Egy év Máltán: Mikorra tervezd álomutazásodat?- Legfontosabb információk Máltáról

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Egy év Máltán: Mikorra tervezd álomutazásodat?- Legfontosabb információk Máltáról

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Egy év Máltán: Mikorra tervezd álomutazásodat?- Legfontosabb információk Máltáról


2021/05/13
VN
Egy év Máltán: Mikorra tervezd álomutazásodat?- Legfontosabb információk Máltáról
Málta információk

Egy év Máltán: A legérdekesebb események hónapok szerint

Íme egy kis útmutató Málta legnevesebb eseményeihez, hónapokra lebontva. Ezek segíthetnek eldönteni, hogy mikor (vagy épp mikor nem) érdemes ide utaznod!

 

Január Máltán

Január az egyik leghidegebb és legesősebb hónap Máltán, és éppen ezért ilyenkor alig utaznak ide az emberek. Januárban 10-16°C közötti hőmérsékletekre kell számítani, tehát nem épp ideális sem az úszkálásra, sem pedig a napozásra. Na persze, ha el szeretnél menekülni az itthoni mínuszok elől, és érdekelnek a máltai múzeumok, kiállítások, vagy éttermek akkor a január sem egy rossz választás.
•    Újév: Újév napja Máltán is épp olyan csendes és „pihenős”, mint sok más helyen. Ha szeretnél étterembe menni, vagy meglátogatni egy látnivalót, időben érdeklődd meg, hogy egyáltalán nyitva vannak-e ilyenkor.
•    Valletta Barokk Fesztivál: Valletta Európa egyik „legbarokkosabb” városa, így nem csoda, hogy itt szervezik meg ezt a nemzetközi fesztivált. A városban ilyenkor több palota, templom, és színház is megtelik élettel és barokk stílusú programokkal.

 

Február Máltán

Hőmérséklet és tömeg tekintetében a Február nem igazán különbözik Januártól, de éppen ezért nagyon pihentető lehet egy februári látogatás Máltán. Az enyhébb napokon öröm a szabadban lenni, és érezni a mediterrán napsütést az ember bőrén. Na persze, ott vannak a kulturális programok is…
•    Szent Pál hajótörésének ünnepe: A Biblia szerint Szent Pál Krisztus után 60-ban szenvedett hajótörést Máltán, és így érte el a kereszténység a szigetet is. Ezt az eseményt február 10-én ünneplik, főleg Vallettában, ahol számos vallásos rendezvényen vehetnek részt az ide érkezők, a tűzijátékokat pedig még a nem templomba járók is élvezhetik. Nemzeti ünnepről van szó, tehát sok üzlet és étterem zárva van ezen a napon.
•    A karnevál: A böjtelő máltai karnevál nagy ünnepségnek számít Máltán, elvégre egy főleg katolikus szigetország. Ilyenkor sokan öltöznek jelmezekbe és vonulnak fel az utcákon, ami rengeteg látványos fényképet eredményez majd. Valletta és Paceville a karnevál két fő csomópontja.

 

Március Máltán

A máltai tavasz egy hűvös márciussal indul, amikor is 11-17°C-okra kell számítani. Ilyenkor azonban már kevesebbet esik az eső, mert a sziget kezd lassan áttérni a száraz, nyári időjárására (még ha a hőmérséklet nem is ezt tükrözi). Március általában túl hűvös a strandozáshoz, habár néhány helyi (vagy reménykedő turista) már ilyenkor is bepróbálkozik a tengerpartokon. Mivel a nagyböjt lényegében egész márciusban tart, a sziget hangulata is visszafogottabb ilyenkor.
•    Szent József napja: Március 19. hivatalos ünnepnap Máltán, így ilyenkor sok minden zárva tart. Sokan mennek ilyenkor misére, Rabatban pedig egy esti felvonulást is tartanak.
•    Húsvét: A húsvéti ünnepség március végére vagy április elejére esik. Ilyenkor az ünnepség nagypénteken kezdődik, és Qormi, illetve Vittoriosa városaiban húsvéti parádékat rendeznek. Vittoriosában húsvétvasárnap is rendeznek egy hasonló, méretes eseményt.
•    A szabadság napja: Március 31-e szintén ünnepnap, így sok minden zárva tart. Az emberek ilyenkor inkább a Grand Harbour nevű öbölben nézegetik a hajóversenyeket.
 

Lapozz és mutatjuk a többi hónap fő eseményeit is Máltán!


érdekesség tenger, óceán utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Cirkálás

A cirkálás, vagy más néven kreuzolás a szél ellen történő vitorlázás, cikk-cakk vonalban.

Freibord

A freibord a szabad oldalmagasság a vízvonaltól.

Salona 42

Salona 42 vitorlás hajó bemutatása A Salona 42 vitorlás hajót szintén a J&J Design...

Keszthelyi Vöröskeresztes Vízimentő Egyesület Kikötője

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Keszthely iVizimentő Egyesület...

Lee oldal

A hajó szél alatti oldala.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.