notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nekik sikerült: milliárdosok negyven alatt, akiknek a fél világ a lábaik előtt hever

hirdetes

Nekik sikerült: a legfiatalabb milliárdosok

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nem mindegyik fiatal milliárdosra igaz, hogy a családjának köszönheti azt a jólétet, ami körülveszi. Vannak, akiknek már fiatalon sikerült megvalósítani azt, amire minden ember vágyik.

Milliárdosok

Van, hogy megbotránkoztatnak, van, hogy nem értik őket, mégis a fél világ a lábaik előtt hever. Szemtelenül fiatalok, de már most eszeveszettül sok pénzük van. Sikerük titka nemcsak egy jó alkalmazás vagy startup, de egy jó haver is volt. Bemutatjuk a világ legfiatalabb milliárdosait.

"Csak egyszer vagyunk fiatalok, utána más mentséget kell keresnünk" - mondta Oscar Wilde, ez azonban nem igaz azokra a vállalkozókra, akik viszonylag rövid idő alatt értek el kimagaslóan nagy sikert. A milliárdosok elitklubjában vannak ugyanis huszonnyolcan, akik nemcsak hogy önerőből lettek dúsgazdagok, de még mindig csak a húszas, harmincas éveiket tapossák.

A tekintélyes Forbes magazin összeállítása szerint a huszonnyolcból huszonegyen a technológiai iparban gazdagodtak meg, méghozzá annyira, hogy tizenöten is vannak, akik a világ száz leggazdagabb tech milliárdosa közé is bekerültek.


A legifjabb titán

 

A technológiai iparból meggazdagodott milliárdosok között a legfiatalabb, aki egyben a világ legfiatalabb milliárdosa is, mindössze 25 éves. Ő Evan Spiegel, a fiatalok körében hihetetlenül népszerű fotóküldő mobilalkalmazás, a Snapchat társalapítója.

 

Spiegel még a Stanford egyetemre járt Kaliforniában, amikor Bobby Murphy-vel 2011-ben kifejlesztették a Snapchatet, amely olyan rohamos gyorsasággal hódította meg a világot,hogy mára a cég értéke elérte a 16 milliárd dollárt, miközben az ingyenes fotóküldő alkalmazást naponta mintegy százmillióan használják. A mesés, 2,1 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező ifjú titán papíron még egyedülálló, de az utóbbi időben Miranda Kerr színésznővel jár.

 

A leggazdagabb fiatal

 

Míg Spiegel a legfiatalabb milliárdos címmel büszkélkedhet, addig a Facebookot alapító Mark Zuckerberg a leggazdagabb fiatal címmel dicsekedhet. A 31 éves Zuckerberg, aki nemrég jelentette be, hogy apa lesz, a Forbes szerint 41 milliárd dollár (mintegy 11480 milliárd forint) vagyonnal rendelkezik. Összehasonlításként: a többi 14, negyven év alatti tech milliárdos vagyona összesen 59 milliárd dollár (leírni is hihetetlen: 17000 milliárd forint). Zuckerberg ezzel nemcsak a negyedik leggazdagabb a tech titánok között, de jelenleg ő a világ nyolcadik leggazdagabb embere is. Zuckerberg 23 éves volt, amikor megkereste az első milliárdját, két évvel fiatalabb, mint a snapchates Evan Spiegel. Zuckerberg 23 éves volt, amikor megkereste az első milliárdját, két évvel fiatalabb, mint a snapchates Evan Spiegel.


Akiknek még bejött a Facebook

 

Persze a Facebookból nemcsak Zuckerberg lett milliárdos, hanem alapítótársai is: Eduardo Saverin és Dustin Moskovitz, valamint Sean Parker elnök szintén bekerültek a technológiai ipar száz leggazdagabb embere közé. Zuckerberg induló csapata ma már a legkülönfélébb helyekre teszi a pénzét: Moskovitz nemrég jelentette be, hogy 25 millió dollárt (7 milliárd forint) adományoz a GiveDirectly nevű jótékonysági szervezetnek, amely készpénzzel látja el a mélyszegénységben élőket. Saverin 2009 óta Szingapúrban él és a mobilvásárló alkalmazásoktól kezdve az autókölcsönzőkig megállás nélkül mindenbe befektet. Parker ezalatt saját alapítványt indított, amely tudományos kutatásokra, egészségügyi problémák megoldására és a civil ügyek melletti elköteleződésre épül.

 

A fotón: Evan Spiegel; kép forrása: investor.hu

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Hajótest

A hajótest fából, fémből, műanyagból, vagy ezek kombinációiból készülhet. Fahajók... Tovább

Baumlift

A baumlift meghatározását lásd a pihentető szótárszónál. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 200

Átlagos értékelés: 5.0

érdekességek