notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Görögország egyik gyöngyszeme, a mesés Kefalónia

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Mesés Kefalónia, Görögország gyöngyszeme

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mesés Kefalónia, Görögország gyöngyszeme


2013/03/25
Rédei Csilla

Forrás: Kefallinia.hu

Kefalónia, Görögország egyik legcsodásabb szigete egyben az egyik legváltozatosabb is. Kristálytiszta viz, vadregényes tájak, kellemesen meleg tenger, a túrázásra csábító, zöldellő és virágzó erdők, a barátságos kis falvak, a vendégszerető helyiek mind-mind hozzájárulnak Kefalónia szépségéhez.

A mesés Kefalónia, Görögország

h2 after

Kefallinia, más néven Kefalónia vagy Cephalonia Közép-Görögország nyugati partja mellett fekszik a Jón-tengernél, a szárazföldtől kb. 50 km-re.

A mesés Kefalónia, Görögország

A 7 tagot számláló Jón-szigetek legnagyobb tagja: északról Lefkada, délről Zakynthos, keletről Ithaka határolják.

A mesés Kefalónia, Görögország

A 780 km2 nagyságú sziget leginkább zöldellő hegyekkel és dombokkal tarkított, legmagasabb csúcsa az 1629 méter magas Ainos. A hegy végigvonul a szigeten északi-déli irányban.
A sziget lakossága kb. 40.000 fő, akik főleg a mezőgazdaságból, halászatból, és a turizmusból élnek.

 

A mesés Kefalónia, Görögország

Fontos a borászat (különlegesség a Robola nevű száraz bor), és az oliva olaj termelése.
Kefalónia fővárosa Argostoli, a sziget legnagyobb kikötője egyben. Rajta kívül fontos kikötők még Poros, Lixouri, Sami és Fiskardo városai.

A mesés Kefalónia, Görögország

Argostoli Zakynthos-t, Fiskardo Lefkadát, Poros a görög szárazföldön Killinit, Sami pedig Ithakát köti össze a szigettel.

A mesés Kefalónia, Görögország

A sokak által az egyik legszebb görög szigetnek nevezett Kefalónia érintetlen természeti szépségei ma nagyon komoly turistacsalogatók, változatos strandok és hegyes-völgyes, vadregényes tájak váltják egymást. A sziget nyugodt és biztonságos légköre mentes minden kapkodástól, messzemenőkig engedi kikapcsolódni a szigeten járót.

A mesés Kefalónia, Görögország

A sziget éghajlata mediterrán, ami forró nyarakat, és csapadékos teleket jelent. Zöldellő növényzetét is a magas páratartalomnak, és a téli-tavaszi esőknek köszönheti.

A mesés Kefalónia, Görögország

A Jón-tenger június közepe-végétől kezd ideálissá válni a fürdőzéshez, és ekkor indul be jobban a szezon is. A július-augusztus forrósága már túrázáshoz kevésbe, strandoláshoz annál jobb. A napon már bőven 40 C fölé is kúszhat a hőmérséklet.

 
A mesés Kefalónia, Görögország

A sziget változatos strandjai a nyaralók valóságos mekkái: az aranyhomokos partoktól a hófehér kavicsos strandokig minden megtalálható. 

Az északi és nyugati oldalon fekvő partokra főleg a világos színű, akár teljesen fehér kavicsos part a jellemző, míg a keleti és a déli strandok homokfövennyel, vagy aprókaviccsal borítottak. Közös jellemzőjük a kristálytiszta, kellemes hőmérsékletű víz. 

A mesés Kefalónia, Görögország

A monumentális öblöktől a kis, családias partokig szinte minden strand zöldellő, vadregényes környezetben várja a nyaralókat. 2012-ben a következő strandok kaptak 'Kék Zászló' kitüntetést Kefalónián: Ammes, Avithos, Platis Gialos, Makris Gialos, Lourdas, Myrtos, Petani, Xi, Katelios, Skala.utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Alsó szem

Alsó szem: A vitorla alsó sarkára szerelt szem, ringli a sarok rögzítésére.

Világ körül

Ha szereted a szép képeket, a külföldi országok nevezetességeit, érdekességeit,...

Félszeles vitorlázás

Félszeles vitorlázás során félszélben halad a hajó, a hajó hossztengelye a valóságos...

Inzulinrezisztencia

  Inzulin rezisztens állapotban az adott inzulin jelre bekövetkező...

Balatonfűzfő - Nitrokémia Horgász Egyesület

A balatonfűzfői Nitrokémia Horgász Egyesület kikötője dél felé nyitott, így a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!