notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nekik sikerült: milliárdosok negyven alatt, akiknek a fél világ a lábaik előtt hever

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Nekik sikerült: a legfiatalabb milliárdosok

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Nekik sikerült: a legfiatalabb milliárdosok


2015/08/18

Nem mindegyik fiatal milliárdosra igaz, hogy a családjának köszönheti azt a jólétet, ami körülveszi. Vannak, akiknek már fiatalon sikerült megvalósítani azt, amire minden ember vágyik.

Milliárdosok
Van, hogy megbotránkoztatnak, van, hogy nem értik őket, mégis a fél világ a lábaik előtt hever. Szemtelenül fiatalok, de már most eszeveszettül sok pénzük van. Sikerük titka nemcsak egy jó alkalmazás vagy startup, de egy jó haver is volt. Bemutatjuk a világ legfiatalabb milliárdosait.

"Csak egyszer vagyunk fiatalok, utána más mentséget kell keresnünk" - mondta Oscar Wilde, ez azonban nem igaz azokra a vállalkozókra, akik viszonylag rövid idő alatt értek el kimagaslóan nagy sikert. A milliárdosok elitklubjában vannak ugyanis huszonnyolcan, akik nemcsak hogy önerőből lettek dúsgazdagok, de még mindig csak a húszas, harmincas éveiket tapossák.

A tekintélyes Forbes magazin összeállítása szerint a huszonnyolcból huszonegyen a technológiai iparban gazdagodtak meg, méghozzá annyira, hogy tizenöten is vannak, akik a világ száz leggazdagabb tech milliárdosa közé is bekerültek.


A legifjabb titán

 

A technológiai iparból meggazdagodott milliárdosok között a legfiatalabb, aki egyben a világ legfiatalabb milliárdosa is, mindössze 25 éves. Ő Evan Spiegel, a fiatalok körében hihetetlenül népszerű fotóküldő mobilalkalmazás, a Snapchat társalapítója.

 

Spiegel még a Stanford egyetemre járt Kaliforniában, amikor Bobby Murphy-vel 2011-ben kifejlesztették a Snapchatet, amely olyan rohamos gyorsasággal hódította meg a világot,hogy mára a cég értéke elérte a 16 milliárd dollárt, miközben az ingyenes fotóküldő alkalmazást naponta mintegy százmillióan használják. A mesés, 2,1 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező ifjú titán papíron még egyedülálló, de az utóbbi időben Miranda Kerr színésznővel jár.

 

A leggazdagabb fiatal

 

Míg Spiegel a legfiatalabb milliárdos címmel büszkélkedhet, addig a Facebookot alapító Mark Zuckerberg a leggazdagabb fiatal címmel dicsekedhet. A 31 éves Zuckerberg, aki nemrég jelentette be, hogy apa lesz, a Forbes szerint 41 milliárd dollár (mintegy 11480 milliárd forint) vagyonnal rendelkezik. Összehasonlításként: a többi 14, negyven év alatti tech milliárdos vagyona összesen 59 milliárd dollár (leírni is hihetetlen: 17000 milliárd forint). Zuckerberg ezzel nemcsak a negyedik leggazdagabb a tech titánok között, de jelenleg ő a világ nyolcadik leggazdagabb embere is. Zuckerberg 23 éves volt, amikor megkereste az első milliárdját, két évvel fiatalabb, mint a snapchates Evan Spiegel. Zuckerberg 23 éves volt, amikor megkereste az első milliárdját, két évvel fiatalabb, mint a snapchates Evan Spiegel.


Akiknek még bejött a Facebook

 

Persze a Facebookból nemcsak Zuckerberg lett milliárdos, hanem alapítótársai is: Eduardo Saverin és Dustin Moskovitz, valamint Sean Parker elnök szintén bekerültek a technológiai ipar száz leggazdagabb embere közé. Zuckerberg induló csapata ma már a legkülönfélébb helyekre teszi a pénzét: Moskovitz nemrég jelentette be, hogy 25 millió dollárt (7 milliárd forint) adományoz a GiveDirectly nevű jótékonysági szervezetnek, amely készpénzzel látja el a mélyszegénységben élőket. Saverin 2009 óta Szingapúrban él és a mobilvásárló alkalmazásoktól kezdve az autókölcsönzőkig megállás nélkül mindenbe befektet. Parker ezalatt saját alapítványt indított, amely tudományos kutatásokra, egészségügyi problémák megoldására és a civil ügyek melletti elköteleződésre épül.

 

A fotón: Evan Spiegel; kép forrása: investor.hu

ForrásérdekességekKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Gross

A gross (ejtsd: grósz) a nagyvitorla.

Rendezvénytermek Budapesten

A tökéletes rendezvénytermek Budapesten olyan helyszínen helyezkednek el, ami távol esik a...

Sudár Regatta vitorlás hajó

Sudár Regatta Skandináv vonalvezetésű egységes osztályhajó. Magyarországon 1985 óta...

Trimmzsinór

A vitorlában lévő vékony állítózsinór. Általában a vitorla alsó- és hátsóélébe...

Balatonfűzfő - BS Fűzfő Kikötő

A balatonfűzfői BS Fűzfő Kikötő közforgalmú,a csatorna keleti partján 116 hajó...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!