Koronavírus a Balatonon: Megrohamozták a Balatont a nyaralókat a koronavírus miatti veszélyhelyzetben

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Megrohamozták a Balatont a nyaralókat a koronavírus miatti veszélyhelyzetben

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Megrohamozták a Balatont a nyaralókat a koronavírus miatti veszélyhelyzetben


2020/03/20
VN

Helyszíni beszámolók szerint valóságos dömping alakult ki a Balaton parti településeken. Nemcsak a nyaralótulajdonosok érkeztek idő előtt a Balatonra a koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzetben, hanem a panziók, és egyéb vendéglátóipari egységek is megteltek. Helyi lakosok szerint nem megszokott az év ennek a szakaszában ennyi ember a kis balatoni településeken, annyian vannak, mintha beindult volna már a szezon.

Megrohamozták a Balatont a koronavírus miatt

„Valóságos happening hangulat van”

Természetesen nincs azzal semmi baj, ha a nyaralótulajdonosok ide érkeznek, mert úgy vélik itt nagyobb biztonsággal át tudják vészelni ezt a válságos helyzetet, a baj azzal van, hogy a partmenti településeken valóságos „happening hangulat” van. A közösségi médián számtalan helyi lakos számolt be arról, hogy a Balaton partja tele van emberekkel, az éttermekbe lehetetlen asztalt foglalni, és a fagyizók előtt is kígyóznak a sorok. Miközben a járvány megelőzésének a leghatékonyabb módja az lenne, ha az emberek a lehető legkevesebbet érintkeznek egymással. A helyiek aggódnak, hogy a hirtelen megnövekedett létszám miatt megnő az esélye a fertőződésnek is. 

 

A balatoni boltokban áruhiány van

Arról is beszámoltak a helyiek, hogy több boltban is áruhiány van, ugyanis a kiskereskedelmi egységek nem készültek fel erre a hirtelen megugró keresletre. A húspultok még reggel kifogynak, és vannak helyek, ahol lisztet sem kapni. Az eddigi nyugodt kisvárosi élet nagy nyüzsgésbe csapot át, ami csak nyaranta szokott megtörténni. 

 

A balatoni szezon hamarabb indulna el?

Az iskolák bezártak egy időre, átálltak a digitális oktatásra, több nagyobb vállalat szünetelteti a termelést, vagy ahol lehet úgynevezett home officban, azaz otthonról teszi lehetővé a munkavégzést az alkalmazottak számára, és a napokban az időjárás is nagyon kegyes hozzánk, ezért sokan gondolhatták azt, hogy hamarabb kezdik meg a balatoni szezont, és idő előtt odautaznak. Egyes források szerint olyanok is vannak, akik cégestől települtek volna Balatonlellére.  Az egyetlen gond a fűtéssel lehet, hiszen még elég hideg az időjárás, és lesz hidegebb is, a legtöbb nyaraló pedig nem téliesített. 

 

Siófok polgármestere is megszólalt

A nagy tömeg nem kedvez a járvány elleni harcban, ezért Siófok polgármestere nyílt levélben kérte meg a nyaralótulajdonosokat, hogy ne utazzanak ide, felelős állampolgárként inkább lakhelyükön vészeljék át a veszélyhelyzetet. Ezzel is csökkentve annak az esélyét, hogy egy újabb gócpont alakuljon ki a szeretett magyar tengerünk valamelyik településén. 


Balaton érdekesség hírKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Jules Verne Trophy

Jules Verne Trophy vitorlás verseny történet,szabály A Jules Verne Trophy ann ak jár,...

Kenese - Balatonfői Yacht Club (BFYC)

A  Kenesei Balatonfői Yacht Club Vitorláskikötő bemutatása: A Balaton keleti...

Óvózászló

Piros zászló, mellyel versenyen jelezzük az ellenünk szabálytalankodó hajó és a zsûri...

420

420 vitorlás hajó története A 420-ast a hetvenes évek elején hozták be...

Bilge

A bilge hajófeneket, hajóűrt jelent, mint például a fenékdeszka alatti terület.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.