notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Görögország egyik gyöngyszeme, a mesés Kefalónia

hirdetes

Mesés Kefalónia, Görögország gyöngyszeme

Rédei Csilla
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Kefalónia, Görögország egyik legcsodásabb szigete egyben az egyik legváltozatosabb is. Kristálytiszta viz, vadregényes tájak, kellemesen meleg tenger, a túrázásra csábító, zöldellő és virágzó erdők, a barátságos kis falvak, a vendégszerető helyiek mind-mind hozzájárulnak Kefalónia szépségéhez.

A mesés Kefalónia, Görögország

További képek

Kefallinia, más néven Kefalónia vagy Cephalonia Közép-Görögország nyugati partja mellett fekszik a Jón-tengernél, a szárazföldtől kb. 50 km-re.

A mesés Kefalónia, Görögország

A 7 tagot számláló Jón-szigetek legnagyobb tagja: északról Lefkada, délről Zakynthos, keletről Ithaka határolják.

A mesés Kefalónia, Görögország

A 780 km2 nagyságú sziget leginkább zöldellő hegyekkel és dombokkal tarkított, legmagasabb csúcsa az 1629 méter magas Ainos. A hegy végigvonul a szigeten északi-déli irányban.
A sziget lakossága kb. 40.000 fő, akik főleg a mezőgazdaságból, halászatból, és a turizmusból élnek.

 

A mesés Kefalónia, Görögország

Fontos a borászat (különlegesség a Robola nevű száraz bor), és az oliva olaj termelése.
Kefalónia fővárosa Argostoli, a sziget legnagyobb kikötője egyben. Rajta kívül fontos kikötők még Poros, Lixouri, Sami és Fiskardo városai.

A mesés Kefalónia, Görögország

Argostoli Zakynthos-t, Fiskardo Lefkadát, Poros a görög szárazföldön Killinit, Sami pedig Ithakát köti össze a szigettel.

A mesés Kefalónia, Görögország

A sokak által az egyik legszebb görög szigetnek nevezett Kefalónia érintetlen természeti szépségei ma nagyon komoly turistacsalogatók, változatos strandok és hegyes-völgyes, vadregényes tájak váltják egymást. A sziget nyugodt és biztonságos légköre mentes minden kapkodástól, messzemenőkig engedi kikapcsolódni a szigeten járót.

A mesés Kefalónia, Görögország

A sziget éghajlata mediterrán, ami forró nyarakat, és csapadékos teleket jelent. Zöldellő növényzetét is a magas páratartalomnak, és a téli-tavaszi esőknek köszönheti.

A mesés Kefalónia, Görögország

A Jón-tenger június közepe-végétől kezd ideálissá válni a fürdőzéshez, és ekkor indul be jobban a szezon is. A július-augusztus forrósága már túrázáshoz kevésbe, strandoláshoz annál jobb. A napon már bőven 40 C fölé is kúszhat a hőmérséklet.

 
A mesés Kefalónia, Görögország

A sziget változatos strandjai a nyaralók valóságos mekkái: az aranyhomokos partoktól a hófehér kavicsos strandokig minden megtalálható. 

Az északi és nyugati oldalon fekvő partokra főleg a világos színű, akár teljesen fehér kavicsos part a jellemző, míg a keleti és a déli strandok homokfövennyel, vagy aprókaviccsal borítottak. Közös jellemzőjük a kristálytiszta, kellemes hőmérsékletű víz. 

A mesés Kefalónia, Görögország

A monumentális öblöktől a kis, családias partokig szinte minden strand zöldellő, vadregényes környezetben várja a nyaralókat. 2012-ben a következő strandok kaptak 'Kék Zászló' kitüntetést Kefalónián: Ammes, Avithos, Platis Gialos, Makris Gialos, Lourdas, Myrtos, Petani, Xi, Katelios, Skala.

Forrás: Kefallinia.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

360

360o büntetésnek nevezzük azt, amikor egy hajó valamilyen szabálytalanságot követ el és... Tovább

Bal csapás

A hajó balcsapáson halad, ha a vitorlába "balról csap" bele a szél. Versenyben a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 235

Átlagos értékelés: 4.8

utazás