Őrületes Természeti Jelenségek

Kövess minket facebookon!
Főoldal > 5 őrülten menő természeti jelenség, amit biztos, hogy nem tapasztaltál még!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 őrülten menő természeti jelenség, amit biztos, hogy nem tapasztaltál még!


2016/02/09

Ezek a jelenségek, bármennyire is elképzelhetetlen, jelen vannak a világunkban. Van, amelyiket semmi pénzért nem hagynád ki, de akad, amit jobb csak képekről csodálni.

A természeti jelenségek megasztárjai

Számtalan olyan jelenség vesz minket körül világunkban, amelyeket természetesnek veszünk, és bekövetkezésük magától értetődő.  Biztos, hogy megcsodálunk egy-egy megkapó naplementét néha napján, vagy észreveszünk egy szivárványt eső után, de a legtöbb esetben az elképesztő látványt nyújtó természeti jelenségek nem képzik életünk részét.

 

Azonban, ha tudod merre és mire figyelj, rá fogsz jönni, hogy sokkal lenyűgözőbb dolgokat is produkálhat neked a természet, mint egy naplemente vagy szivárvány. Jöjjön néhány példa:

A természeti jelenségek megasztárjai

 

Ha valaha készítened kellene egy felsorolást, hogy mik azok a jelenségek, amiket átélhetsz és a legdurvábbak, a tízes listádban biztosan lenne vulkánkitörés, viharos tengeren hajózás és még sorolhatnánk. De arra biztos, hogy nem is gondolnál, hogy a vihar és a vulkánkitörés egyszerre, egy időben is létrejöhet.

 

Pedig megtörténhet! Egy vulkánkitörés kellős közepén kialakulhatnak villámok. A kutatások eddigi állása szerint, elméletileg a kiváltó ok, hogy a vulkán kitörés közben pozitív töltéssel rendelkező törmeléket juttat az atmoszférába. Ez a pozitív töltés reakcióba lép a már jelenlévő negatív töltéssel, melynek következménye ez az őrületes jelenség.

 

A természeti jelenségek megasztárjai

Amikor a tenger felszínén jegesedés kezdődik- északi és déli sarkköri vizeken – van adott egy jégtábla, akkor adottak a körülmények, hogy ez a meglepő képződmény kialakuljon. A jeges felszín alatti sós víz koncentrálódik egy csőszerű örvénnyé, mely megindul a tengerfenék irányába. Az ezt körülvevő sós víz is megfagy körülött, annyira hideg, így lényegében jégcsapok képződnek a felszín alatt. Lenyűgöző nem?

A természeti jelenségek megasztárjai

A magashegységek meghökkentő képződménye az un. Penitentes jelenség, mely nevét lényegében arról kapta, hogy nagyon hasonló látványt nyújt, mint egy csapat fehérbe ötözött vezeklő szerzetes. Ezek az alakok ráadásul akár a 4 méteres magasságot is elérhetik!

 

Kialakulásuk feltétele az alacsony nedvességtartalmú levegő és a magaslati levegő, ilyen területek például az Andok egyes részei. Ha a feltételek teljesülnek, a napsugarak annyira égetővé válnak, hogy a hó lényegében elpárolog, a nélkül, hogy a folyadék állapot létrejönne. A kialakuló formák persze még jobban vonzzák a meleget.

A természeti jelenségek megasztárjai

Nos, ez a jelenség kicsit sem veszélytelen, ezt le kell szögeznünk. A szupercellák a viharfelhők felturbózott változatai, melyek könnyedén képesek tornádót produkálni.

 

Szintén említésre méltó, hogy a szupercellák a legdurvábbak a 4 legveszélyesebb vihartípusból, és valószínűleg látványra is a legfélelmetesebbek. Szerencsére az egyik legritkább típus is ez, és leginkább közép Amerikában fordul elő tavasz környékén. Mindenesetre, ha valaha is keresztezné egy ilyen az utad, az egyetlen tanács, amit jó megfogadni: Indulj az ellenkező irányba, Most!

A természeti jelenségek megasztárjai

Pontosan annyira észbontó, mint amilyennek hangzik. Ez a jelenség lényegében egy víz fölött képződő tornádó, ebből kifolyólag pedig a szárazföldre nem jelent nagy veszélyt. Viszont ha hajón vagy, akkor baj van, ezek az örvények elérhetik a 300 km/órás sebességet.

 

Valójában már gyanakszanak egyes szakértők, hogy a rejtélyes hajóroncsok hátterében ez a jelenség is állhat, például a Bermuda háromszög esetében, mert könnyen meglehet, hogy egyszerűen ezekkel a víztölcsérekkel történt szerencsétlen találkozások következményei az eltűnések. Bárhol létre jöhetnek nagy vízfelszínen, de kifejezetten gyakoriak Florida környékén, ahol 4-500 is kialakulhat egy évben.


érdekességek utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Beaufort skála

A Beaufort skála meghatározását lásd a szélerősség skála szótárszónál.

Rolex Miami OCR

Rolex Miami OCR vitorlás verseny Ezt a vitorlás versenyt az egyik legnagyobb és...

Fine dining étterem

A fine dining egyre nagyobb népszerűségre tett szert már hazánkban is, méltán nevezik az...

Sydney Hobart

Sydney Hobart Yacht Race Rolex   Rolex Sydney Hobart versenytáv A Rolex Sydney...

Brise

Brise ( ejtsd : bríz ) - könnyü szél
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.