notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Merkantil Laser Európa Kupa és OTP Junior Országos Bajnokság

hirdetes

Merkantil Laser Európa Kupa és OTP Junior Országos Bajnokság

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Sikeresen zárult a második alkalommal hazánkban megrendezett három napos Laser Európa Kupa nemzetközi verseny, mely a Nemzetköi Laser Osztályszövetség 12 fordulós versenysorozatának 8. állomását képezi. A Balatonfüredi Yacht Club és Magyar Vitorlás Szövetség közös szervezésében és a Merkantil támogatásával lebonyolított rendezvényre 12 ország 100 versenyzője adta le nevezését három osztályban, Laser Standard, Radiál és 4.7, s küzdöttek egymással versenyzői a legjobbaknak járó díjakért.

Mekantil Laser Európa Kupa, OTP Junior Országos Bajnokság

Merkantil Laser Európa Kupa, OTP Junior Országos Bajnokság összefoglaló beszámoló

 

Két osztályban, ifjúsági Laser Radiálban és 4.7-ben a MLOSZ kérésére és az MVSZ Elnökségének jóváhagyásával az augusztus végén megrendezésre kerülő, ám szélhiány miatt csak két futammal zárult OTP Junior Utánpótlás Bajnokság is ezen a regattán folytatta versenyét, s mérkőztek meg egymással a fiatalok a bajnoki címekért.

A regatta első versenynapján kiváló szélviszonyok fogadták a versenyzőket, s 9-10 csomós DNY-i szélben három, másnap hasonló körülmények között, ám délutánra korlátozódó versenyzéssel, s a nap végére leálló szélben újabb három futamot teljesített az osztályok többsége. Az esti órákra elfogyó szélben a nap utolsó futamát a radiálosok és standard-esek számára a rendezőség rövidítette, míg a legkisebb vitorlázattal, L4.7-tel versenyző fiatalok számára érvénytelenítette, míg az utolsó nap reggeli keleties szelének ereje csupán egyetlen, rövidített futam lebonyolítására adott lehetőséget. A regatta végül nyolc, a legkisebbek számára pedig hét érvényes futammal, s kiváló küzdelmeket felvonultató versennyel zárult, s a bajnokságot is sikerült befejezni a radiálosok számára 9, míg a 4.7-eseknek 8 érvényes futammal. (A bajnoki eredményekbe a korábban futott és érvényesített két futam is beleszámított).

hirdetes

A Laser Európa Kupa összetett győzelmét két osztályban is hazai versenyző szerezte meg. Laser Standard-ben Bakóczy Róbert, aki az U21 kategória győzelmét is bezsebelte, míg Laser 4.7-ben az immáron idei harmadik kupagyőzelmét megszerző Vadnai Benjamin állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Az utóbbbi hajóosztály további dobogós helyezéseit szintén magyar versenyzők szerezték meg. Az ezüstérmet Takács Levente, a bronzot Huszka Mátyás vihette haza. Standard-ben is hazai versenyző állhatott fel a dobogó második fokára Berecz Zsombor jóvoltából, akit a belga Van Laer Wannes követett a sorban. Noha Laser Radiálban az ukrán Babych Pavel győzelmével zárult a verseny, ám a második, harmadik helyezett magyar versenyző lett Hunfalvy Péter és Bathó Péternek köszönhetően. Az osztályok korcsoportjainak győzelmei között szintén voltak hazai sikerek, LStd U21-ben Bakóczy Robi, LR női U17-ben pedig Haidekker Zita állhatott fel a dobogó legfelső fokára, s további versenyzőink szerepeltek az 1 - 3-ban, így bátran állíthatjuk, hogy eredményesen zárták versenyzőink eme nívós regattát, vendégeink pedig elégedetten, s a verseny jóhírét erősítve utazhattak tovább az Európa Kupa következő állomásának helyszínére, az ausztriai Breitenbrunn-ba.

A két ifjúsági osztály, Laser Radiál és 4.7 Bajnoksága is sikeresen zárult az Európa Kupán lebonyolított futamoknak köszönhetően, ahol a Laser 4.7 osztály bajnoki címét Vadnai Benjamin szerezte meg két klubtársa, Takács Levente és Huszka Mátyás előtt, míg az U16 kategória győzelme az összetett 4. helyezett Varga Dánielé, a női arany pedig a lista 7. helyén végző Virág Flóráé lett. Radiálban a bajnoki címet Bathó Péter szerezte meg, míg az ezüsttel Hunfalvy Péter, a bronzzal pedig Rozsnyay Domonkos térhetett haza. Az U17 kategória győzelmét az összetett lista 6. helyezettje, Haidekker Zita gyűjtötte be, aki egyben a női aranyat is bezsebelte.
hirdetes

A Balatonfüredi Yacht Club a Laser Európa Kupa rendezési jogát két esztendőre kapta meg, ám megpályázta további évadokra is, melyet a sikeres versenynek és egyre bővülő résztvevői létszámnak köszönhetően remélhetően meg is kap, s mely igen hasznos lenne lasereseink számára, hiszen hazai vízen, nívós mezőnyben gyarapíthatnák tudásukat, s szállhatnának ringbe olyan itthoni versenyzők is nemzetközi mezőnyben, akiknek nem adatik meg a lehetőség külföldi regattákra utazni.
 

Merkantil Laser Európa Kupa, OTP Junior Országos Bajnokság eredmények

   
Merkantil Laser Európa Kupa végeredmény itt.

OTP Junior Országos Bajnokság eredményei itt.
 

 

 

Forrás: Eszed Bernadett

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Spartacus Vitorlás Egylet

Spartacus Vitorlás Egylet   Spartacus VE története A Spartacus Vitorlás... Tovább

Gerenda

A gerenda a vihart hozó kékeslilás, sötét, egyenes vonalú felhőképződmény. A gerenda... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 134

Átlagos értékelés: 4.8