Merkantil Laser Európa Kupa és OTP Junior Országos Bajnokság

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Merkantil Laser Európa Kupa és OTP Junior Országos Bajnokság

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Merkantil Laser Európa Kupa és OTP Junior Országos Bajnokság


2011/09/05

Forrás: Eszed Bernadett

Sikeresen zárult a második alkalommal hazánkban megrendezett három napos Laser Európa Kupa nemzetközi verseny, mely a Nemzetköi Laser Osztályszövetség 12 fordulós versenysorozatának 8. állomását képezi. A Balatonfüredi Yacht Club és Magyar Vitorlás Szövetség közös szervezésében és a Merkantil támogatásával lebonyolított rendezvényre 12 ország 100 versenyzője adta le nevezését három osztályban, Laser Standard, Radiál és 4.7, s küzdöttek egymással versenyzői a legjobbaknak járó díjakért.

Mekantil Laser Európa Kupa, OTP Junior Országos Bajnokság

Merkantil Laser Európa Kupa, OTP Junior Országos Bajnokság összefoglaló beszámoló

 

Két osztályban, ifjúsági Laser Radiálban és 4.7-ben a MLOSZ kérésére és az MVSZ Elnökségének jóváhagyásával az augusztus végén megrendezésre kerülő, ám szélhiány miatt csak két futammal zárult OTP Junior Utánpótlás Bajnokság is ezen a regattán folytatta versenyét, s mérkőztek meg egymással a fiatalok a bajnoki címekért.

A regatta első versenynapján kiváló szélviszonyok fogadták a versenyzőket, s 9-10 csomós DNY-i szélben három, másnap hasonló körülmények között, ám délutánra korlátozódó versenyzéssel, s a nap végére leálló szélben újabb három futamot teljesített az osztályok többsége. Az esti órákra elfogyó szélben a nap utolsó futamát a radiálosok és standard-esek számára a rendezőség rövidítette, míg a legkisebb vitorlázattal, L4.7-tel versenyző fiatalok számára érvénytelenítette, míg az utolsó nap reggeli keleties szelének ereje csupán egyetlen, rövidített futam lebonyolítására adott lehetőséget. A regatta végül nyolc, a legkisebbek számára pedig hét érvényes futammal, s kiváló küzdelmeket felvonultató versennyel zárult, s a bajnokságot is sikerült befejezni a radiálosok számára 9, míg a 4.7-eseknek 8 érvényes futammal. (A bajnoki eredményekbe a korábban futott és érvényesített két futam is beleszámított).

A Laser Európa Kupa összetett győzelmét két osztályban is hazai versenyző szerezte meg. Laser Standard-ben Bakóczy Róbert, aki az U21 kategória győzelmét is bezsebelte, míg Laser 4.7-ben az immáron idei harmadik kupagyőzelmét megszerző Vadnai Benjamin állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Az utóbbbi hajóosztály további dobogós helyezéseit szintén magyar versenyzők szerezték meg. Az ezüstérmet Takács Levente, a bronzot Huszka Mátyás vihette haza. Standard-ben is hazai versenyző állhatott fel a dobogó második fokára Berecz Zsombor jóvoltából, akit a belga Van Laer Wannes követett a sorban. Noha Laser Radiálban az ukrán Babych Pavel győzelmével zárult a verseny, ám a második, harmadik helyezett magyar versenyző lett Hunfalvy Péter és Bathó Péternek köszönhetően. Az osztályok korcsoportjainak győzelmei között szintén voltak hazai sikerek, LStd U21-ben Bakóczy Robi, LR női U17-ben pedig Haidekker Zita állhatott fel a dobogó legfelső fokára, s további versenyzőink szerepeltek az 1 - 3-ban, így bátran állíthatjuk, hogy eredményesen zárták versenyzőink eme nívós regattát, vendégeink pedig elégedetten, s a verseny jóhírét erősítve utazhattak tovább az Európa Kupa következő állomásának helyszínére, az ausztriai Breitenbrunn-ba.

A két ifjúsági osztály, Laser Radiál és 4.7 Bajnoksága is sikeresen zárult az Európa Kupán lebonyolított futamoknak köszönhetően, ahol a Laser 4.7 osztály bajnoki címét Vadnai Benjamin szerezte meg két klubtársa, Takács Levente és Huszka Mátyás előtt, míg az U16 kategória győzelme az összetett 4. helyezett Varga Dánielé, a női arany pedig a lista 7. helyén végző Virág Flóráé lett. Radiálban a bajnoki címet Bathó Péter szerezte meg, míg az ezüsttel Hunfalvy Péter, a bronzzal pedig Rozsnyay Domonkos térhetett haza. Az U17 kategória győzelmét az összetett lista 6. helyezettje, Haidekker Zita gyűjtötte be, aki egyben a női aranyat is bezsebelte.

A Balatonfüredi Yacht Club a Laser Európa Kupa rendezési jogát két esztendőre kapta meg, ám megpályázta további évadokra is, melyet a sikeres versenynek és egyre bővülő résztvevői létszámnak köszönhetően remélhetően meg is kap, s mely igen hasznos lenne lasereseink számára, hiszen hazai vízen, nívós mezőnyben gyarapíthatnák tudásukat, s szállhatnának ringbe olyan itthoni versenyzők is nemzetközi mezőnyben, akiknek nem adatik meg a lehetőség külföldi regattákra utazni.
 

Merkantil Laser Európa Kupa, OTP Junior Országos Bajnokság eredmények

   
Merkantil Laser Európa Kupa végeredmény itt.

OTP Junior Országos Bajnokság eredményei itt.
 

 

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatonboglár - BH Zrt.

Balatonboglári BH Zrt. Vitorláskikötő bemutatása: A Balaton nyugati medencéjének déli...

Csiga

A csiga egy görgős kötélvezető.

Lobogtatni

Vitorlás hajót megállítani a vitorlák kilobogtatásával lehet.

Izobárok

Izobárok: Az időjárási térképeken az azonos légnyomású pontokat összekötő vonalak.

Csacsihal

Mi az a csacsihal?   Lásd hekk.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.