Mesterséges intelligencia a gazdaságban

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a COVID-19 idején? Ez lenne a megoldás?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a COVID-19 idején? Ez lenne a megoldás?


2020/09/03

A 2020-as év gazdaságában rengeteg változás történt a koronavírus megjelenésének köszönhetően, így olyan lépéseket és kellett meghozni az embereknek, amire eddig még nem volt példa. A mesterséges intelligencia nagyon sokat segített az emberiségnek a nehéz időkben. Nézzük meg, milyen változások történtek a COVID-19 alatt a gazdaságban!

A mesterséges intelligencia a vilájárvány ellenszere

Robotok lesznek a jövő szakácsai?

Ahogy a mesterséges intelligencia, úgy a világjárvány is képes felgyorsítani az automatizálást elég sok ágazatban. Az egyik ilyen ág az élelmiszeripar, ahol jöhetnek a hamburgergyártó robotok. Sokak kételkednek, hogy vajon mennyire lehetséges az, hogy teljesen elhagyják az embereket ebből az iparágból, de ezek ma még csak találgatások. A járvány erősen megnövelte a robotok iránti érdeklődést, de ez már a Covid-19 előtt elindult, mert sokan úgy gondolják, hogy a divatból lassan szükségletté válik. Rick Wilmer az élelmiszerautomatákat gyártó cégnek, a Chowbotics vezérigazgatója úgy gondolja, hogy a robotizált élelmiszeripar lesz a jövő. A világjárvány csupán erre rásegít és felgyorsítja ezt a folyamatot, mivel az emberek félnek attól, hogy vajon ki nyúlt az ő ételükhöz. Szóval, ha sikerült ebben az iparágban robotokra cserélni az emberi munkaerőt, akkor az emberek nagyobb biztonságérzettel fognak élni. Annak ellenére, hogy a különböző robotikával foglalkozó cégek azt mondják, hogy nem áll szándékukba az embereket helyettesíteni a termékeikkel, azt nehéz elhinni, hogy nem lesznek ilyen következmények. Habár a járvány idején tényleg hasznosak voltak az ételautomaták, több kutató kételkedik abban, hogy egy robot képes lenne az emberrel versenyezni. Max Elder a Jövő Intézet kutatási igazgatója szerint az automaták nem képesek versenyezni egy étteremmel szemben csak ezért, mert a járvány alatt többen vásároltak automatákból, mint éttermekből. Úgy gondolja, hogy ez a lendület a világjárvány után el fog tűnni, mivel, ha a főzést egy gépi folyamatra cseréli le a világ, akkor az étel varázsa és élménye el fog tűnni a földünkről. Ha érdekel, hogy a Nissan milyen ötlettel állt elő annak érdekében, hogy felvegye a versenyt Tesla ellen, akkor lapozz a következő oldalra!


érdekességKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Vasárnapi ebéd

Vasárnapi ebéd, vagy más néven Sunday Brunch egy olyan közös családi program, emlynek...

Reacher

Reacher: Könnyű anyagból szabott, nagy, háromszögletű vitorla, éles, félszeles menetekre.

Balatonkenese Marina Port

 A Balaton keleti medencéjének keleti partján található a Kenese Port kikötője, mely...

Panorámás ingatlan

Egy panorámás ingatlan remek lehetőséget biztosít, ha lakásvásárláson gondolkozol, hiszen a...

Korcsolyázás

A korcsolyázásra Budapesten számtalan lehetőségünk van, hiszen több korcsolyapálya is...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.