notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hogyan kerültek malacok a Bahama-szigetekre: Pig Bech, azaz lubickoló malackák a Bahamákon

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Hogyan kerültek malacok a Bahama-szigetekre?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hogyan kerültek malacok a Bahama-szigetekre?


2019/09/24
VN

Biztosan te is halottál már a Pig Beachról, ahol egy egzotikus tengerparton malacokkal lehet úszkálni. Ez a hely a Bahama-szigeteken van, egész pontosan az Exuma partnak nevezett részen a Big Major Cay nevezető aprócska lakatlan szigeten. A jelenség nem éppen természetes. Te nem gondolkoztál még el rajta, hogy hogyan kerültek oda a malacok?

Malacok a tengerben

A Pig Beach

 

A Bahama-szigetek már önmagában is nagyon csábító desztinációnak számítanak. Egzotikus környezet, puha homok, kristálytiszta égszínkék víz, hideg koktélok kell ennél több? Persze, néhány lubickoló malac. A közkedvelt szigetcsoport egyik népszerű látványosság ugyanis a Pig Beach, ahol malacokkal lehet élvezni a strandolás örömeit. A malackáknak saját szigetük van, mondhatni luxus körülmények között élnek. Egész nap a Bahamák türkízkék vizében úszkálnak, és szórakoztatják az oda hajózó turistákat. A szigeten 3 forrás is biztosítja a megfelelő ivóvizet számukra, az étkezésről pedig, többek között, a turisták gondoskodnak. De hogy kerülhettek ide?

 

Néhány tengerész hagyta itt őket? 

Egyes legendák szerint néhány tengerész hagyta a szigeten a malacokat, amikor a szigetcsoport felfedezték. Annak reményében, hogyha visszatérnek, jó élelem források lesznek. Azonban sosem tértek vissza, így a malacok itt maradtak. Megtanultak a körülményekhez alkalmazkodni, és benépesítették a szigetet. Megtanulták, hogy a sziget mellett elhaladó hajóktól élelmet kaphatnak, így minden hajóhoz odaúsznak egy kis finomság reményében. 

 

Túl éltek egy hajótörést?

 

Egy másik szó-beszéd szerint is egy hajóról menekültek, ahol szintén tápláléknak tartották őket. Csak a körítés kicsit más, a történet szerint egy hajótörés során kerültek a vízbe, de sikerült kiúszniuk a partra, és így találtak új otthont maguknak, az idelátogató turisták óriási örömére. De feltehetjük a kérdést, hogy hogyan tudtak az aprócska malackáknak -akik valószínűleg egy jó ideje korlátozva voltak a szabad mozgásukban- kiúszniuk a partra, ha a képzett tengerészeknek ez nem sikerült.

 

Az egész csak városi legenda?

 

Sokan szkeptikusak, és azt gondolják, hogy az egész Pig Beach egy jól kitalált szándékos turista csalogatás. Egyes elgondolások szerint szándékosan hozták ide annak idején a malacokat turistalátványosság gyanánt. Azonban felmerülhet a kérdés, hogy minek van szükség egy egyébként is évente 3 millió ember által látogatott turistaparadicsomok még több látogatóra. De bárhogy is legyen, a malacok nagy sikert arattak, és a mai napig özönlenek az emberek a világ minden tájáról, hogy megcsodálhassák az azúrkék tengerben lubickoló malackákat.
 
érdekesség tenger, óceán utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Luftkaszni

A luftkaszni jelentése légkamra. Ezek olyan légmentes zárt kamrák a hajóban, amik...

Karimatömítés

Az azbesztmentes karimatömítések a lapos nyugvótömítések legelterjedtebb típusai. Számos...

Molett divat

A molett nőknek nincs egyszerű dolguk az öltözködés terén, hiszen a boltok kínálata nem...

iShares Cup

iShares Cup vitorlás verseny történet Az egész 2004-ben kezdődött, amikor az Extreme...

Bolcni

A bolcni jelentése csapszeg.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!