Hogyan kerültek malacok a Bahama-szigetekre: Pig Bech, azaz lubickoló malackák a Bahamákon

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Hogyan kerültek malacok a Bahama-szigetekre?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hogyan kerültek malacok a Bahama-szigetekre?


2024/02/14

Biztosan te is halottál már a Pig Beachról, ahol egy egzotikus tengerparton malacokkal lehet úszkálni. Ez a hely a Bahama-szigeteken van, egész pontosan az Exuma partnak nevezett részen a Big Major Cay nevezető aprócska lakatlan szigeten. A jelenség nem éppen természetes. Te nem gondolkoztál még el rajta, hogy hogyan kerültek oda a malacok?

Malacok a tengerben

A Pig Beach

 

A Bahama-szigetek már önmagában is nagyon csábító desztinációnak számítanak. Egzotikus környezet, puha homok, kristálytiszta égszínkék víz, hideg koktélok kell ennél több? Persze, néhány lubickoló malac. A közkedvelt szigetcsoport egyik népszerű látványosság ugyanis a Pig Beach, ahol malacokkal lehet élvezni a strandolás örömeit. A malackáknak saját szigetük van, mondhatni luxus körülmények között élnek. Egész nap a Bahamák türkízkék vizében úszkálnak, és szórakoztatják az oda hajózó turistákat. A szigeten 3 forrás is biztosítja a megfelelő ivóvizet számukra, az étkezésről pedig, többek között, a turisták gondoskodnak. De hogy kerülhettek ide?

 

Néhány tengerész hagyta itt őket?

 

Egyes legendák szerint néhány tengerész hagyta a szigeten a malacokat, amikor a szigetcsoport felfedezték. Annak reményében, hogyha visszatérnek, jó élelem források lesznek. Azonban sosem tértek vissza, így a malacok itt maradtak. Megtanultak a körülményekhez alkalmazkodni, és benépesítették a szigetet. Megtanulták, hogy a sziget mellett elhaladó hajóktól élelmet kaphatnak, így minden hajóhoz odaúsznak egy kis finomság reményében. 

 

Túl éltek egy hajótörést?

 

Egy másik szó-beszéd szerint is egy hajóról menekültek, ahol szintén tápláléknak tartották őket. Csak a körítés kicsit más, a történet szerint egy hajótörés során kerültek a vízbe, de sikerült kiúszniuk a partra, és így találtak új otthont maguknak, az idelátogató turisták óriási örömére. De feltehetjük a kérdést, hogy hogyan tudtak az aprócska malackáknak -akik valószínűleg egy jó ideje korlátozva voltak a szabad mozgásukban- kiúszniuk a partra, ha a képzett tengerészeknek ez nem sikerült.

 

Az egész csak városi legenda?

 

Sokan szkeptikusak, és azt gondolják, hogy az egész Pig Beach egy jól kitalált szándékos turista csalogatás. Egyes elgondolások szerint szándékosan hozták ide annak idején a malacokat turistalátványosság gyanánt. Azonban felmerülhet a kérdés, hogy minek van szükség egy egyébként is évente 3 millió ember által látogatott turistaparadicsomok még több látogatóra. De bárhogy is legyen, a malacok nagy sikert arattak, és a mai napig özönlenek az emberek a világ minden tájáról, hogy megcsodálhassák az azúrkék tengerben lubickoló malackákat.
 


érdekesség tenger, óceán utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Luftkaszni

A luftkaszni jelentése légkamra. Ezek olyan légmentes zárt kamrák a hajóban, amik...

Focksott

A focksott meghatározását lásd az orrvitorla behúzókötél szótárszónál.

Tőkesúlyos hajó

Tőkesúllyal és kabinnal rendelkező vitorlás hajó. Nevezik még kielernek is.

Dörzsléc

A dörzsléc a hajó szélét védő szegély.

Fonyód - Keresztes György Kikötő (Hajóállomás BH Zrt)

A Fonyódi Keresztes György Kikötő tudnivalói: A Balaton nyugati medencéjének déli...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.