Méder Áron hazatért!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Méder Áron hazatért!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Méder Áron hazatért!


2009/09/21

Forrás: sportgeza.hu

A 27 éves Méder Áron szeptember 19.-én, szombaton fejezte be Koperban (SLO) három éves földkerülő túráját.

 

Méder Áron hazatért!

Méder Áron 3 éves Föld kerülő útja véget ért

Az utat először két évesre tervezte és egyedül teljesítette a távot hat méteres Carinájával a most 27 éves, székely származású Méder Áron.

A pénzt maga spórolta össze az útra és az indulást két éves előkészítő munka előzte meg. Sok-sok szervezkedés és hajóépítés után 2006-ban indult el világ körüli turnéjára Szlovéniából.

Áron korábban azt nyilatkozta, azért csinálta végig, mert szeret vitorlázni és aki sok időt tölt a vízen, annak előbb-utóbb eszébe jut a földkerülés gondolata.

Carinát 1970-ben építették és Svájcból hozták be. Édesapja segítségével építették át és erősítették meg, hogy el tudjon Vele indulni.

Nagyobb részt családi segítséggel, kisebb szponzori háttérrel és spórolt pénzzel sikerült nekivágni a nagy kalandnak. A legszükségesebb holmikon kívül nem volt pénze semmire, úgy tervezte, a hosszabb megállóhelyeken majd dolgozni fog.

Áront családja és barátnője végig támogatta, egyedül attól tartott, hogy kis hajóját nem veszik észre a nagyobb uszályok, amelyek orrhulláma is képes elsüllyeszteni Carinát.

Az Atlanti-óceánt tovább tartott átszelni, mivel az autopilot egyetlen percre sem működött. Napi 12 órán keresztül kormányozta hajóját, éjszakára valamennyire sikerült rögzíteni a kormányt de ez sem volt életbiztosítás.

A kétéves út először a hajó javítása miatt tolódott ki, majd egy motorhiba miatt később érkezett Fidzsire, ahol már közeledett a hurrikánszezon. Így nem lett volna bölcs dolog továbbindulni.

Carina fülkéjében nem sok hely jut élelmiszernek és annyira kicsinek számít, hogy a nagyobb halak vezérhalnak nézik és a nyomába erednek. A tartósabb ételek mellett Áron a maga által fogott halakból készített ételt.

Száz szónak is egy a vége, Áron hazatért és nem kis teljesítményről tett tanubizonyságot. Áron célja azon kívül, hogy megismerje önmagát, felismerje korlátait és hogy adózzon a vitorlázás iránti szenvedélyének az volt, hogy kiderítse, mit tanít az életről eez az utazás.
Gratulálunk!

forrás: sportgeza.hu

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Clemm

A Clemm jelentése kötélszorító.

Cadet

Cadet vitorlás hajó leírása A Cadet egy kétszemélyes, gyerekek számára tervezett...

Siófok - BH Zrt.

Siófok BH Zrt. Vitorláskikötő bemutatása Siófokon a kihajózás jelentheti a legnagyobb...

EGIS Vizisporttelep Csopakon

A Balaton keleti medencéjének északi partján Csopaknál található az EGIS Vizisporttelep...

tanfolyam

Tanfolyam szó magyarázata A kurzus az a keret, amelyben a hallgatók meghatározott rend...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.