Többmilliós bírságot kaptak a Balatonra utazó autósok a hosszú hétvégén, mutatjuk miért

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Többmilliós bírságot kaptak a Balatonra utazó autósok a hosszú hétvégén, mutatjuk miért

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Többmilliós bírságot kaptak a Balatonra utazó autósok a hosszú hétvégén, mutatjuk miért


2020/08/27
VN
Többmilliós bírságot kaptak a Balatonra utazó autósok a hosszú hétvégén, mutatjuk miért
Bírságolták a Balatonra érkező autókat

Taps és 7 millió forint

A rendőrség a 4 nap leforgása alatt civil autóval 67 leállósávot szabálytalanul használó autót szűrt ki, aminek eredményeképpen közel 7 millió forintos bírságot, és 402 büntetőpontot róttak ki. A kiszabott közigazgatási bírság minden esetben 100 ezer forint és 6 előéleti pont volt. A szabályosan közlekedő autók pedig sok esetben tapssal jutalmazták a megmozdulást. Az akcióról még egy videó is készült!


 

Ezért nem szabályos a leállósávban előzni

Nagyon sokan gyakorlatilag az autópálya VIP sávjának tartják a leállósávot, pedig nem az a funkciója, és mint a fenti példán is láthatjuk ezekért a manőverekért bizony-bizony súlyos bírságokat kell fizetni. A leállósávon nemcsak haladni, de megállni és várakozni is tilos, az alábbi eseteket kivéve: műszaki meghibásodás miatt továbbhaladni képtelen, útfenntartást, úttisztítást végez, a forgalmat ellenőrzi, a megkülönböztető fényjelzést (kék villogó) működteti. Valamint, ha  műszaki hiba miatt a leállósávra kényszerülsz, az elakadásjelző háromszöget el kell helyezned a jármű mögött. Mit is jelent a műszaki hiba, nem, nem azt hogy pisilni kell, vagy kicsit nyújtóztatnád a lábad. Ha kiégett a fényszórónk, vagy nem megy a klíma, akkor nem állhatunk meg. Ha pisilnie kell a gyereknek, akkor nem állhatunk meg. Ha felforrt a hűtővíz, ha füst csap fel az autóból, ha nincs fék, akkor használhatjuk megállásra a leállósávot. Tartsátok be a KRESZ szabályait és vezessetek óvatosan!


autó Balaton érdekesség hír utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Lümmel

Lümmel - az árbocot és a bumot összekötõ szerkezet

Fonyód Bélatelep Önkormányzat Csónakkikötő

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Bélatelep Önkormányzat...

Romantikus étterem

A romantikus éttermek szerte a világon a párok kedvenc helyei. Mint minden országban, nálunk...

Puffer

Angolszász környezetben fender, magyarosan ütközőpárna, de mindenki egyszerűen csak...

Születésnapi buli helyszín

Különleges születésnapi buli helyszín után kutatsz? Ha a szülinapi buli Budapesten lesz, ezen...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.