High-end kategóriás audio berendezéseivel írta be magát a hangtechnika történelmébe a McIntosh. Fennállásának több mint fél évszázada alatt mindig a tökéletes hangélményre fókuszált csúcsminőségű, mérnöki precizitású rendszereivel. Professzionális beállít

Kövess minket facebookon!
Főoldal > McIntosh

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

McIntosh


2013/01/28

High-end kategóriás audio berendezéseivel írta be magát a hangtechnika történelmébe a McIntosh. Fennállásának több mint fél évszázada alatt mindig a tökéletes hangélményre fókuszált csúcsminőségű, mérnöki precizitású rendszereivel. Professzionális beállítottságuk mellett sikerült alkalmazkodniuk korunk felhasználóbarát centrikusságához. AP1 nevű mobilalkalmazásuk letölthető iPad, iPhone és iPod készülékre is. 

McIntosh

 

 

 

McIntosh a kezdetektől napjainkig

 
A McIntosh Laboratory 1949-ben alakult meg - a kezdetben még TV társaságok tervezési tanácsadójaként tevékenykedő - Frank McIntosh közreműködésével. Eredetileg a Maryland-i Silver Springs volt a központjuk, de a keresletnövekedésnek köszönhetően már 1956-ban átköltöztek jelenlegi főhadiszállásukra, Binghamtonba. Első szabadalmukat, a Unity Coupled Circuit megoldást a legendás 50W-1 erősítőjükben alkalmazták. Ennek sikerét nagy teljesítményének és alacsony torzítás-szintjének köszönhették. Ezt a megoldást a mai napig használják készülékeikben.
 
Az 1950-ben debütált erősítőjük után nem sokkal piacra dobtál első AM/FM rádiójukat is. Ekkortájt fejlesztették ki lenyűgöző teljesítményre képes sztereó erősítőiket és a hangszóróvonalat is. Ez utóbbi egyik legikonikusabb darabja a 70-es évekbeli XR7.
 
McIntosh
 
 
’90-ben felvásárolta őket a japán Clarion. A vásárlás után a Clarion elnöke, Yutaka Oyamada ekképpen köszöntötte a McIntosh dolgozóit: Mi úgy szeretjük a McIntosh termékeit, ahogyan vannak és nincs szándékunkban változtatni azon, ami ilyen sikeres. A vásárlás óta a termékpaletta bővült autóhifi és házimozi vonallal is. 2003-ban a szintén japán D&M Holdings tulajdonába került a McIntosh, de ugyanúgy működik tovább függetlenként, mint a felvásárlás előtt. 
 

McIntosh az autókban is

 
Az ezredforduló után készültek olyan luxusautók, melyeket gyárilag szereltek McIntosh hifikkel. Ilyen volt többek között a Ford GT, egyes BMW modellek, de fejlesztettek speciális audio berendezéseket kifejezetten Harley-Davidsonokra is.
 
McIntosh
 
 
 

kreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Hajótest hossza

A hajótest hossza a hajótest legnagyobb hosszúsága, a vízvonallal párhuzamosan mért...

Génua

A génua az árboc vonalától hátrébb nyúló, nagyméretű orrvitorla.

Mannschaft

Ejtsd: mancsaft. A mancsaft a  legénység, versenyzõtárs.

Csacsihal

Mi az a csacsihal?   Lásd hekk.

Catboat

            ...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.