Memória javításával a sikeres üzleti életért.

hirdetes

Tényleg a memória javítása lenne a sikeres üzleti élet kulcsa?

CZs
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Több ezer vállalkozás indul el évente Magyarországon, természetesen mind azzal a céllal, hogy a lehető legnagyobb sikereket érjék el. A több ezer induló vállalkozással egyidejűleg közel ennyi csődöl be az országban. Vajon mi ennek az oka, és hogyan függ össze a sikeres élet a memória javításával?

Így segít a sikeres üzleti élet elérésében a jó memória

Jó memória az üzleti életben

 

Lehet-e egy vállalkozást sikerre vinni, ha vezetője szétszórt, feledékeny? Egy tonnányi szerencsével talán igen, de azért valljuk be, nem ez az általános. Hozhat-e valaki tudatos, jól átgondolt döntéseket úgy, hogy a fontos információk nagy része elvész a fejében? A válasz a legtöbb esetben természetesen egy egyértelmű nem. A jó memória, a koncentrációképesség, a szellemi frissesség mind elengedhetetlen részét képezik a sikeres üzleti élet felé vezető útnak. Bár nincs biztos recept a sikerre, mind sejtjük, hogy ezek mellett számos más szempontnak is meg kell felelnünk. Sokan egy jó ötletre, mások bátorságra, ravaszságra, megint mások megfontoltságra esküsznek, de elérhetünk-e bármit is jól működő memória nélkül? Nem valószínű.

 

Több friss kutatás is bizonyítja, hogy az aktív élet és a testedzés pozitív hatással bírnak az agyműködésre, javítják a memóriát. A mentális képességek javulása nem csak egy több hónapos folyamatként könyvelhető el, hiszen ma már azt is jól tudjuk, hogy egy fontos tárgyalás, megbeszélés, üzleti konferencia előtti sporttevékenység nagy mértékben javíthatja teljesítőképességünket, szellemi frissességünket. Ehhez egy 20 perces futás, vagy gyakorlatsor is elég, nincs szükség megerőltető fizikai tevékenységre. Audrey Duarte a memóriát és öregedést tanulmányozó neurológus kutatásaiból az is kiderült, hogy a kor előrehaladtával beinduló memóriaromlási folyamat is eredményesen lassítható a testmozgás segítségével.

hirdetes

 

hirdetes

Tippek a memória javításához

 

A jó memória egyeseknek ajándék, másoknak inkább egy álom. Szerencsére nap mint nap sokat tehetünk agyunk megfelelő működéséért, és így céljaink eléréséért is. Az olvasás, a sakk, a logikai és stratégia játékok, a tudatos lazítás, a relaxációs gyakorlatok mind sokat segíthetnek. Kutatások bizonyítják azt is, hogy agyunk működése a számítógépekhez hasonló, munkaemlékezetünk akár 10%-al is javítható, ha olykor tudatosan igyekszünk megjegyezni minél több dolgot, amik például egymás mellett, egy asztalon helyezkednek el. Ezt a gyakorlatot érdemes időről időre elvégezni. A mindennapi életben is segíthetjük agyunk frissességének megőrzését például azzal is, hogy tudatosan fenntartjuk a figyelmünket, vagyis kontroll alatt összpontosítunk. Ne hagyjuk elkalandozni a gondolatainkat, vagy ha mégis azon kapnánk magunkat, hogy valahol máshol jár az eszünk, igyekezzünk visszarántani magunkat a valóságba.

 

A cikk folytatásáért lapozz a következő oldalra!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.