notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Méretes cápát videóztak a horvát tengeren

hirdetes

Méretes cápát videóztak a horvát tengeren

vitorlazas.hu
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A magyarok között is kedvelt település, Makarska közelében tűnt fel a makócápa.

Méretes cápát videóztak a horvát tengeren

Egy Micheal Braun nevű német turista június 7-én a Makarska-riviérán vitorlázott a családjával, amikor felfigyeltek a nagyméretű állatra, amit aztán fel is vettek videóra és posztolták a Cro2go-oldalra.


A szakértők szerint a képeken látható állat egy röviduszonyú makócápa, amelyik arról ismert, hogy nagyon gyorsan, akár 70 kilométeres sebességgel is úszik. Ez a cápafaj egyes források szerint általában 270, míg mások szerint 320 centiméter hosszú, de egyes források szerint akár 380 centiméteresre és 570 kilogrammtömegűre, míg mások szerint 400 centiméteresre és 505,8 kilogramm tömegűre is megnőhet. 275-285 centiméteresen számít felnőttnek. A röviduszonyú makócápa nagy teste palack alakú, pofájának elülső része kihegyesedett. Szemei nagyok és feketék. Szájában nagy, keskeny fogai vannak. A fogak horogszerűek és sima oldalúak. Farokúszója félhold alakú, az alsó nyúlványa fejlett. Háti része sötétkék, hasi része fehér. A második hátúszója és a farok alatti úszói nagyon kicsik.

hirdetes

 

hirdetes


A röviduszonyú makócápa kozmopolita hal, mivel a Föld összes mérsékelt övi és trópusi tengerében megtalálható. Az Atlanti-óceán nyugati felén, elterjedési területe a Maine-öböltől a Mexikói-öblön és a Karib-tengeren keresztül, egészen Dél-Brazíliáig és Argentínáig tart. Ugyanez óceán keleti felén, Norvégiától a Dél-afrikai Köztársaságig található meg, beleértve az Északi- és Földközi-tengereket is. Más előfordulási helyei, Kelet-Afrikátóll Hawaiig, valamint az oroszországiTengermelléki határterülettől (Primorszkij kraj) Ausztráliáig és Új-Zélandig találhatók. A Csendes-óceán keleti részén az Aleut-szigetektől délre, egészen Dél-Kaliforniáig és Chiléig lelhető meg.
Ez a fajta cápa akár lehet veszélyes is az emberre, de a szakértők szerint elég valószínűtlen, hogy valódi fenyegetést jelentene – írja a total-croatia-news.com.

Forrás: HVG.hu/hu.wikipedia.org

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Cockpit

A cockpit (ejtsd: kokpit) jelentése fedélzeti munkaterület. Tovább

Turbófeltöltő

A turbófeltöltő a belső égésű motoroknál használt feltöltők fajtája, kompresszorát... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 128

Átlagos értékelés: 4.8

érdekességek hajó tenger,óceán