notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ismeld meg te is a mesebeli Norfolkot!

hirdetes

A mesebeli Norfolk, Diana hercegnő szülőföldje

Ilyés Zsófi
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Kelet-Angliában található Norfolk  számos kis csodát rejt patakocskáival, romantikus helyeivel az Északi-tenger partján. Ez Diana hercegnő szülőföldje és most te is megismerheted ezt a csodálatos helyet! :)

 

A mesebeli Norfolk, melyet neked is látnod kell!

Az egyedi természeti szépségekkel rendelkező Norfolkra Anglia keleti részén, az Északi-tenger partján bukkanhatunk rá. A festői szépségű vidéken gyönyörű dolgokba futhatunk bele az apró folyóktól kezdve a szépséges tavakig, mely mind-mind nemzeti parkok védelme alatt áll. Ismerd meg te is ezt a páratlan szépségű vidéket, Diana hercegnő szülőföldjét!

 


Különös természeti adottságai miatt már időszámításunk előtt az első században jöttek ide emberek, köztük nem egy római, akik kikötőket, utakat építettek, valamint földet műveltek, majd később a szász nép tagjai is megfordultak itt.


Az angolok az ötödik században szállták meg ezt a részt, melyet északi és déli népre osztottak. Mai nevük is ezt tükrözi, így lett Norfolk és Suffolk belőle.


A telepesek a lápok vidékét lecsapolták, majd juhot tenyésztettek, földet műveltek itt és a középkor idejére Norfolk lett a Brit-szigetek egyik leggazdagabb helye, amely a legtöbb embert is számlálta.

hirdetes

 

 

 


A templomok építésének itt hatalmas tere volt, csak ezekben az időkben több ezer templom épült, melyekből 700 darab a mai napi áll.


Mivel a pestis járvány itt is pusztított, ráadásul nem is egyszer, rengeteg volt az elhalálozás, azonban egészen a 16. század végéig Anglia második legnépesebb városa volt Norfolk, melynek reptere a háború végett a 20. században igen fontos szerepet játszott.

 


A mostani időkben Norfolk nagyon látogatott és ismert a turizmus köreiben, remek üdülő, csónakázó lehetőségeket nyújt tengerpartja.
A hely egyébként olyan, mintha egy régi filmbe csöppentünk volna, magával ragadják az embert ezek a régi épületek, kastélyok, fogadók és kocsmák.

hirdetes
A mesebeli Norfolk, melyet neked is látnod kell!

Diana hercegnőt sem hagyta hidegen ez a festői szépségű táj, így talán szinte magától értetődő, hogy itt is volt egy rezidenciája a szépséges királynőnek.


A dagály azonban sokszor gondot okoz itt, hiszen egy lapos és sík tájról beszélünk, homokos tengerparttal. 1953-ban volt a legutóbbi áradás, mely igen komoly volt, hatalmas hullámokat képes a nyílt víz felől a part felé sodorni a víz.

 

 

 

 

 

Norfolkon egyébként nem csak Diana hercegnő, hanem számos más híresség született. Ők James Blunt, Horatio Nelson, vagy Tutanhamon sírjának megtalálója, Howard Carter.


Az biztos, hogy egy gyönyörű, mesebeli tájról beszélünk, amelyet akár a bakancslistánk élére fel is írhatunk! :)

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Nautic 12 cruiser vitorlás hajó

Méretek Tervező::                    ... Tovább

Takarás

Egy hajó akkor van takarásban, ha egy másik hajó elfogja előle a szelet. Ez létrejöhet... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 121

Átlagos értékelés: 4.8

érdekességek tenger,óceán utazás