Ezeket a programokat érdemes számításba venni, ha lent vagyunk a Balatonon a hét elején(2020.08.10-2020.08.13)

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Szuper Balatoni programok a hét első felére, amiket te is imádni fogsz (08.10-08.13)

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Szuper Balatoni programok a hét első felére, amiket te is imádni fogsz (08.10-08.13)


2020/08/11
Marx Károly
Szuper Balatoni programok a hét első felére, amiket te is imádni fogsz (08.10-08.13)
Programok 2020.08.10 és 2020.08.13 között a Balatonon

Annak ellenére, hogy már fiatalon elkezdett rajzolni, festeni, több kitérő után lépett be a művészi pályára. Miután elvégezte a ELTE Állam- és Jogtudományi Karát laptervezést tanult, de volt filmkritikus és tervezőszerkesztő is. Ezek után Bécsben, majd Budapesten folytatta a grafikai és festészeti tanulmányait. A festészete egy elég erőteljes absztrakt korszakkal kezdődött, de az 1990-es évek elejétől egyre reálisabban készítette el a műveit. Karrierje elején jellegzetes témája volt az izolált emberi alak, amit később a sokfigurás nagyvárosi, éjszakai jelenetek cseréltek le. A legtöbb képére jellemző a fény-árnyék játék érezhető megjelenítése. A 2000-es évek elején egy párizsi szalon Taylor-díjával, majd egy évvel később ugyan ezen a versenyen bronzéremmel tűntették ki. A Munkácsy Mihályról elnevezett díjat 2015-ben vehette át. Utoljára 2019-ben a budapesti Műcsarnokban a „Az ajtón túl” nevű kiállítását lehetett megnézni. Ez csak egy művész életrajza volt dióhéjban, és egy tárlatvezetés során sok érdekes információt kaphatunk ezen az eseményen, miközben megannyi művet csodálhatunk meg.

 

2020. augusztus 12. szerda: Balatongyörök

A nemzeti összetartozás jegyében, idén rendezik meg a 14. Nemzeti Hét eseményt, ahol megismerkedhetünk a magyar nemzet történelmével, a magyar nyelvnek a történelmével, illetve a zenéjével is. Rengeteg irodalmár, művész, közéleti személy közreműködésével, különböző koncertekkel, előadásokkal, bemutatókkal várnak minket a programszervezők. Ezek a programok, mint ahogy az elmúlt években is, a balatongyöröki móló melletti sétányon tekinthetőek majd meg.
Szerdán 15:30-kor lesz az ünnepélyes megnyitó és 16:00 órától minden órában egy érdekes előadást hallgathatunk meg különböző személyektől, például Kovács Kálmán történésztől, Bogár László közgazdásztól, vagy éppen Kiszely Zoltán politológustól. A csütörtöki napon 19:00-kor a Group ‘n’ Swing zenekar fog játszani, akik minden évben kiemelkedő helyet foglalnak el a magyar zene táborában, ezért sem meglepő, hogy Fonogram-díjat kaptak 2017-ben.


BalatonKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Abdrift

Az abdrift a hajó oldalra való sodródása, csúszása.

Baum

Nagyjából vízszintesen üzemelő rúd, profil, mely az adott vitorla alsó élének...

Centomiglia

Centomiglia vitorlás verseny történet Az első Centomigliát a Circolo Vela Gargnano...

Iránylat

Iránylat: Navigációs alapfogalom. Egy tárgy iránya a hajó­ról nézve, vagy két tárgy...

Pütting

A pütting nem más, mint a hajókon a vantni rögzítő verete.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.