notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

V. Média Regatta eredmények, V. média regatta futamok

hirdetes

V. Média Regatta : a Világgazdaság és a szallas.hu végzett az élen

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Végre egy igazi, szeles túrafutamon van túl a VI. Balaton Regatta amatőr vitorlásverseny-sorozat mezőnye. Az aligai futamon, melyen 81 hajó indult, most az igazán jó vitorlázók nyertek, ugyanis az erős szélben a gyakorlati vitorlázó tudásé volt a kulcsszerep.  A futamon, mely egyben az V. Média Regatta volt egyben, egy érdekes mágia vagy kísérlet is főszerephez jutott…

Az erős szeles menők versenyének nevezte a szombati aligai túraversenyt Dániel Gábor. A versenyigazgató elmondta: erős háromnegyedes széllel rajtolt a mezőny, s mivel itt nincs három perces szabály, a mezőny többsége azonnal spinakkert húzott. Az első hét kilométeres szakaszt háromnegyed szélben gyorsan megtették a versenyzők, majd a következő nyolc kilométeres cirkáló szakaszban szerepet játszott a széltaktika is. Ezután elkezdett erősödni a szél, közel 50 kilométeres óránkénti sebességet is elérte, itt kényszerült kiállni a versenyből az addig vezető Gardazzura is. A harmadik, hátszeles szakaszt az igazán jó hajók hátszélvitorlával tették meg.


Volt néhány vitorlaszakadás, figyelmetlenségből akadó ütközés is a futam után, de így is 64 hajó teljesítette a versenyt. Dániel Gábor szerint ezen a futamon a technikai tudás volt a döntő.


-    Eddig életemben mindössze egy teniszversenyt nyertem, most pedig egyből két érem is itt lóg a nyakamban – értékelt Újvári Miklós, a Világgazdaság felelős szerkesztője, aki a Pilsner Úr fedélzetén először vett részt a Média Regattán, s mindjárt meg is nyerték azt, illetve a Yarstick II. osztályt is Ligeti Zoltán kormányzásával. Nagy volt tehát a boldogság, igaz, Újvári Miklósnak saját bevallása szerint nem volt könnyű betartani a rá kiszabott feladatokat, mely szerint legyen csendben, ne mozogjon, és figyelje az időt. A Világgazdaságot tízen képviselték, igaz, egyikük sem vitorlázik, de nagy harci szellemben végig lelkesen drukkoltak. A főszerkesztő szerint egy ilyen alkalom arra igazán jó, hogy a média tudósításain keresztül mind többen megismerhessék és megszeressék ezt a nagyszerű sportot, kikapcsolódást.

hirdetes


A Média Regattán többek között az Origo, a zipp.hu, a Népszava, a nol.hu, az Explorer Magazin, a Yacht Magazin- Juventus Rádió közös csapata is részt vett.


A versenyen nem csak az erős szél, hanem az ismert mentalista, Danny Blue is szolgáltatott izgalmat. Danny ugyanis a két évvel ezelőtti foci világbajnokság után a Regatta eredményeit is megtippelte. Nagy  - és persze kissé kétkedő- nyilvánosság előtt még reggel dobozba zárta, lelakatolta a végeredményt, a kulcsot a verseny egyik főrendezőjére bízta. A dobozt a mindenki által egész nap jól szemmel tartott rendezvénysátor egyik tartó oszlopára húzta fel. Az eredményhirdetés után persze mindenki izgatottan várta a „csodát”, mely be is következett. Danny ugyanis eltalálta a végső sorrendet, s még azt is, hogy a Gardazzura technikai hiba miatt kiállni kényszerül… A résztvevők pedig azóta is csak találgatnak, hol van itt a trükk…

hirdetes
A versenysorozat idei negyedik futama vasárnap két pályaversennyel zárult, melyen csaknem 50 hajó vett részt.


V. Média Regatta EREDMÉNYEK


Yardstick I.
1.    Kék Fény (kormányos: Hajdu Róbert)
2.    8One (Kulcsár Sándor)
3.    Lábad X (Lábadi Zsolt)


YS II.
1.    Világgazdaság- Pilsner Úr (Ligeti Zoltán)
2.    Origo- La Vella (Tisóczky Ferenc)
3.    Player.hu- Dolce Vita (Novák Csaba)


YS III.
1.    Süvölvény (Dr. Mikó Dénes)
2.    Slim Jim (Kövendi Dénes)
3.    Hablaty (Stankovics Réka)


Média Futam:

YS. I. 1.helyezett: Szallas.hu- Fram (Nagy Albert)
YS II. 1. helyezett:  Világgazdaság- Pilsner Úr

További információk:
Kiss Nikolett | Sajtófőnök
Balaton Regatta Team
The Explorer Group International Kft.
1118 Budapest, Rozmaring utca 5.
GPS: +47°28'23.3", +19°1'8.7"
Tel.: (+36-1) 319-15-39
Fax: (+36-1) 302-30-48
Fax: (+36-1) 279-02-53
Mobil: (+36-20) 399-51-55
E-mail: nikoletta.kiss@balatonregatta.hu
Web: balatonregatta.hu
Social: facebook.com/balatonregatta
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Nautic 311 vitorlás hajó

A Nautic 311 cruiser/ racer a sportos vitorlázást preferálja. A család legkisebb tagja, ezzel... Tovább

Szeksztáns

Tengeri csillagászati navigációnál használt tükrös szögmérő. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 205

Átlagos értékelés: 4.8