notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mercivel járnak kéregetni a csaló koldusok San Diegoban

hirdetes

Mercivel járnak koldulni

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

San Diegoban egy autósnak valamiért gyanús lett az út szélén álló várandós anyuka és a kisfia, akik pénzt kéregettek az autósoktól. Úgy döntött, hogy követni fogja őket, de amire rábukkant, az nemcsak őt, hanem szinte az egész várost sokkolta.

Mercivel járnak pénzt kéregetni

Melissa Smithnek, egy San Diego-i lakosnak valamiért szemet szúrt egy várandós anyuka és a kisfia, akik a bevásárlóközpont közelében kéregettek. Mivel sokat járt arra, egy idő után gyanakodni kezdett, hogy valami itt nincs rendben és úgy döntött, hogy utána jár a dolgoknak és követi a koldulókat.  Amúgy rengeteg mindenkit meghatott a várandós anyuka és a kisfiú látványa, ezért szinte minden második autós megállt, hogy pénzt adjon nekik. Viszont amikor Melissa a nyomába eredt a koldulóknak, érdekes dologra bukkant, ugyanis egy Mercedes felé vették az irányt. Melissa még kíváncsibb lett, ezért tovább követte őket és amikor volt alkalma belesni az ablakon, annyit látott, hogy egy férfi vezette az autót, aki valószínűleg a családapa, az anyuka és a kisfú pedig nevetgélve számolták össze az aznap megkeresett pénzt. Ráadásul a gyerek még csak be se volt kötve, hanem ott állt az autóban, ahol épp a kedve tartotta, de hát ezek után nincs min meglepődni. A kolduló család viszont nem hazament, hanem a következő helyszínre pénzt keresni.

Mercivel járnak pénzt kéregetni

Egy helyi tévécsatorna utánanézett a rendszámnak is és meglepő dologra bukkantak, ugyanis az autó tulajdonosa egy olyan lakóparkba volt bejelentve, ahol iszonyúan drága a bérleti díj, legalább 2500 dollár havonta, ami több mint félmillió forintot tesz ki. Hát nem éppen koldusoknak való környék. A szomszédok szerint a ház lakói nemrég költöztek el, de az új címüket nem tudták. A rendőrség viszont nem indította el a nyomozást, mert egyedül Melissa fordult hozzájuk ezzel a problémával, más pedig nem tett panaszt. Pedig itt biztos nem ért véget a történet. Ráadásul ezt a botrányos eseményt még a helyi média se tartotta titokban, egy riporter például leleplező hadjáratot is indított, de hát úgy látszik, a helyieket ez egyáltalán nem hatotta meg. Pedig lehet, hogy éppen az ő pénzükkel tankolják tele a Mercit, amivel másnap mennek koldulni.

Mercivel járnak pénzt kéregetni

Ez az sajnos eset nem egyedi, hisz számos olyan történetről hallhattunk már, amikor egy látszólag elveszett hajléktalanról kiderült, hogy mégiscsak van hova mennie, ráadásul nem is akármilyen otthonba. Romániában például nem is olyan rég bukott le egy csaló, aki mozgássérültnek tettette magát azzal, hogy tolószékkel járt ki koldulni. Ezzel a trükkel rengeteg pénzt szedett össze, olyan sokat, hogy még taxira is tellett neki. Az összekéregetett pénzt bankszámlára gyűjtötte és egy lakást szeretett volna belőle venni, de végül elfogta a rendőrség. Sajnos nemcsak Amerikában történnek ilyenek, hanem szinte bárhol, ahol ki tudják használni a jóindulatú embereket, akiknek megesik a szíve a reménytelen helyzetben lévő hajléktalanokon. Ennek is csak azok isszák meg a levét, akik valóban rászorulnak a segítségre, de ha az ember összefut néhány ilyen csalóval, már nem szívesen ad az utcán kéregetőknek, hisz ki tudja, hogy valójában ki megy oda hozzá koldulni?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Iránylat

Navigációs alapfogalom. Egy tárgy iránya a hajó­ról nézve, vagy két tárgy egymáshoz... Tovább

Esküvőhelyszín Budapest

A nagy napra megtalálni a megfelelő helyszínt nem egyszerű, hiszen rengeteg szempontot... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 247

Átlagos értékelés: 4.8

kreatív