notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hírek a vitorlázás világából: az új Nacra F16 katamarán, vitorlás hajó, vitorlás hajó vásárlás információ

hirdetes

Megérkezett az új Nacra F16

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 

Egy ideje hírek keringenek arról, hogy a Nacra egy új 16 lábas katamaránt fejleszt. A hír igaz, ezúton bemutatjuk az új “NACRA F16 ”-ot.

Vitorlás újdonság: az új Nacra F16 katamarán

Az F16 osztály fejlődése
  


A NACRA Sailing International folyamatosan figyelemmel követte az F16 osztály fejlődését. A kezdetekben egyedi építésű hajók alkották az osztályt de mára – az ISAF-nál 2010 végén hivatalossá vált “ bejegyzett osztály” státuszával – elmondható, hogy új, önálló osztály született. A hír hallatán a NACRA Sailing International azonnal eldöntötte, hogy elérkezett az idő a saját hajó megtervezésére. A nagymúltú gyártók belépésével - mint a NACRA is - az F16 osztályt rövid úton ugrásszerű fejlődést érhet el.


A Nacra F16 lehetséges célközönség öt főbb csoportja


• Szóló vitorlázók,
• Szülők, akik kisebb gyermeküket tanítják a katamaránozásra,
• Vitorlázók, akik egy könnyű hajóra vágynak az összes lehetséges vitorlával, esetenként     legénységgel vagy anélkül,
• Könnyű súlyú versenyző egységek, akik az F18-as osztályhoz túl könnyűek és egy versenyképes, izgalmas hajóban vitorláznának,
• Párok/vegyes csapatok akik a katamarán vitorlázás határait keresik.

hirdetes
  


A Nacra F16 tervező csapata


A NACRA F16-ot a világ egyik legsikeresebb többtestűekre szakosodott tervező vállalata, a Kaliforniai központú Morelli & Melvin álmodta meg és készítette el a terveket. A NACRA Sailing International részéről Peter Vink vezette a NACRA F16 projektet:
” Egy olyan friss osztályban, mint az F16-os, nagy tapasztalatokra épülő, mégis előremutató hajóval akartunk előrukkolni. A 16-osokat kedvtelési és versenyző vitorlázóknak egyaránt javasoljuk. Próbáld ki, fedezd fel és meggyőződhetsz róla, hogy az új F16-ossal a NACRA nemcsak egy lépéssel jár előrébb, hanem mérföldekkel!”

  
   


Sikeres kombináció:
A Morrelli &Melvin tervező csapata már korábban is sikeresen dolgozott együtt a NACRA-val, amit az előző modellek is mutatnak: NACRA Playcat (1995), NACRA Inter F18(1995), NACRA F18 Infusion(2005) & The NACRA F20 Carbon(2009). Mindkét Morrelli & Melvin által tervezett F18-as nyert F18 Világbajnokságot számos alkalommal, az F20 Carbon-nal egy valódi versenygép született amely a nehezebb súlyú versenyzőknek is passzol és nyeri a versenyeket abszolútban és előnyszámítással is. A Morrelli & Melvin komoly részt vállalt a legutóbbi America’s Cup hajók tervezésében is. Folyamatosan fejlődő és legmagasabb szintű tudásukat használták fel az új NACRA F16-os megtervezéséhez.

hirdetes
   


A Nacra F16 megjelenése


A NACRA F16 már 2011 decemberre rendelhető.

 

A NACRA-ról:
A NACRA Sailing International az egyik legnagyobb többtestűeket gyártó vállalat a sportkatamaránok világában. Több mint 80 értékesítőjével a világ vezető márkája a többtestű hajók között. Szervízhálózatával , értékesítőivel népszerűsíti a többtestű hajókat világszerte. A NACRA Sailing International központja Hollandiában található. Az 1975-ben Kaliforniában alapított NACRA vállalat 2010-ben ünnepelte 35. születésnapját.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Árboccsúcs

Az árboccsúcs az árboc felső vége, mely speciális fémveret segítségével lehetővé... Tovább

Keszthely - BAHART Vitorláskikötő

Keszthely BAHART Vitorláskikötő bemutatása A Keszthelyi Vitorláskikötő a Balaton egyik... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 152

Átlagos értékelés: 4.7