notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mesehősök hétköznapjai

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Mesehősök hétköznapjai

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mesehősök hétköznapjai


2014/01/06

Rengetegszer gondoljuk azt, bárcsak más életünk lenne, bárcsak úgy élhetnénk, mint a sztárok, hősök, mese- és rajzfilmszereplők. Sokszor bele se gondolunk, mi állhat az ilyen kívánságok mögött, nem ismerjük mások életét, gondjait, próbatételeit, pedig ha ezek tudatában lennénk, lehet, hogy nem kívánnánk annyi mindent magunknak.

Mesehősök hétköznapjai
Ezen a szálon indult a következő fotósorozat megalkotója, aki ismert rajzfilm- és mesefigurákat ábrázolt hétköznapi környezetben és gondokkal. Hófehérke, Csipkerózsika és Pocahontas mellett számos más figura elevenedik meg a következő képeken, amely mind egy dolgot hivatott kifejezni: mindenkinek vannak problémái, amiről mások nem tudhatnak. Mindenki tekintsen úgy a képekre, ahogy szeretne, akár figyelemfelkeltő, akár vicces szempontból.

 

Mesehősök hétköznapjai

A mese végén mindig minden jóra fordul, még akkor is, ha ezt a történet közepén el se tudjuk képzelni. Viszont ha például Hófehérke belecsöppent volna a szürke valóságba, amiben mindannyian élünk, akkor bizony nem sok értelme lenne a mese boldog végének, amikor is a szőke herceg megmenti. A képbe mindenki azt lát bele, amit akar, bár ezek a mesehősökön keresztül ábrázolt sorsok a legtöbbünknek valahol nagyon ismerősök és egyértelműek, hisz nap mint nap szembe jön velünk egy olyan ember az utcán, akinek ilyen élete van - csak éppen mi nem tudjuk róla.

 

 

Mesehősök hétköznapjai

A fotósorozatot Dina Goldstein készítette. Viszont művének megalkotása előtt azzal kellett szembesülnie, hogy az eredeti Grimm mesék történetei jóval sötétebbek és nem mindig van olyan pozitív befejezésük, mint a Disney által elkészített változatoknak. Valószínűleg úgy vélte, hogy a Grimm mesék sokkal hűebbek voltak a valósághoz, mint ezek a túlidealizált rajzfilmek, amiken sokan felnőttünk. A művész ezért helyezte ezeket a mesehősöket hétköznapi és sokszor tragikus körülmények közé.

 

 

Mesehősök hétköznapjai

A fotós nem kíméli gyermekkorunk kedvenc mesehőseit és megjelenteti őket minden létező élethelyzetben, ami a mai világunkban már megszokott jelenség. A fotósorozat meglehetősen illúzióromboló és nagyon hűen ábrázolja a valóságot - viszont nem biztos, hogy rossz, ha néha elgondolkodunk az élet értelmén.

 kreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Pilotkönyv

 A vízterület jellegzetességeit és a kikötõket bemutató könyv.

Scholtz 32

A Scholtz 32 vitorláshajó leírása (gyári adatok és leírás) A SCHOLTZ 32...

Félszeles vitorlázás

Félszeles vitorlázás során félszélben halad a hajó, a hajó hossztengelye a valóságos...

Kajüt

A kajüt másik nevén a hajófülke, lakótér, itt alszik a legénység, alkalmas még...

Catering

A catering szó egy angol kifejezésből ered, melynek elsődleges jelentése a tömeg...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!