Már nem kell sokat aludnunk az idei Kékszalag vitorlásversenyig!

hirdetes

Már nem kell sokat aludnunk az idei Kékszalag vitorlásversenyig

GA
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Már nem kell sokat aludnunk az idei Kékszalag vitorlásversenyig, amely a Magyar Vitorlás Szövetség támogatásával kerül megrendezésre 49. alkalommal 2017. július 6-án, reggel 9 órakor Balatonfüreden.

 

 

 

 

kékszalag 2017

Szeretne egy élvonalbeli amerikai vitorlás karórát az elérhető legjobb áron? Ide kattintva megnézheti 2012-es választékunkat! 

  

 

 

 A Kékszalag verseny kezdetei

 
A Kékszalag története egészen az I. világháború utáni időszakra tekint vissza, ekkor jön létre a balatonfüredi Hungária Yacht Club. Az 1934-ben megfogalmazott versenykiírás szerint a kékszalag "egy 140-160 km-es navigációs verseny - a partok érintése nélkül - nagy figyelmet, hajós felkészültséget, vitorlázó tudást és egész embert kíván. Éppen ezekért a hajós erényekért óhajt a Hungária Yacht Club egy versenyt kiírni, melynek első díja a Balaton kék szalagja volna." 
 
kékszalag

A verseny

 
Mára a Kékszalag Európa leghosszabb nagyhajós távolsági versenyévé vált, amely útvonala Balatonfüredet, Kenesét, Siófokot, Tihanyt és Keszthelyt öleli fel. Idén már két verseny is csatlakozik a csütörtökön induló versenyhez. A Kékszalag előtti napon a már hagyománynak számító, ötödik alkalommal megrendezett „Kékpántlika”, és elsőként startol a „Két Szalag” regatta is, amely kisebb katamaránok partközeli futama. Így a 2012-es Kékszalag már július 4-én (csütörtökön) megkezdődik a Kékpántlikával, a versenyzők pedig maximum július 7-ig, szombat reggel kilenc óráig érhetnek hivatalosan célba. 
hirdetes
 

A 44. Kékszalag névadó támogatója az MVM Partner Zrt.

 
A verseny számos főtámogatóval rendelkezik, mint az Audi Porsche Hungária , a Dockyard, X-Trade Brokers, a Timey Nautica óra, vagy idén először a fődíjat biztosító Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.  A verseny idei névadó támogatója az MVM Csoport energiakereskedelemmel foglalkozó leányvállalata, az MVM Partner Zrt. A vállalat mindamellett, hogy a hazai sportélet hosszú ideje elkötelezett támogatója, nemrég lépett piacra környezetbarát „Zöldáram” termékével. A vitorlázás, amely a szél és a víz energiáját hasznosítja, természetközelségével kiválóan illeszkedik ehhez az elkötelezettségéhez.
 

Körültekintő szervezés az idei Kékszalagon  is

 
A pályával kapcsolatos fontos információ, hogy nem lesz kerülendő bólya a Tihanyi-szorosban, hogy elkerüljék a szántódi sekély vízben való elakadást. Egyre több hajó rendelkezik nyomonkövető GPS-szel, amely segíti a mezőny nyomonkövetését, idén is lesz lehetőség a bérlésére. A biztonság kérdése is még fontosabbá vált idén. Állandó készültségben áll a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és a Vízirendészet. Lesz központi segélyhívó telefonszám , sms-kapcsolat minden hajóval. Az Országos Meterológiai Szolgálat alapos időjárás-előrejelzést biztosít, illetve kormányosértekezleteket tart a rendezőség a verseny előtti napon. 
hirdetes
 
kékszalag
 

Programok a Kékszalag alatt

 
A rendezvény nemcsak a versenyzőknek biztosít lehetőséget a kikapcsolódásra. A versenyre látogatók szórakoztatását szolgálja a balatonfüredi Művészeti fesztivál, a Borfalu és Vitorlás Falu, illetve a Class FM országos rádió „Class Nyár” rendezvénysorozatának zárókoncertje, amely egyben a Kékszalag díjkiosztójának a helyszíne is.  
 
A nevezéssel, versenyutasítással kapcsolatos információk a www.kekszalag.hu oldalon olvashatók. 
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Vitorlázók figyelem! Hamarosan indul a Volvo High Tech Regatta!

2018-06-30

Vitorlázók figyelem! Hamarosan indul a Volvo High Tech Regatta!

A Volvo High Tech Regatta vitorlás versenyen ismét összemérhetik tudásukat a vitorlázás szerelmesei! A hazai vitorlázók egyik kedvenc versenyét idén is megrendezik! Ha szeretnél részt venni a versenyen indulóként, de ha csak nézőként látogatnál el, akkor mindenképp olvasd el cikkünket, melyben minden részletet összefoglaltunk a versenyről!

Ez a háromtestes vitorlás lesz a 2018-as Hamilton Island Race Week egyik sztárja

2018-07-03

Ez a háromtestes vitorlás lesz a 2018-as Hamilton Island Race Week egyik...

A legnevesebb ausztrál vitorlásverseny, a Hamilton Island Race Week 150. nevezője egy Vietnamban készült trimarán. Az amerikai dizájnú hajóval egy új-zélandi hajós indul. Ez a hajó nem más, mint a Romanza, ami egy 18,2 méter hosszú, háromtestes vitorlás. Sok reményt fűznek a hajóhoz, amellyel elindulnak az idei ausztrál versenyen is!

A 2018-as Race to Alaska (R2AK) döntő pillanata

2018-07-04

A 2018-as Race to Alaska (R2AK) döntő pillanata

2018. június 24-én lelkes szurkolók tömege gyűlt össze az alaszkai Ketchikan városában, hogy figyelemmel kísérjék a Race to Alaska (R2AK) első befutóit. Az Alaskan Fish House tulajdonosa szintén túlórázott, hiszen a záróra után is nyitvatartott kapuit a verseny érdekében! Cikkünkben a Federal’s Team Sail Like a Girl csapatról írtunk!

A Safram nyerte a 2018-as Kékszalagot!

2018-07-27

A Safram nyerte a 2018-as Kékszalagot!

A 2018-as Kékszalag nem igazán hozott meglepetést, maximum annyit, hogy szuperlassúságban tudtak közlekedni a hajók. Nézzük, ki nyerte a 2018-as Kékszalagot!

hirdetes
Közösség

Szótár

Látnivalók a Városligetben

A Városliget az egyik legkedveltebb helye azoknak, akik szeretnek egy kicsit kiszakadni a szürke... Tovább

Backstag

A backstag meghatározását lásd az oldalsó hátramerevítő szótárszónál. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 106

Átlagos értékelés: 4.9

verseny