Hírek a vitorlázás világából: az új Nacra F16 katamarán, vitorlás hajó, vitorlás hajó vásárlás információ

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Megérkezett az új Nacra F16

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Megérkezett az új Nacra F16


2011/09/14

 

Egy ideje hírek keringenek arról, hogy a Nacra egy új 16 lábas katamaránt fejleszt. A hír igaz, ezúton bemutatjuk az új “NACRA F16 ”-ot.

Vitorlás újdonság: az új Nacra F16 katamarán

Az F16 osztály fejlődése
  


A NACRA Sailing International folyamatosan figyelemmel követte az F16 osztály fejlődését. A kezdetekben egyedi építésű hajók alkották az osztályt de mára – az ISAF-nál 2010 végén hivatalossá vált “ bejegyzett osztály” státuszával – elmondható, hogy új, önálló osztály született. A hír hallatán a NACRA Sailing International azonnal eldöntötte, hogy elérkezett az idő a saját hajó megtervezésére. A nagymúltú gyártók belépésével - mint a NACRA is - az F16 osztályt rövid úton ugrásszerű fejlődést érhet el.


A Nacra F16 lehetséges célközönség öt főbb csoportja


• Szóló vitorlázók,
• Szülők, akik kisebb gyermeküket tanítják a katamaránozásra,
• Vitorlázók, akik egy könnyű hajóra vágynak az összes lehetséges vitorlával, esetenként     legénységgel vagy anélkül,
• Könnyű súlyú versenyző egységek, akik az F18-as osztályhoz túl könnyűek és egy versenyképes, izgalmas hajóban vitorláznának,
• Párok/vegyes csapatok akik a katamarán vitorlázás határait keresik.
  


A Nacra F16 tervező csapata


A NACRA F16-ot a világ egyik legsikeresebb többtestűekre szakosodott tervező vállalata, a Kaliforniai központú Morelli & Melvin álmodta meg és készítette el a terveket. A NACRA Sailing International részéről Peter Vink vezette a NACRA F16 projektet:
” Egy olyan friss osztályban, mint az F16-os, nagy tapasztalatokra épülő, mégis előremutató hajóval akartunk előrukkolni. A 16-osokat kedvtelési és versenyző vitorlázóknak egyaránt javasoljuk. Próbáld ki, fedezd fel és meggyőződhetsz róla, hogy az új F16-ossal a NACRA nemcsak egy lépéssel jár előrébb, hanem mérföldekkel!”

  
   


Sikeres kombináció:
A Morrelli &Melvin tervező csapata már korábban is sikeresen dolgozott együtt a NACRA-val, amit az előző modellek is mutatnak: NACRA Playcat (1995), NACRA Inter F18(1995), NACRA F18 Infusion(2005) & The NACRA F20 Carbon(2009). Mindkét Morrelli & Melvin által tervezett F18-as nyert F18 Világbajnokságot számos alkalommal, az F20 Carbon-nal egy valódi versenygép született amely a nehezebb súlyú versenyzőknek is passzol és nyeri a versenyeket abszolútban és előnyszámítással is. A Morrelli & Melvin komoly részt vállalt a legutóbbi America’s Cup hajók tervezésében is. Folyamatosan fejlődő és legmagasabb szintű tudásukat használták fel az új NACRA F16-os megtervezéséhez.
   


A Nacra F16 megjelenése


A NACRA F16 már 2011 decemberre rendelhető.

 

A NACRA-ról:
A NACRA Sailing International az egyik legnagyobb többtestűeket gyártó vállalat a sportkatamaránok világában. Több mint 80 értékesítőjével a világ vezető márkája a többtestű hajók között. Szervízhálózatával , értékesítőivel népszerűsíti a többtestű hajókat világszerte. A NACRA Sailing International központja Hollandiában található. Az 1975-ben Kaliforniában alapított NACRA vállalat 2010-ben ünnepelte 35. születésnapját.

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Spartacus Vitorlás Egylet

Spartacus Vitorlás Egylet   Spartacus VE története A Spartacus Vitorlás...

Luftkaszni

A luftkaszni jelentése légkamra. Ezek olyan légmentes zárt kamrák a hajóban, amik...

Flottavitorlázás

Flottavitorlázás során több hajó, képzett szkipperekkel járnak be azonos útvonalat,...

Louis Vuitton Trophy

Amerika Kupa 2010 mondd el Te is a véleményed itt!   Louis Vuitton Trophy A...

Denevér

A Denevér a nagyvitorla hátsó ívelt része.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.