notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Méder Áron hazatért!

hirdetes

Méder Áron hazatért!

tóth mátyás
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A 27 éves Méder Áron szeptember 19.-én, szombaton fejezte be Koperban (SLO) három éves földkerülő túráját.

 

Méder Áron hazatért!

Méder Áron 3 éves Föld kerülő útja véget ért

Az utat először két évesre tervezte és egyedül teljesítette a távot hat méteres Carinájával a most 27 éves, székely származású Méder Áron.

A pénzt maga spórolta össze az útra és az indulást két éves előkészítő munka előzte meg. Sok-sok szervezkedés és hajóépítés után 2006-ban indult el világ körüli turnéjára Szlovéniából.

Áron korábban azt nyilatkozta, azért csinálta végig, mert szeret vitorlázni és aki sok időt tölt a vízen, annak előbb-utóbb eszébe jut a földkerülés gondolata.

Carinát 1970-ben építették és Svájcból hozták be. Édesapja segítségével építették át és erősítették meg, hogy el tudjon Vele indulni.

Nagyobb részt családi segítséggel, kisebb szponzori háttérrel és spórolt pénzzel sikerült nekivágni a nagy kalandnak. A legszükségesebb holmikon kívül nem volt pénze semmire, úgy tervezte, a hosszabb megállóhelyeken majd dolgozni fog.

hirdetes

Áront családja és barátnője végig támogatta, egyedül attól tartott, hogy kis hajóját nem veszik észre a nagyobb uszályok, amelyek orrhulláma is képes elsüllyeszteni Carinát.

Az Atlanti-óceánt tovább tartott átszelni, mivel az autopilot egyetlen percre sem működött. Napi 12 órán keresztül kormányozta hajóját, éjszakára valamennyire sikerült rögzíteni a kormányt de ez sem volt életbiztosítás.

A kétéves út először a hajó javítása miatt tolódott ki, majd egy motorhiba miatt később érkezett Fidzsire, ahol már közeledett a hurrikánszezon. Így nem lett volna bölcs dolog továbbindulni.

hirdetes

Carina fülkéjében nem sok hely jut élelmiszernek és annyira kicsinek számít, hogy a nagyobb halak vezérhalnak nézik és a nyomába erednek. A tartósabb ételek mellett Áron a maga által fogott halakból készített ételt.

Száz szónak is egy a vége, Áron hazatért és nem kis teljesítményről tett tanubizonyságot. Áron célja azon kívül, hogy megismerje önmagát, felismerje korlátait és hogy adózzon a vitorlázás iránti szenvedélyének az volt, hogy kiderítse, mit tanít az életről eez az utazás.
Gratulálunk!

forrás: sportgeza.hu

 

Forrás: sportgeza.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Cumolonimbus

A cumolonimbus egy 1-2 km magasan kezdődő és 12-14 km magasságig felnyúló zivatarfelhő.... Tovább

Transat Jaques Vabre

Transat Jaques Vabre vitorlás verseny történet A Transat Jaques Vabre egy olyan vitorlás... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 151

Átlagos értékelés: 4.8