Hírek a vitorlázás világából: az új Nacra F16 katamarán, vitorlás hajó, vitorlás hajó vásárlás információ

Megérkezett az új Nacra F16

hirdetes

 

Egy ideje hírek keringenek arról, hogy a Nacra egy új 16 lábas katamaránt fejleszt. A hír igaz, ezúton bemutatjuk az új “NACRA F16 ”-ot.

Vitorlás újdonság: az új Nacra F16 katamarán

Az F16 osztály fejlődése
  


A NACRA Sailing International folyamatosan figyelemmel követte az F16 osztály fejlődését. A kezdetekben egyedi építésű hajók alkották az osztályt de mára – az ISAF-nál 2010 végén hivatalossá vált “ bejegyzett osztály” státuszával – elmondható, hogy új, önálló osztály született. A hír hallatán a NACRA Sailing International azonnal eldöntötte, hogy elérkezett az idő a saját hajó megtervezésére. A nagymúltú gyártók belépésével - mint a NACRA is - az F16 osztályt rövid úton ugrásszerű fejlődést érhet el.


A Nacra F16 lehetséges célközönség öt főbb csoportja


• Szóló vitorlázók,
• Szülők, akik kisebb gyermeküket tanítják a katamaránozásra,
• Vitorlázók, akik egy könnyű hajóra vágynak az összes lehetséges vitorlával, esetenként     legénységgel vagy anélkül,
• Könnyű súlyú versenyző egységek, akik az F18-as osztályhoz túl könnyűek és egy versenyképes, izgalmas hajóban vitorláznának,
• Párok/vegyes csapatok akik a katamarán vitorlázás határait keresik.

hirdetes
  


A Nacra F16 tervező csapata


A NACRA F16-ot a világ egyik legsikeresebb többtestűekre szakosodott tervező vállalata, a Kaliforniai központú Morelli & Melvin álmodta meg és készítette el a terveket. A NACRA Sailing International részéről Peter Vink vezette a NACRA F16 projektet:
” Egy olyan friss osztályban, mint az F16-os, nagy tapasztalatokra épülő, mégis előremutató hajóval akartunk előrukkolni. A 16-osokat kedvtelési és versenyző vitorlázóknak egyaránt javasoljuk. Próbáld ki, fedezd fel és meggyőződhetsz róla, hogy az új F16-ossal a NACRA nemcsak egy lépéssel jár előrébb, hanem mérföldekkel!”

  
   


Sikeres kombináció:
A Morrelli &Melvin tervező csapata már korábban is sikeresen dolgozott együtt a NACRA-val, amit az előző modellek is mutatnak: NACRA Playcat (1995), NACRA Inter F18(1995), NACRA F18 Infusion(2005) & The NACRA F20 Carbon(2009). Mindkét Morrelli & Melvin által tervezett F18-as nyert F18 Világbajnokságot számos alkalommal, az F20 Carbon-nal egy valódi versenygép született amely a nehezebb súlyú versenyzőknek is passzol és nyeri a versenyeket abszolútban és előnyszámítással is. A Morrelli & Melvin komoly részt vállalt a legutóbbi America’s Cup hajók tervezésében is. Folyamatosan fejlődő és legmagasabb szintű tudásukat használták fel az új NACRA F16-os megtervezéséhez.

hirdetes
   


A Nacra F16 megjelenése


A NACRA F16 már 2011 decemberre rendelhető.

 

A NACRA-ról:
A NACRA Sailing International az egyik legnagyobb többtestűeket gyártó vállalat a sportkatamaránok világában. Több mint 80 értékesítőjével a világ vezető márkája a többtestű hajók között. Szervízhálózatával , értékesítőivel népszerűsíti a többtestű hajókat világszerte. A NACRA Sailing International központja Hollandiában található. Az 1975-ben Kaliforniában alapított NACRA vállalat 2010-ben ünnepelte 35. születésnapját.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes

Szótár

Kuh-forduló

Kuh-forduló vagy Q-forduló, közismertebb nevén szamár- vagy tehénforduló. Erős szélben... Tovább

Dörzsléc

A dörzsléc a hajó szélét védő szegély. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.