Mikor lesz vége a nyárias időjárásnak?

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Lassan tényleg vége a nyárnak! Mutatjuk mennyi időnk van még élvezni a nyári napsugarakat!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Lassan tényleg vége a nyárnak! Mutatjuk mennyi időnk van még élvezni a nyári napsugarakat!


2020/09/09

Sajnos elérkezett ez az alkalom is, mikor már látjuk a 2020-as nyárnak a végét. Eddig nagyon szép időnk volt és minden jel arra mutatott, hogy még élvezhetjük egy ideig a meleget és a jó időt. Ám már most lehet tudni, hogy mikor ér véget ez a szép nyárias időjárás. Nézzük meg, hogy melyik ez a nap.

időjárásjelentés

Milyen volt az idő az elmúlt napokban?


A hétfői napon, délutántól az egész ország területén megélénkült a szél és több helyen csapadék is volt, különböző zápor és zivatar formájában. Elsősorban az Északi-középhegység térségében és az Alföld északi részén jelentek meg zivatarok, amik estére az ország északkeleti részére vándorolt. A zivatarokból átlagosan 20-30 milliméter csapadék esett, amit általában 60-70km/h szél kísért végig. A keddi napon csapadék nem volt, kevés gomolyfelhő mellett rengeteg napsütésben volt részünk, de a korábbi napokhoz képest visszaesett a hőmérséklet és a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között volt.

 

A levegő újra 30 fok felett lesz!

A szerdai naptól ismét egy nagyobb felmelegedés fog elkezdődni, hétvégére az ország nagyrészén nem, hogy elérjük, hanem át is fogjuk lépni a 30 Celsius fokot úgy, hogy a jövőhét elején is stabilan megmarad a 28-33 fok közötti időjárás. Több meteorológus is kiemeli azt, hogy annak ellenére, hogy mi szeptembert írunk attól még nem a vénasszonyok nyara érkezik el, ami hivatalosan nem is lehet szeptember 20. előtt, hanem az idei nyári légtömegek fognak ismét hazánk fölé érkezni. A most következő napok tehát a felmelegedésről fognak szólni, rengeteg napsütéssel és szinte nulla százalék csapadék eséllyel. A csillagászati változásoknak már több érezhető hatása lesz. A nappalok határozottan rövidebbek lesznek és a napsugarak beesési szöge is le fog csökkeni, ezért hiába lesz a délután első felében 30 Celsius fok, a napnyugta után gyorsan le fog csökkenni a hőmérséklet, akár 10 fok alá is. Ennek ellenére meteorológiailag még nyarat írunk, mert nem történt bármi nemű légtömeg csere.

 

Egy pillanat alatt eltűnik a nyári időjárás

Több előrejelzésben is azt láthatjuk, hogy napra pontosan szeptember 19-én érkezik el, az úgynevezett nyárzáró időjárási jelenség, ami után már az év második felére jellemző légnyomások és légtömegek veszik át a hatalmat. Mi, hozzá nem értők ebből csak annyit fogunk észrevenni, hogy az elkövetkező napokban csapadékosabbra fordul az időjárás, és egy nagyobb hidegfrontra számíthatunk majd. Két nap alatt közel 10 Celsius fokos eltérés lesz a nappali csúcshőmérsékletek között. A távoli jövőben még lesznek melegebb periódusok, de az előrejelzések szerint szeptember 19. és 21. között egy hatalmas huszárvágással véget ér a 2020-as nyári időjárás. Persze szeptember 19-ig rengeteg minden dönthet még, de a dinamikos előrejelzés módszerét alkalmazva, minden meteorológus ezt az időpontot mondja a nyár zárásaként. Hogy miként működik ez a módszer? Nagyon egyszerű, a hosszabb távú prognózisokkal ellenkezőleg, ahol legtöbbször a korábbi évek statisztikák segítségével számolnak előre, itt az előre látható időjárási helyzetekből vonnak le számításokat, és ezeket a számításokat a világ legfejlettebb számítógépes előrejelzéseket készítő intézete, az Európai Középtávú Előrejelzési Központ dolgozza fel.


BalatonKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Sajtótájékoztató helyszín

A tökéletes sajtótájékoztató helyszín olyan megfelelő technikai háttérrel rendelkezik,...

Születésnapi buli helyszín Budapest

Igényes, elegáns, exkluzív születésnapi buli helyszín Budapesten? Megtaláltad! A...

Aliga - Club Aliga

Club Aliga Vitorláskikötő bemutatása: A Club Aliga kikötő a Balaton keleti...

Nautic 330 Sport

A Nautic 330-as cég legújabb és legsikeresebb típusa. Igazi performance cruiser. A...

Gleitolás

A gleitolás a siklás; erős szélben a könnyű hajók a vízből szinte kiemelkedve siklanak.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.