Egy 50 éves hölgy lett Mao tökéletes hasonmása

hirdetes

Mao tökéletes hasonmása

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Csen Jan az ötvenes éveiben járt, amikor egy helyi csatorna felfigyelt rá - éppen egy Maot alakító színészt parodizált. Ekkor jöttek rá, hogy mennyire hasonlít az egykori kommunista vezérre. Ez hatalmas fordulatot hozott a hölgy életébe, mert azóta fellépéseivel milliókat keres.

Mao kiköpött mása egy ötvenes éveiben járó hölgy

Nem plasztikáztatta át magát, sőt, nem is állt szándékában felhívni magára a figyelmet: őt egyszerűen felfedezték. Ráadásul az ötvenes éveiben járó asszonynak nem is kell nagyon erőlködnie ahhoz, hogy hasonlítson az egykori kommunista diktátorra: elég csak egy kis hajigazítás, egy kis smink, és máris kiköpött Mao lesz. De a megjelenése akkor lesz igazán hatásos, amikor Mao-korabeli ruhákat vesz fel. Nos, ennek a hasonlóságnak köszönhetően az asszony, Csen Jan szép kis karriert futott be és milliomos lett.

 

Mao kiköpött mása egy ötvenes éveiben járó hölgy

Ezt a meglepő hasonlóságot először egy helyi tévécsatorna fedezte fel úgy, hogy az asszony éppen egy olyan színészt utánzott, aki Maot játszotta el. Csen ezelőtt háztartásbeliként dolgozott, de akkor gyökeresen megváltozott az élete. Azóta a nyilvánosságnak nagy szerepe van az életében és már nemcsak televízióban jelenik meg, mint Mao hasonmása, hanem különböző rendezvényekre is elhívják: esküvőkre, összejövetelekre és ünnepségekre.

 

Az asszonyt a média tökéletes hasonmássá akarja alakítani. Csen amúgy 150 centi magas, viszont ahhoz, hogy Mao tökéletes mása legyen, a magasságuknak is egyeznie kell, ezért az asszony egy 26 centiméteres cipőt hord, ami külön erre a célra lett kialakítva. Ráadásul a hatás kedvéért még filter nélküli cigarettát is szív, akárcsak Mao.

 

Mao kiköpött mása egy ötvenes éveiben járó hölgy

Amikor Csen Maonak van öltözve, elég érdekes reakciókat vált ki az emberekből, amikor megjelenik az utcán. Volt olyanra is példa, hogy egy járókelő elszaladt, ahogy megpillantotta az egykori kommunista diktátort. Viszont a legtöbben a kezdeti sokk után kezet ráznak vele és még le is fényképezik, vagy éppen elsírják magukat. Tény, hogy Mao alakja nem kis sokkot vált ki az emberekből, hisz egy diktátorról van szó, aki nem pont az engedékenységéről volt híres. Mao uralkodása alatt nem egy forradalmi változtatást hajtott végre az országban, viszont ezek a reformok sokszor milliós emberáldozatot követeltek. Ez idő alatt Mao egy olyan személyi kultuszt is kiépített, ami miatt a kínaiak tisztelettel néznek rá. Ez lehet még a magyarázat az emberek "Mao megjelenésére" adott reakcióikra.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 208

Átlagos értékelés: 5.0

hangszer