Memória javításával a sikeres üzleti életért.

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Tényleg a memória javítása lenne a sikeres üzleti élet kulcsa?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Tényleg a memória javítása lenne a sikeres üzleti élet kulcsa?


2018/03/24
CZs

Több ezer vállalkozás indul el évente Magyarországon, természetesen mind azzal a céllal, hogy a lehető legnagyobb sikereket érjék el. A több ezer induló vállalkozással egyidejűleg közel ennyi csődöl be az országban. Vajon mi ennek az oka, és hogyan függ össze a sikeres élet a memória javításával?

Így segít a sikeres üzleti élet elérésében a jó memória

Jó memória az üzleti életben

Lehet-e egy vállalkozást sikerre vinni, ha vezetője szétszórt, feledékeny? Egy tonnányi szerencsével talán igen, de azért valljuk be, nem ez az általános. Hozhat-e valaki tudatos, jól átgondolt döntéseket úgy, hogy a fontos információk nagy része elvész a fejében? A válasz a legtöbb esetben természetesen egy egyértelmű nem. A jó memória, a koncentrációképesség, a szellemi frissesség mind elengedhetetlen részét képezik a sikeres üzleti élet felé vezető útnak. Bár nincs biztos recept a sikerre, mind sejtjük, hogy ezek mellett számos más szempontnak is meg kell felelnünk. Sokan egy jó ötletre, mások bátorságra, ravaszságra, megint mások megfontoltságra esküsznek, de elérhetünk-e bármit is jól működő memória nélkül? Nem valószínű.

 

Több friss kutatás is bizonyítja, hogy az aktív élet és a testedzés pozitív hatással bírnak az agyműködésre, javítják a memóriát. A mentális képességek javulása nem csak egy több hónapos folyamatként könyvelhető el, hiszen ma már azt is jól tudjuk, hogy egy fontos tárgyalás, megbeszélés, üzleti konferencia előtti sporttevékenység nagy mértékben javíthatja teljesítőképességünket, szellemi frissességünket. Ehhez egy 20 perces futás, vagy gyakorlatsor is elég, nincs szükség megerőltető fizikai tevékenységre. Audrey Duarte a memóriát és öregedést tanulmányozó neurológus kutatásaiból az is kiderült, hogy a kor előrehaladtával beinduló memóriaromlási folyamat is eredményesen lassítható a testmozgás segítségével.

 

Tippek a memória javításához

A jó memória egyeseknek ajándék, másoknak inkább egy álom. Szerencsére nap mint nap sokat tehetünk agyunk megfelelő működéséért, és így céljaink eléréséért is. Az olvasás, a sakk, a logikai és stratégia játékok, a tudatos lazítás, a relaxációs gyakorlatok mind sokat segíthetnek. Kutatások bizonyítják azt is, hogy agyunk működése a számítógépekhez hasonló, munkaemlékezetünk akár 10%-al is javítható, ha olykor tudatosan igyekszünk megjegyezni minél több dolgot, amik például egymás mellett, egy asztalon helyezkednek el. Ezt a gyakorlatot érdemes időről időre elvégezni. A mindennapi életben is segíthetjük agyunk frissességének megőrzését például azzal is, hogy tudatosan fenntartjuk a figyelmünket, vagyis kontroll alatt összpontosítunk. Ne hagyjuk elkalandozni a gondolatainkat, vagy ha mégis azon kapnánk magunkat, hogy valahol máshol jár az eszünk, igyekezzünk visszarántani magunkat a valóságba.

 

Ételek a memória javításáért

A különböző élelmiszerek is javítják az agy működését, elősegítik a jó memóriát és a koncentrációt. A táplálkozás során szervezetünkbe vitt tápanyagok bizonyos részét az agyunk hasznosítja, tehát legkevésbé sem mindegy, hogy mit fogyasztunk. A bogyós gyümölcsök kiválóan javítják a memóriát, hiszen rengeteg C-vitamint és antioxidánst tartalmaznak, a zab és a zabpehely magas rosttartalma miatt nagyszerű energiaforrás. Elősegítheti szellemi frissességünket a tojás, a mogyoróvaj, a halolaj, valamint a tej és a joghurt is. Persze az élelmiszerekre kevésbé igaz, hogy elég a tárgyalás előtt bekapni néhány kanál mogyoróvajat, a legjobb az, ha folyamatosan odafigyelünk a megfelelő táplálkozásra. 

 

Alvással az agy megfelelő működéséért

A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás bizony az agy több funkcióját is javítja. Ha túl sok időt töltünk ébren, memóriánk hosszú távon is károsodhat, kipihent állapotban azonban pszichikai teljesítőképességünk is nő, ráadásul éberségünknek köszönhetően a koncentráció sem okoz majd gondot. Mi lehetne fontosabb az üzleti életben, mint a lehető leginkább odafigyelni a legfontosabb feladatokra, a legnehezebb döntésekre?


érdekességKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Bal csapás

A hajó balcsapáson halad, ha a vitorlába "balról csap" bele a szél. Versenyben a...

Pilotkönyv

 A vízterület jellegzetességeit és a kikötõket bemutató könyv.

Palstek

  Csathurok, az egyik leggyakoribb vitorláscsómó (névadója: Stekk Pál legendája).

Csomó, Knots

A csomó, vagy knots a sebesség mértékegysége, 1 tengeri mérföld/óra, azaz 1,85 km/óra.

Baum

Nagyjából vízszintesen üzemelő rúd, profil, mely az adott vitorla alsó élének...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.