notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Örményországban működik a világ legveszélyesebb atomerőműve

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Metsamor atomerőmű

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Metsamor atomerőmű


2014/06/22
Petra

Forrás: index.hu

Az Örményországban található Metsamor atomerőmű igen veszélyeztetett: nemcsak földrengések fenyegetik, de még a berendezése se túl modern és nincs eléggé bebiztosítva a balesetek ellen.

Veszélyes atomerőmű Örményországban
Örményországban, mintegy 30 kilométerre a fővárostól található a világ legveszélyesebb atomerőműve, ami 1979 óta üzemel és sem a csernobili, sem a fukusimai atomerőmű-katasztrófa után nem voltak hajlandóak leállítani. Jobban mondva 1988-ban volt egy hatalmas, 6,8-as erejű földrengés az országban, ami miatt 25 ezer ember vált hajléktalanná. A földrengés az atomerőműtől mintegy 100 kilométerre volt és további balesetektől félve a szovjet vezetés leállította, de csak pár évre. Ez viszont a lakosok számára nem volt valami kényelmes, mert hetekig tartó áramszünetekkel, télen pedig fűtéshiánnyal kellett megbirkózniuk. Viszont azóta Metsamor újra működik.

 

Az atomerőmű elég régen épült és azóta nem sokat újítottak rajta. A reaktortartály körül például nincs konténmenet, ami baleset esetén megakadályozná, hogy a mérgező, radioaktív anyagok a környezetbe jussanak. De ez még nem minden. Nem valami szerencsés egy ilyen veszélyes atomerőművet egy olyan területre építeni, ahol gyakoriak a földrengések. Az atomerőműnek egyébként 35 év az élettartama, ami szintén nem valami bizalomgerjesztő.

 

Veszélyes atomerőmű Örményországban

A fukusimai katasztrófa után az országok többségében leállították azokat az atomerőműveket, amik a nyolcvanas évek előtt épültek, mert nem akarták kitenni magukat még egy ilyen katasztrófának. Viszont Oroszország és a volt szovjet tagállamok nem követték a példájukat, így ezeken a területeken ma is elég veszélyes atomerőművek működnek – ugyanis nem Metsamort az egyetlen ilyen atomerőmű, csak ez a legveszélyesebb. Viszont az ország lakosainak negyven százalékának ez az erőmű állítja elő az elektromos áramot.

 

Veszélyes atomerőmű Örményországban

A szakértők már többször figyelmeztették a kormányt, hogy ez az atomerőmű nem biztonságos, azonban a kormány csak akkor hajlandó leállítani Metsamort, amikor megépül az új atomerőmű. Viszont ez se ma lesz. Az új atomerőmű várhatóan hat év múlva lesz kész.utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Halfej

Halfej: a nagyvitorla felsõ sarkába préselt fémlemez.

Ejtés

A szélhez viszonyított olyan irányváltoztatás, melynek során a haladási irány és a...

Clemm

A Clemm jelentése kötélszorító.

Sott

Minden olyan kötelet, amellyel vitorlákat húzunk be, sott-nak hívunk. Ezek alapján van fock...

Fűke 32

Fűke 32 vitorlás hajó gyártói leírása Fűke Yacht Kft. saját fejlesztésű hajója a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.