notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mesehősök hétköznapjai

hirdetes

Mesehősök hétköznapjai

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Rengetegszer gondoljuk azt, bárcsak más életünk lenne, bárcsak úgy élhetnénk, mint a sztárok, hősök, mese- és rajzfilmszereplők. Sokszor bele se gondolunk, mi állhat az ilyen kívánságok mögött, nem ismerjük mások életét, gondjait, próbatételeit, pedig ha ezek tudatában lennénk, lehet, hogy nem kívánnánk annyi mindent magunknak.

Mesehősök hétköznapjai

Ezen a szálon indult a következő fotósorozat megalkotója, aki ismert rajzfilm- és mesefigurákat ábrázolt hétköznapi környezetben és gondokkal. Hófehérke, Csipkerózsika és Pocahontas mellett számos más figura elevenedik meg a következő képeken, amely mind egy dolgot hivatott kifejezni: mindenkinek vannak problémái, amiről mások nem tudhatnak. Mindenki tekintsen úgy a képekre, ahogy szeretne, akár figyelemfelkeltő, akár vicces szempontból.

 

Mesehősök hétköznapjai

A mese végén mindig minden jóra fordul, még akkor is, ha ezt a történet közepén el se tudjuk képzelni. Viszont ha például Hófehérke belecsöppent volna a szürke valóságba, amiben mindannyian élünk, akkor bizony nem sok értelme lenne a mese boldog végének, amikor is a szőke herceg megmenti. A képbe mindenki azt lát bele, amit akar, bár ezek a mesehősökön keresztül ábrázolt sorsok a legtöbbünknek valahol nagyon ismerősök és egyértelműek, hisz nap mint nap szembe jön velünk egy olyan ember az utcán, akinek ilyen élete van - csak éppen mi nem tudjuk róla.

 

 

Mesehősök hétköznapjai

A fotósorozatot Dina Goldstein készítette. Viszont művének megalkotása előtt azzal kellett szembesülnie, hogy az eredeti Grimm mesék történetei jóval sötétebbek és nem mindig van olyan pozitív befejezésük, mint a Disney által elkészített változatoknak. Valószínűleg úgy vélte, hogy a Grimm mesék sokkal hűebbek voltak a valósághoz, mint ezek a túlidealizált rajzfilmek, amiken sokan felnőttünk. A művész ezért helyezte ezeket a mesehősöket hétköznapi és sokszor tragikus körülmények közé.

 

 

Mesehősök hétköznapjai

A fotós nem kíméli gyermekkorunk kedvenc mesehőseit és megjelenteti őket minden létező élethelyzetben, ami a mai világunkban már megszokott jelenség. A fotósorozat meglehetősen illúzióromboló és nagyon hűen ábrázolja a valóságot - viszont nem biztos, hogy rossz, ha néha elgondolkodunk az élet értelmén.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 201

Átlagos értékelés: 5.0

kreatív