Egy év Máltán: Mikorra tervezd álomutazásodat?- Legfontosabb információk Máltáról

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Egy év Máltán: Mikorra tervezd álomutazásodat?- Legfontosabb információk Máltáról

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Egy év Máltán: Mikorra tervezd álomutazásodat?- Legfontosabb információk Máltáról


2021/05/13
VN
Egy év Máltán: Mikorra tervezd álomutazásodat?- Legfontosabb információk Máltáról
Málta információk

Augusztus

Augusztus általában a legmelegebb és legforgalmasabb hónap Máltán. Ha a vízi sportok miatt utaznál ide, vagy tengerparti koncerteket szeretnél látni, vagy a nagyobb városok bulijai csalogatnak, akkor augusztusban célozd meg a szigetet. A hőmérséklet 30°C felett jár ilyenkor, az esővel pedig nem kell számolni.
•    Mária mennybevétele: Egy újabb vallásos ünnep, amikor egyes üzletek ugyan zárva tartanak, de a turisták miatt sok helyen még ilyenkor is nyitva tartanak. Menetelések, koncertek és tűzijátékok ünneplik ezt a napot.
•    Glitch fesztivál: A house és techno zene kedvelői minden augusztusban összegyűlnek a Gianpula Village-ben, ami egy hatalmas szabadtéri nightclub Málta közepén. A rave-ek ilyenkor három napig tartanak.

 

Szeptember Máltán

Szeptember (május mellett) talán a legjobb hónap Málta meglátogatására. Ilyenkor a nyári tömegek már hazatértek, de a víz még mindig kellemesen meleg egy kis úszkáláshoz, vagy más vízi sportokhoz. A hőmérséklet még mindig 25-30°C körül van, tehát lényegében egy kevésbé zsúfolt nyári hónapot kell elképzelni (habár szeptemberben már visszatérnek az esőzések).
•    A győzelem napja: A „Victory Day” (szeptember 8.) Málta egyik fontos történelmi évfordulója, és egyben a szerencse napja is. Ezen a napon ért véget az 1565-os Nagy ostrom, az 1800-as franciák elleni forradalom, és a második világháború is. A Grand Harbourban regattát rendeznek, és az ünnepségek mellett még tűzijáték is van.
•    A függetlenség napja: Málta 150 évet töltött brit kolóniaként, mielőtt 1964 szeptember 21-én visszaszerezte függetlenségét. Természetesen az egész ország ünnepel ilyenkor, tehát sok megemlékezésre és felszabadult szórakozásra lehet számítani.

 

Október Máltán

A máltai okróber meleg, napos, és még a vizek is elég melegek lehetnek ahhoz, hogy megmártózz bennük. Azonban az éjszakák már érezhetően hűvösebbre fordulnak. A hőmérséklet 20-26°C között ingadozik, és durván 7,5 cm esőre lehet számítani a hónap során. Ilyenkor már a szeptemberbe átnyúló nyaralásoknak is vége, szóval a tömegektől nem igazán kell tartani.
•    Notte Bianca: A Notte Biancát minden évben Vallettában rendezik meg. Ilyenkor számos üzlet, múzeum és kulturális helyszín a szokottnál tovább is nyitva marad, és kiállítások, koncertek és táncos fellépések helyszínéül szolgál. Sok helyen találkozhatsz utcai zenészekkel és rögtönzött előadásokkal.
•    Festival Mediterranea: Ez a fesztivál Gozo szigetét ünnepli, tehát nincs hiány a finomságokból, a zenékből, a művészetekből, a kultúrából és a történelemből sem. Számos szabadtéri helyszín megtelik ilyenkor élettel és mulatozással.

November Máltán

Novemberben már tagadhatatlanul tombol az ősz Máltán, habár a hőmérséklet még ilyenkor is 18°C körül mozog. A tömegek eltűntek, így aki szeretné kellemes időben, de zavartalanul felfedezni a szigetet, az ilyenkor megteheti. A hónap végén azonban már beindul a karácsonyt megelőző zsongás.
•    Three Palaces fesztivál: Novemberben egy hetet három palotájának szentel Málta szigete – ezek a Verdala, a San Anton és a Grandmaster’s Palace. Ilyenkor klasszikus, modern, és jazz koncertektől zengnek ezek a tekintélyes épületek.

 

December Máltán

Decemberben hullik a legtöbb eső Máltára, habár európai viszonylatban még ez sem számít kifejezetten soknak. A téllel együtt az igazán hűvös idő is megérkezik, és visszatér a 10-15°C-os hőmérséklet. Szerencsére az év végi ünnepségek nem hagyják apadni a hangulatot.
•    A szeplőtelen fogantatás ünnepe: December 8-a egy fontos nap katolikus vallásban, amelyet különleges misékkel és helyi rendezvényekkel szokás megünnepelni Máltán. Sok üzlet zárva tart ilyenkor.
•    Karácsony: Bizonyára a fentiek után senkit nem lep meg, hogy a karácsony éppen olyan nagy ünnep Máltán is, mint a keresztény világ többi részén. Az üzletek természetesen zárva tartanak, ezért nagyon oda kell figyelni rá, hogy mely éttermek lesznek nyitva az ünnepek alatt.
 


érdekesség tenger, óceán utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Salona 45

Salona 45 vitorlás hajó bemutatása A Salona hajógyár 7 éve gyárt vitorlás hajókat, 7...

Párna

Párna

Bilge

A bilge hajófeneket, hajóűrt jelent, mint például a fenékdeszka alatti terület.

Biztonsági távolság

A Hajózási Szabályzat előírja, hogy a Balatonon a vitorlás csónakokon 30 cm, más tavakon...

Navigáció

 Hajózástan, helyzetmegállapítás+hajóvezetés.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.