notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Készíts Mars szeletet otthon! - Recept

hirdetes

Készíts Mars szeletet házilag!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Számomra a Mars szelet sose megy ki a divatból, főleg ha otthon is elkészíthetem:) Próbáljátok ki ti is ezt a recptet, kicsit macerás, de a végeredmény megéri.

Mars

Hozzávalók (20x25 cm tepsihez)

 

150 g teljes kiőrlésű keksz

75 g olvasztott vaj

 

sajttorta részéhez:

 

500 g mascarpone

2 tojás

2 evőkanál holland kakaópor

1 evőkanál liszt

100 g porcukor

100 g étcsokoládé (50%-os)

 

tetejére:

 

50 g étcsokoládé

50 g tejszín

 

házi sóskaramell-öntet:

 

200 g cukor

85 g vaj (kockára vágott, szobahőmérsékletű)

120 ml tejszín

3 g fleur de sel (vagy tengeri só)

1 teáskanál vaníliakivonat

 

Elkészítés

 

A tepsinket béleljük ki sütőpapírral, a sütőt pedig melegítsük elő 180°C-ra és helyezzünk be egy vízzel tele lapos edényt. A kekszet daráljuk le, majd keverjük össze az olvasztott vajjal. Tegyük a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd osszuk el egyenletesen, és nyomkodjuk le. Helyezzük sütőbe 10 percre.

 

Addig készítsük el a sajttorta részét. A mascarponét keverjük ki a tojásokkal. A kakaóport és a lisztet keverjük össze a porcukorral, majd szitáljuk hozzá és forgassuk bele. Az étcsokoládét olvasszuk fel gőz felett, majd tegyük a krémhez. Miután elősütöttük a kekszet, és szépen megpirult, mehet rá a krém. Toljuk vissza a sütőbe, de most már 170°C-ra 50-60 percre. Akkor jó, amikor már nem lágy a közepe.

 

Miután megsült, hagyjuk nyitott sütő ajtónál kihűlni, majd tegyük egy éjszakára a hűtőbe. Másnap melegítsük fel a tejszínt, tegyük bele az étcsokoládét, majd keverjük simára. Díszítsük vele a süteményünk tetejét, illetve házi sós karamellel.

Forrás

Mars

A sós karamell nagyon egyszerű, viszont érdemes előkészíteni mindent hozzá. Fontos, hogy a vaj és a tejszín szobahőmérsékletű legyen. Egy tapadás mentes magas falú serpenyővel dolgozzunk. Legyen tiszta!

 

Mérjük ki a cukrot, majd magas hőmérsékleten kezdjük el karamellizálni. Ne keverjük meg közbe, inkább csak egy picit mozgassuk meg, hogy egyformán olvadjon fel a cukor. Ha tudunk dolgozzunk hőmérővel. 190°C-ig melegítettem. Az, hogy hány fokosra melegítjük befolyásolja a karamell színét. Minél magasabb a hőfok, annál sötétebb lesz. Viszont vigyázni kell, nehogy leégessük.

 

Tehát miután elérte a hőmérsékletet, vegyük le a tűzről várjunk pár másodpercet, majd tegyük bele a vajat és a sót, és habverővel keverjük el gyorsan, amíg homogén nem lesz. Ezután öntsük hozzá a tejszínt és a vanília-kivonatot. Kicsit híg, de szép krémes állagú lesz az öntetünk.

 

Felmelegített steril üvegekbe öntsük, így nem reped szét a nagy hőváltozás miatt. Hagyjuk teljesen kihűlni. Hűtőbe 2-4 hétig is eláll lezárva.

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Wellness hotel a Bükkben

Csodás wellness hotel a Bükkben Érdemes útra kelni vidékről is, ha hazánk természeti... Tovább

Puffer

Angolszász környezetben fender, magyarosan ütközőpárna, de mindenki egyszerűen csak... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 109

Átlagos értékelés: 4.9

gasztronómia