Mélytengeri szörnyek, melyeket mindenkinek látnia kell!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Mélytengeri élőlények, melyek már inkább szörnyek

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mélytengeri élőlények, melyek már inkább szörnyek


2016/05/12

Az emberi technika nem nagyon ismer határokat, ám az óceánoknak még mindig csak az 1% - át fedeztük fel és már így is rengeteg bizarr és rémisztő élőlényre bukkanhatunk ott, ahová nem nagyon ér már el a napfény. Nézd meg te is ezeket a szörnyetegeket!

 

Igazi szörnyek, a tengerek mélyéről, melyektől a hideg ráz majd!


Földünk tele van érdekesebbnél érdekesebb helyekkel és élőlényekkel is egyaránt. Az óceánok mélyén azonban igazi szörnyetegek élnek, melyek láttán ah ideg futkos a hátunkon… Ismerd meg te is ezeket a mélytengeri borzalmakat, nekem leesett az állam tőlük!

 

 


1.    Bluggyhal

 

Eredeti neve Blobfish, mely magyarra fordítva bluggyhalat jelent, aki nem érti miért is van ez, annak elég ránézni erre a furcsa állatra és máris rájön miért illetik ezzel a névvel.
Akkora mélységekben él, ahol az ember már összeroppanna mint egy marék ropi a nyomástól, röpke pár pillanat alatt. A bluggyhal önmagában egy totál egyszerű lény, izmai nincsenek, sűrűsége kisebb mint az óceán vize, ami vele szembejön, azt egyszerűen megeszi.

 

 

 

 

 

2.    Koboldcápa

 

Ez az állat majdnem négy méteresre is képes megnőni, mely az óceánok 1300-1500 méteres mélységeiben érzi jól magát. Hatalmas orra azért fejlődött így, hogy a közelben lévő élőlények elektromos jeleit érzékelhesse, még ekkora mélységekben is.  Sokszor élő kövületeknek nevezik őket, hiszen ennek a cápa családnak  az utolsó élő faja, mely már 125 millió éve van jelen Földünkön.

 

 


 

 

 

3.    Óriás kalmár

 

Ez a hatalmas állat akár húsz méteres nagyságot is elérhet, szemük pedig strandlabda méretű.  Nem sok adat van róla, hiszen hatalmas mélységekben élnek, mely 1000-2000 méter között mozog.
Bár megjelenése és méretei félelmet keltenek az emberekben, a tudósok szerint a társadalomra egyáltalán nem jelentenek veszélyt, pedig elméletek szerint ámbráscetek is szerepelnek az étlapján.

 

 

 

A folytatásért lapozz a következő oldalra!

Igazi szörnyek, a tengerek mélyéről, melyektől a hideg ráz majd!

4.    Óriás japán rák


Ez a rák, mely a világ legnagyobbja, 1000 méteres óceáni mélységekben él, akár 3,5 méteresre is megnőhet, ollótól ollóig mérve.
Régen ollói hatalmas sérüléseket okoztak a haláloknak, pedig 3-600 méteres mélységekben vadászik. Az biztos, hogy nem szeretnénk felidegesíteni, sem túl közel menni hozzá, hiszen nem lehet kellemes élmény a találkozás.

 

 

 

 

 

 

5.    Púpos horgászhal

 

Kétezer méteres mélységekben él, ahová már nem jut el egyáltalán a napfény.  Itt csak fénnyel tud vadászni és zsákmányt szerezni, ezért is van a homlokán amolyan világító antenna, mellyel a gyanútlan áldozatait vonzza magához. Bár a nőstény egyedek akár húsz centiméteresre is megnőhetnek, a hímek alig érik el a három centiméteres hosszúságot.

 

 


 

 

 

6.    Chaulidous macouni


Maximum 25 centiméteresre nő meg, színe fekete, majdnem ötezer méteres mélységekben éli mindennapjait.  Hasa alsó részén világítószervsorok vannak, melyekkel táplálékát vonzza magához, fogai pedig olyan nagyok, hogy száját képtelen becsukni, így éli le egész életét.

 

 

 

 


érdekességek tenger,óceánKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Nut

 Az árbocon és a bummon lévő horony, vájat, csatorna neve, amibe a vitorlát húzzuk bele.

Balatonlelle - Balatoni Hajózási Zrt. Vitorláskikötő

A 2001-ben épült 220 férőhelyes balatonlellei vitorláskikötő a Balatoni Hajózási Zrt....

Útjog

Elhaladási jog, elsőbbség.

Fonyód Vitorláskikötő Zrt.

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Balatoni Hajózási Zrt. Keresztes...

Hajózási Szabályzat ("HSz")

Hajózási Szabályzat ("HSz") - a Vízi Kresz, 39/2003 (VI.13.) GKM rendelet  
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.