az ötödik helyen zárt, mert az előírt kettő helyett, csak 1 segítőt tudott hozni, így csak három fővel vitorláztak. Az egy fő hiányát a később felerősödő, 12-14 m/s-os É-i szélben igencsak megszenvedték.
Koradélután a díjkiosztón, éremmel a nyakában, mindenki elismerő mosollyal nyugtázta, hogy elkezdődött a 2011. évi szezon, melyet formálisan idén is a Dockyard Bajnokok Bajnoksága nyitott meg Balatonkenesén.

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatonfűzfő - Vitorlázó Sportegyesület

A balatonfűzfői Vitorlázó Sportegyesület kikötője közforgalmú, 86 kikötő- és 3...

Focksott

A focksott meghatározását lásd az orrvitorla behúzókötél szótárszónál.

Fine dining étterem

A fine dining egyre nagyobb népszerűségre tett szert már hazánkban is, méltán nevezik az...

Esküvő szervezés

Esküvőt szervezni nem egyszerű dolog. Életünk legszebb napjának tökéletesnek kell lennie,...

Beton

A beton egy kötőanyagból (cement, rigipsz, gipsz..), adalékanyagból (homok, sóder, kavics,...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.