Mélytengeri szörnyek, melyeket mindenkinek látnia kell!

hirdetes

Mélytengeri élőlények, melyek már inkább szörnyek

Ilyés Zsófia
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az emberi technika nem nagyon ismer határokat, ám az óceánoknak még mindig csak az 1% - át fedeztük fel és már így is rengeteg bizarr és rémisztő élőlényre bukkanhatunk ott, ahová nem nagyon ér már el a napfény. Nézd meg te is ezeket a szörnyetegeket!

 

Igazi szörnyek, a tengerek mélyéről, melyektől a hideg ráz majd!


Földünk tele van érdekesebbnél érdekesebb helyekkel és élőlényekkel is egyaránt. Az óceánok mélyén azonban igazi szörnyetegek élnek, melyek láttán ah ideg futkos a hátunkon… Ismerd meg te is ezeket a mélytengeri borzalmakat, nekem leesett az állam tőlük!

 

 


1.    Bluggyhal

 

Eredeti neve Blobfish, mely magyarra fordítva bluggyhalat jelent, aki nem érti miért is van ez, annak elég ránézni erre a furcsa állatra és máris rájön miért illetik ezzel a névvel.
Akkora mélységekben él, ahol az ember már összeroppanna mint egy marék ropi a nyomástól, röpke pár pillanat alatt. A bluggyhal önmagában egy totál egyszerű lény, izmai nincsenek, sűrűsége kisebb mint az óceán vize, ami vele szembejön, azt egyszerűen megeszi.

 

 

 

 

 

2.    Koboldcápa

 

Ez az állat majdnem négy méteresre is képes megnőni, mely az óceánok 1300-1500 méteres mélységeiben érzi jól magát. Hatalmas orra azért fejlődött így, hogy a közelben lévő élőlények elektromos jeleit érzékelhesse, még ekkora mélységekben is.  Sokszor élő kövületeknek nevezik őket, hiszen ennek a cápa családnak  az utolsó élő faja, mely már 125 millió éve van jelen Földünkön.

hirdetes

 

 


 

 

 

3.    Óriás kalmár

 

Ez a hatalmas állat akár húsz méteres nagyságot is elérhet, szemük pedig strandlabda méretű.  Nem sok adat van róla, hiszen hatalmas mélységekben élnek, mely 1000-2000 méter között mozog.
Bár megjelenése és méretei félelmet keltenek az emberekben, a tudósok szerint a társadalomra egyáltalán nem jelentenek veszélyt, pedig elméletek szerint ámbráscetek is szerepelnek az étlapján.

 

 

 

A folytatásért lapozz a következő oldalra!

Igazi szörnyek, a tengerek mélyéről, melyektől a hideg ráz majd!

4.    Óriás japán rák

hirdetes


Ez a rák, mely a világ legnagyobbja, 1000 méteres óceáni mélységekben él, akár 3,5 méteresre is megnőhet, ollótól ollóig mérve.
Régen ollói hatalmas sérüléseket okoztak a haláloknak, pedig 3-600 méteres mélységekben vadászik. Az biztos, hogy nem szeretnénk felidegesíteni, sem túl közel menni hozzá, hiszen nem lehet kellemes élmény a találkozás.

 

 

 

 

 

 

5.    Púpos horgászhal

 

Kétezer méteres mélységekben él, ahová már nem jut el egyáltalán a napfény.  Itt csak fénnyel tud vadászni és zsákmányt szerezni, ezért is van a homlokán amolyan világító antenna, mellyel a gyanútlan áldozatait vonzza magához. Bár a nőstény egyedek akár húsz centiméteresre is megnőhetnek, a hímek alig érik el a három centiméteres hosszúságot.

 

 


 

 

 

6.    Chaulidous macouni


Maximum 25 centiméteresre nő meg, színe fekete, majdnem ötezer méteres mélységekben éli mindennapjait.  Hasa alsó részén világítószervsorok vannak, melyekkel táplálékát vonzza magához, fogai pedig olyan nagyok, hogy száját képtelen becsukni, így éli le egész életét.

 

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Árboc

Az árboc a vitorlázat tartóoszlopa. Tovább

Gyári felújított turbófeltöltő

A gyári felújított turbófeltöltőket a turbófeltöltő gyárak maguk újítják fel és a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 190

Átlagos értékelés: 4.7

érdekességek tenger,óceán