Ismeld meg te is a mesebeli Norfolkot!

hirdetes

A mesebeli Norfolk, Diana hercegnő szülőföldje

Ilyés Zsófi
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Kelet-Angliában található Norfolk  számos kis csodát rejt patakocskáival, romantikus helyeivel az Északi-tenger partján. Ez Diana hercegnő szülőföldje és most te is megismerheted ezt a csodálatos helyet! :)

 

A mesebeli Norfolk, melyet neked is látnod kell!

Az egyedi természeti szépségekkel rendelkező Norfolkra Anglia keleti részén, az Északi-tenger partján bukkanhatunk rá. A festői szépségű vidéken gyönyörű dolgokba futhatunk bele az apró folyóktól kezdve a szépséges tavakig, mely mind-mind nemzeti parkok védelme alatt áll. Ismerd meg te is ezt a páratlan szépségű vidéket, Diana hercegnő szülőföldjét!

 


Különös természeti adottságai miatt már időszámításunk előtt az első században jöttek ide emberek, köztük nem egy római, akik kikötőket, utakat építettek, valamint földet műveltek, majd később a szász nép tagjai is megfordultak itt.

hirdetes


Az angolok az ötödik században szállták meg ezt a részt, melyet északi és déli népre osztottak. Mai nevük is ezt tükrözi, így lett Norfolk és Suffolk belőle.


A telepesek a lápok vidékét lecsapolták, majd juhot tenyésztettek, földet műveltek itt és a középkor idejére Norfolk lett a Brit-szigetek egyik leggazdagabb helye, amely a legtöbb embert is számlálta.

 

 

 

hirdetes


A templomok építésének itt hatalmas tere volt, csak ezekben az időkben több ezer templom épült, melyekből 700 darab a mai napi áll.


Mivel a pestis járvány itt is pusztított, ráadásul nem is egyszer, rengeteg volt az elhalálozás, azonban egészen a 16. század végéig Anglia második legnépesebb városa volt Norfolk, melynek reptere a háború végett a 20. században igen fontos szerepet játszott.

 


A mostani időkben Norfolk nagyon látogatott és ismert a turizmus köreiben, remek üdülő, csónakázó lehetőségeket nyújt tengerpartja.
A hely egyébként olyan, mintha egy régi filmbe csöppentünk volna, magával ragadják az embert ezek a régi épületek, kastélyok, fogadók és kocsmák.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
érdekességek tenger,óceán utazás
hirdetes