Mesterséges méh Amerikában

hirdetes

Forradalmi megoldás Amerikában

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Sok problémára jelenthet megoldást ez a forradalmi megoldás, melyet tudósok fejlesztettek ki Amerikában. Nézd meg Te is ezt a nem minden napi fejlesztést!

Forradalmi megoldás Amerikában

 

A koraszülött bárányokon végzett kísérletekkel a kutatóknak sikerült reprodukálniuk az anyaméh belső környezetét, és a méhlepény működését, ami lehetővé teszi a tüdő és más szervek megfelelő kifejlődését.

 

A folyadékkal teli mesterséges méh hatalmas előrelépést jelentene a súlyosan éretlen koraszülött csecsemők túlélési esélyeinek javításában. Az első eredmények biztatóak. Mivel úgy néz ki, hogy állatokon működik, ezért ebből kiindulva elképzelhető, hogy  valóra váltva a sci-fi filmek elképzeléset, a jövőben az embereken is segíthet ez a fajta megoldás.A motiváció minden esetre nem minden napi.

hirdetes

 

hirdetes

 

 

Forradalmi megoldás Amerikában

 

Csak az USA-ban évente nagyjából 30 ezer súlyosan éretlen baba születik.Ők jellemzően a terhesség 7. hónapjában jönnek a világra. Ebben a korban az emberi csecsemő valamivel több mint 500 grammot nyom. A legnagobb probléma még nem is csak ez lenne, hanem az, hogy a tüdeje még nincsen teljesen kifejlődve, így az képtelen megbirkózni a levegővel és magával a lélegzéssel is. Sajnos az ilyen babák esetében csak 30 %-os a túlélési arány,de az életben maradt újszülöttek is egész életen át tartó problémákkal küzdhetnek. “Ezeknek a csecsemőknek azonnal hídra van szükségük az anyaméh és a külvilág között” – mondta Alan Flake, a Philadelphiai Gyermekkórház sebésze.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
érdekességek

Szótár

Banque Populaire V

Banque Populaire V vitorlás hajó,trimarán A Banque Populaire V jelenleg a legnagyobb... Tovább

Félszeles vitorlázás

Félszeles vitorlázás során félszélben halad a hajó, a hajó hossztengelye a valóságos... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes