notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

V. Média Regatta eredmények, V. média regatta futamok

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > V. Média Regatta : a Világgazdaság és a szallas.hu végzett az élen

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

V. Média Regatta : a Világgazdaság és a szallas.hu végzett az élen


2012/08/15

Végre egy igazi, szeles túrafutamon van túl a VI. Balaton Regatta amatőr vitorlásverseny-sorozat mezőnye. Az aligai futamon, melyen 81 hajó indult, most az igazán jó vitorlázók nyertek, ugyanis az erős szélben a gyakorlati vitorlázó tudásé volt a kulcsszerep.  A futamon, mely egyben az V. Média Regatta volt egyben, egy érdekes mágia vagy kísérlet is főszerephez jutott…


Az erős szeles menők versenyének nevezte a szombati aligai túraversenyt Dániel Gábor. A versenyigazgató elmondta: erős háromnegyedes széllel rajtolt a mezőny, s mivel itt nincs három perces szabály, a mezőny többsége azonnal spinakkert húzott. Az első hét kilométeres szakaszt háromnegyed szélben gyorsan megtették a versenyzők, majd a következő nyolc kilométeres cirkáló szakaszban szerepet játszott a széltaktika is. Ezután elkezdett erősödni a szél, közel 50 kilométeres óránkénti sebességet is elérte, itt kényszerült kiállni a versenyből az addig vezető Gardazzura is. A harmadik, hátszeles szakaszt az igazán jó hajók hátszélvitorlával tették meg.


Volt néhány vitorlaszakadás, figyelmetlenségből akadó ütközés is a futam után, de így is 64 hajó teljesítette a versenyt. Dániel Gábor szerint ezen a futamon a technikai tudás volt a döntő.


-    Eddig életemben mindössze egy teniszversenyt nyertem, most pedig egyből két érem is itt lóg a nyakamban – értékelt Újvári Miklós, a Világgazdaság felelős szerkesztője, aki a Pilsner Úr fedélzetén először vett részt a Média Regattán, s mindjárt meg is nyerték azt, illetve a Yarstick II. osztályt is Ligeti Zoltán kormányzásával. Nagy volt tehát a boldogság, igaz, Újvári Miklósnak saját bevallása szerint nem volt könnyű betartani a rá kiszabott feladatokat, mely szerint legyen csendben, ne mozogjon, és figyelje az időt. A Világgazdaságot tízen képviselték, igaz, egyikük sem vitorlázik, de nagy harci szellemben végig lelkesen drukkoltak. A főszerkesztő szerint egy ilyen alkalom arra igazán jó, hogy a média tudósításain keresztül mind többen megismerhessék és megszeressék ezt a nagyszerű sportot, kikapcsolódást.


A Média Regattán többek között az Origo, a zipp.hu, a Népszava, a nol.hu, az Explorer Magazin, a Yacht Magazin- Juventus Rádió közös csapata is részt vett.


A versenyen nem csak az erős szél, hanem az ismert mentalista, Danny Blue is szolgáltatott izgalmat. Danny ugyanis a két évvel ezelőtti foci világbajnokság után a Regatta eredményeit is megtippelte. Nagy  - és persze kissé kétkedő- nyilvánosság előtt még reggel dobozba zárta, lelakatolta a végeredményt, a kulcsot a verseny egyik főrendezőjére bízta. A dobozt a mindenki által egész nap jól szemmel tartott rendezvénysátor egyik tartó oszlopára húzta fel. Az eredményhirdetés után persze mindenki izgatottan várta a „csodát”, mely be is következett. Danny ugyanis eltalálta a végső sorrendet, s még azt is, hogy a Gardazzura technikai hiba miatt kiállni kényszerül… A résztvevők pedig azóta is csak találgatnak, hol van itt a trükk…
A versenysorozat idei negyedik futama vasárnap két pályaversennyel zárult, melyen csaknem 50 hajó vett részt.


V. Média Regatta EREDMÉNYEK


Yardstick I.
1.    Kék Fény (kormányos: Hajdu Róbert)
2.    8One (Kulcsár Sándor)
3.    Lábad X (Lábadi Zsolt)


YS II.
1.    Világgazdaság- Pilsner Úr (Ligeti Zoltán)
2.    Origo- La Vella (Tisóczky Ferenc)
3.    Player.hu- Dolce Vita (Novák Csaba)


YS III.
1.    Süvölvény (Dr. Mikó Dénes)
2.    Slim Jim (Kövendi Dénes)
3.    Hablaty (Stankovics Réka)


Média Futam:

YS. I. 1.helyezett: Szallas.hu- Fram (Nagy Albert)
YS II. 1. helyezett:  Világgazdaság- Pilsner Úr

További információk:
Kiss Nikolett | Sajtófőnök
Balaton Regatta Team
The Explorer Group International Kft.
1118 Budapest, Rozmaring utca 5.
GPS: +47°28'23.3", +19°1'8.7"
Tel.: (+36-1) 319-15-39
Fax: (+36-1) 302-30-48
Fax: (+36-1) 279-02-53
Mobil: (+36-20) 399-51-55
E-mail: nikoletta.kiss@balatonregatta.hu
Web: balatonregatta.hu
Social: facebook.com/balatonregatta
 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Őszi wellness

Az őszi wellness egyre népszerűbb kis hazánkban is, hiszen számos előnye van. Ha az őszi...

Hajóút

A hajóút a viziútnak hajók közlekedésére kijelölt, kijelölés hiányában a...

Gerenda

A gerenda a vihart hozó kékeslilás, sötét, egyenes vonalú felhőképződmény. A gerenda...

Szigliget - Hajóállomás BH Zrt.

Szigliget Hajóállomás BH Zrt. Vitorláskikötő tudnivalók A Balaton...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!