Mi történt az első júniusi hétvégén - Vitorlás híreink

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Mi történt az első júniusi hétvégén - Vitorlás híreink

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mi történt az első júniusi hétvégén - Vitorlás híreink


2024/06/03
ZH

Forrás: MVSZ - Magyar Vitorlás Szövetség

Az első júniusi hétvégén a Balatonon izgalmas vitorlásversenyek és új kezdeményezések várták a sport szerelmeseit.

vitorlázás BAlaton

Nyárindító vitorlás hírek


Az első júniusi hétvége izgalmas eseményeket hozott a vitorlázás szerelmesei számára a Balatonon. A különböző versenyek és regatták mellett új kezdeményezések és programok is gazdagították a kínálatot. Lássuk, mi történt ezen a mozgalmas hétvégén!

 

O’pen Skiff Európa Kupa Balatonmáriafürdőn


Balatonmáriafürdő adott otthont az O’pen Skiff Európa Kupának, amely hét ország közel hetven egységének részvételével zajlott. A csütörtöki nap az ismerkedés, a felmérés és egy kis edzés jegyében telt el, melyet ünnepélyes megnyitó követett. Az első versenynapon, pénteken három futam várt a regatta résztvevőire, de a Balaton felett átvonuló zivatarzóna kissé áthúzta a versenyrendezőség terveit. A 10:30-ra tervezett első futam rajtja szél hiányában elmaradt, így a mezőny a parton várakozott.


Az esőzés közepette azonban felélénkült a délkeleti szél, így dél után sikerült elindítani az első futamot. A lelkes fiatalok 10-15 csomós szélben, folyamatosan szakadó esőben vitorláztak, és az egyre erősebb hullámzással is meg kellett küzdeniük. A szeles időjárásban is szoros befutók születtek, és a legfiatalabb korosztály versenyzői is kiválóan helytálltak. A futamok során az osztályra jellemző „Freestyle zóna” külön látványelemként szolgált, ahol a résztvevőknek egy 360 fokos fordulót kellett bemutatniuk.


A nap végén a fáradt, de boldog versenyzőket tészta partyval várták a szervezők. A viadal a következő napokban újabb három futammal folytatódott.
 

 

 


Viharos MET Klasszikus Kupa Földváron


Június legelső hétvégéjén a Spartacus VE megrendezte hagyományos nagyhajós versenyét, amely az idei Klasszikus Kupa sorozat nyitó regattája is volt. A sorozat további versenyei közé tartozik a Fehér szalag, a Kékszalag, a Kereked Klasszikus Kupa és a Félszigetkerülő.


Szombaton reggel fél kilenckor Badacsony felől egy fekete gerenda jelent meg az égen, és a tó körül másodfokú viharjelzés villogott. Erdélyi Béla főrendező halasztás mellett döntött, így a versenyzők a parton várakoztak. Vasárnapra csökkent a szél ereje, így mind az öt kiírt futamra sor került, és a verseny sikeresen lezajlott.


 

 

Rengeteg dolog történt még a hétvégén! Lapozz, ha Te sem szeretnél lemaradni nyárindító vitorlás híreinkről!


Balaton divat érdekesség gasztronómia hajó hír kultúra luxus sport technológia tenger, óceán utazás verseny vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Negatív csapás

 Cirkálásnál a céltól távolodó, de magasságot gyûjtõ szakasz.

Beton

A beton egy kötőanyagból (cement, rigipsz, gipsz..), adalékanyagból (homok, sóder, kavics,...

Balatonfűzfő - Marina Fűzfő

A balatonfűzfői Marina Fűzfő közforgalmú, 206 cölöpös hajóhellyel rendelkezik, ebből 10...

Reggeliző belváros

A legjobb reggelizőt keresed Budapesten? A PRE-GO a legjobb reggeliző a belvárosban, ahol helyben...

Préselés

Préselésnek hívjuk, ha szél ellen vitorlázunk (kreuzolunk) és jobban szél felé tartunk a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.