V. Média Regatta eredmények, V. média regatta futamok

Kövess minket facebookon!
Főoldal > V. Média Regatta : a Világgazdaság és a szallas.hu végzett az élen

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

V. Média Regatta : a Világgazdaság és a szallas.hu végzett az élen


2012/08/15

Végre egy igazi, szeles túrafutamon van túl a VI. Balaton Regatta amatőr vitorlásverseny-sorozat mezőnye. Az aligai futamon, melyen 81 hajó indult, most az igazán jó vitorlázók nyertek, ugyanis az erős szélben a gyakorlati vitorlázó tudásé volt a kulcsszerep.  A futamon, mely egyben az V. Média Regatta volt egyben, egy érdekes mágia vagy kísérlet is főszerephez jutott…


Az erős szeles menők versenyének nevezte a szombati aligai túraversenyt Dániel Gábor. A versenyigazgató elmondta: erős háromnegyedes széllel rajtolt a mezőny, s mivel itt nincs három perces szabály, a mezőny többsége azonnal spinakkert húzott. Az első hét kilométeres szakaszt háromnegyed szélben gyorsan megtették a versenyzők, majd a következő nyolc kilométeres cirkáló szakaszban szerepet játszott a széltaktika is. Ezután elkezdett erősödni a szél, közel 50 kilométeres óránkénti sebességet is elérte, itt kényszerült kiállni a versenyből az addig vezető Gardazzura is. A harmadik, hátszeles szakaszt az igazán jó hajók hátszélvitorlával tették meg.


Volt néhány vitorlaszakadás, figyelmetlenségből akadó ütközés is a futam után, de így is 64 hajó teljesítette a versenyt. Dániel Gábor szerint ezen a futamon a technikai tudás volt a döntő.


-    Eddig életemben mindössze egy teniszversenyt nyertem, most pedig egyből két érem is itt lóg a nyakamban – értékelt Újvári Miklós, a Világgazdaság felelős szerkesztője, aki a Pilsner Úr fedélzetén először vett részt a Média Regattán, s mindjárt meg is nyerték azt, illetve a Yarstick II. osztályt is Ligeti Zoltán kormányzásával. Nagy volt tehát a boldogság, igaz, Újvári Miklósnak saját bevallása szerint nem volt könnyű betartani a rá kiszabott feladatokat, mely szerint legyen csendben, ne mozogjon, és figyelje az időt. A Világgazdaságot tízen képviselték, igaz, egyikük sem vitorlázik, de nagy harci szellemben végig lelkesen drukkoltak. A főszerkesztő szerint egy ilyen alkalom arra igazán jó, hogy a média tudósításain keresztül mind többen megismerhessék és megszeressék ezt a nagyszerű sportot, kikapcsolódást.


A Média Regattán többek között az Origo, a zipp.hu, a Népszava, a nol.hu, az Explorer Magazin, a Yacht Magazin- Juventus Rádió közös csapata is részt vett.


A versenyen nem csak az erős szél, hanem az ismert mentalista, Danny Blue is szolgáltatott izgalmat. Danny ugyanis a két évvel ezelőtti foci világbajnokság után a Regatta eredményeit is megtippelte. Nagy  - és persze kissé kétkedő- nyilvánosság előtt még reggel dobozba zárta, lelakatolta a végeredményt, a kulcsot a verseny egyik főrendezőjére bízta. A dobozt a mindenki által egész nap jól szemmel tartott rendezvénysátor egyik tartó oszlopára húzta fel. Az eredményhirdetés után persze mindenki izgatottan várta a „csodát”, mely be is következett. Danny ugyanis eltalálta a végső sorrendet, s még azt is, hogy a Gardazzura technikai hiba miatt kiállni kényszerül… A résztvevők pedig azóta is csak találgatnak, hol van itt a trükk…
A versenysorozat idei negyedik futama vasárnap két pályaversennyel zárult, melyen csaknem 50 hajó vett részt.


V. Média Regatta EREDMÉNYEK


Yardstick I.
1.    Kék Fény (kormányos: Hajdu Róbert)
2.    8One (Kulcsár Sándor)
3.    Lábad X (Lábadi Zsolt)


YS II.
1.    Világgazdaság- Pilsner Úr (Ligeti Zoltán)
2.    Origo- La Vella (Tisóczky Ferenc)
3.    Player.hu- Dolce Vita (Novák Csaba)


YS III.
1.    Süvölvény (Dr. Mikó Dénes)
2.    Slim Jim (Kövendi Dénes)
3.    Hablaty (Stankovics Réka)


Média Futam:

YS. I. 1.helyezett: Szallas.hu- Fram (Nagy Albert)
YS II. 1. helyezett:  Világgazdaság- Pilsner Úr

További információk:
Kiss Nikolett | Sajtófőnök
Balaton Regatta Team
The Explorer Group International Kft.
1118 Budapest, Rozmaring utca 5.
GPS: +47°28'23.3", +19°1'8.7"
Tel.: (+36-1) 319-15-39
Fax: (+36-1) 302-30-48
Fax: (+36-1) 279-02-53
Mobil: (+36-20) 399-51-55
E-mail: nikoletta.kiss@balatonregatta.hu
Web: balatonregatta.hu
Social: facebook.com/balatonregatta
 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Kielwasser

Kielwasser - farvíz

RC 44 vitorlás hajó

 RC 44 vitorlás hajó Az RC 44 egy kis vízkiszorítású, magas színvonalú One...

Trimmelés

A vitorlázat és a rig finomállítása. Azt a vitorlázót, aki vitorlát vagy rigget állít,...

Molett ruha webáruház

Molett ruha webáruház: online webáruház, ahol kifejezett teltkarcsú nők számára, előnyös...

Balatongyörök Horgász Egyesület

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Horgász Egyesület...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.