Méretes cápát videóztak vitorlázók a horvát tengeren: cápa Horvátországban

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Méretes cápát videóztak a horvát tengeren

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Méretes cápát videóztak a horvát tengeren


2019/07/10

Forrás: HVG.hu/hu.wikipedia.org

A magyarok között is kedvelt település, Makarska közelében tűnt fel a makócápa, amire a közelben vitorlázó turisták lettek figyelmesek, akik felvételt is készítettek róla.

Cápa Horvátországban, a tengerparton

Vitorlázó turisták vették videóra a cápát

Egy Micheal Braun nevű német turista június 7-én a Makarska-riviérán vitorlázott a családjával, amikor felfigyeltek a nagyméretű állatra, amit aztán fel is vettek videóra és posztolták a Cro2go-oldalra.

 

Szakértők szerint egy makócápa szerepel a vitorlázók által készített felvételen

A szakértők szerint a képeken látható állat egy röviduszonyú makócápa, amelyik arról ismert, hogy nagyon gyorsan, akár 70 kilométeres sebességgel is úszik. Ez a cápafaj egyes források szerint általában 270, míg mások szerint 320 centiméter hosszú, de egyes források szerint akár 380 centiméteresre és 570 kilogrammtömegűre, míg mások szerint 400 centiméteresre és 505,8 kilogramm tömegűre is megnőhet. 275-285 centiméteresen számít felnőttnek. A röviduszonyú makócápa nagy teste palack alakú, pofájának elülső része kihegyesedett. Szemei nagyok és feketék. Szájában nagy, keskeny fogai vannak. A fogak horogszerűek és sima oldalúak. Farokúszója félhold alakú, az alsó nyúlványa fejlett. Háti része sötétkék, hasi része fehér. A második hátúszója és a farok alatti úszói nagyon kicsik.

 

Szakértők szerint nem jelent valódi fenyegetést emberekre nézve

A röviduszonyú makócápa kozmopolita hal, mivel a Föld összes mérsékelt övi és trópusi tengerében megtalálható. Az Atlanti-óceán nyugati felén, elterjedési területe a Maine-öböltől a Mexikói-öblön és a Karib-tengeren keresztül, egészen Dél-Brazíliáig és Argentínáig tart. Ugyanez óceán keleti felén, Norvégiától a Dél-afrikai Köztársaságig található meg, beleértve az Északi- és Földközi-tengereket is. Más előfordulási helyei, Kelet-Afrikátóll Hawaiig, valamint az oroszországiTengermelléki határterülettől (Primorszkij kraj) Ausztráliáig és Új-Zélandig találhatók. A Csendes-óceán keleti részén az Aleut-szigetektől délre, egészen Dél-Kaliforniáig és Chiléig lelhető meg.
Ez a fajta cápa akár lehet veszélyes is az emberre, de a szakértők szerint elég valószínűtlen, hogy valódi fenyegetést jelentene – írja a total-croatia-news.com.


hír tenger, óceán utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Cadet

Cadet vitorlás hajó leírása A Cadet egy kétszemélyes, gyerekek számára tervezett...

Saját testsúlyos edzés

 Saját testsúlyos edzés

Hajólevél

A hajólevél a hajó forgalmi okmánya.

Reggeliző belváros

A legjobb reggelizőt keresed Budapesten? A PRE-GO a legjobb reggeliző a belvárosban, ahol helyben...

Kimm

Kimm - sarkos építésû hajóknál a fenék síkjának és az oldal síkjának találkozása
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.