Milyen tárhelyet válasszak?

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Milyen tárhelyet válasszak?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Milyen tárhelyet válasszak?


2014/04/22

Minden weboldalnak szüksége van a jó tárhelyre. A kereső optimalizálás szempontjából ez még fontosabb. Az alábbi leírásban részletesen foglalkozunk az ideális tárhely paraméterekkel. Milyen tárhelyet válasszak? Az ideális tárhely kérdése.

Milyen tárhelyet válasszak?

 

 

Egy jó tárhelyválasztás ugyanúgy része a keresőoptimalizálás folyamatának mint a helyes domain név megválasztása. Egy profi tárhelyszolgáltatás emelheti, gyorsíthatja a SEO kampányunk sikerességét, de ha rossza a választás akkor az erős pofon lehet a keresőoptimalizálásunknak.

 

A TÁRHELY VÁLASZTÁSNÁL LÉNYEGES SZEMPONTOK

 

•Rendelkezésre állás (98%, 99% minél magasabb annál jobb)

 

•Az adott szolgáltatónak hány szervere van (tudja-e tartani a fenti rendelkezésre állást)

 

•Milyen a szervergép és milyen operációs rendszer fut rajta?

 

•Van-e terhelés elosztás?

 

•Mi a célközönség?

 

•A szerveren lévő domain-ek megvizsgálása (mennyi domain jut egy-egy IP-címre)

 

•Mi melyikre kerülünk és ott mi a weboldalak összetétele (erősíthetnek illetve gyengíthetnek)

 

•Ár - értékarány (nem a legolcsóbbat kell választani, hanem a legjobbat!)

 

•Milyen a weboldalak kiszolgálási sebessége?

 

•Van-e adatmentés? Ha igen milyen gyakorisággal és milyen időintervallumban?

 

•Biztonságos a kapcsolódás a szerverhez? Ismeri a biztonságos protokollokat?

 

•Mennyi látogatót engednek, mekkora forgalmat generálhatunk?

 

•Tárhely és Domainnek kezeléséhez van-e admin felület?

 

•Működnek-e rajta az Ingyenes vagy nyílt forráskódú CMS és webshop rendszerek?

 

•Mennyire naprakész a szerverszoftver és az adott programnyelv amit használni fogunk?

 

•Elérhető az ügyfélszolgálat ha baj van, illetve segítőkészek-e, valamint értenek-e hozzá?

 

Fejtsük ki bővebben a fenti szempontokat hogy, a döntéshozatal könnyebb legyen.

 

Rendelkezésre állás

 

Ez a tény határozza meg, hogy elérhető-e az oldalunk az esetek többségében, vagy sem. Minél magasabb annál jobb, a keresők szempontjából. Büntetést kaphatunk ha az oldalunk nem elérhető és arról már ne is beszéljünk hogy, a látogatók nem fognak ránk várni.

 

Szerverek száma?

 

Fontos egy tárhely szolgáltatónál a szerverpark mérete. Véleményem szerint a szerverek száma nem erősen befolyásoló tényező, viszont több szerver esetében több ügyfél is valószínűsíthető, vagy is vannak elégedett ügyfelek.

 

Milyen a szerver gép és az operációs rendszer rajta?

 

Fontos hogy ne mezei PC-k legyenek lassú lemezekkel, hanem profi erre a célra kialakított szerver gépek. A szerver szoftver is fontos, a sebesség és a biztonság miatt. Az OS-nél érdemes a verziószámra is rákérdezni. De fontos pl.: A PHP vagy Python verziószáma is.

 

Van-e terhelés elosztás?

 

Ha több szerverük van, akkor megoldották-e azt, hogy pl.: a MySQL adatbázist egy külön gép szolgálja ki. Így sokkal nagyobb az esélyünk arra, hogy az oldalunk működni fog, illetve drámai sebességnövekedés érhető el vele.

 

Mi a célközönség?

 

Ha nem magyar oldalt szeretnénk üzemeltetni érdemes külföldi szolgáltatót keresni.

 

Mennyi szerveren lévő domainnek száma?

 

Lehetőleg kerüljük azokat a szolgáltatókat, ahol 200-300 felhasználót, domain sűrítenek egy szerverre és szerver a tűrőképességének a határán táncol.

 

Szerveren lévő domainnek mennyisége és minősége?

 

Fontos hogy milyen weboldalak üzemelnek még arról az IP-ről amit kapni fogunk. A legjobb, ha saját IP-címet tudunk kérni a weboldalunkhoz. Vannak webes szolgáltatások, amik megmutatják, hogy adott IP-címen hány domain van.

 

Ár-értékarányos a szolgáltatás?

 

A fentiek alapján már eldönthető hogy milyen szolgáltatásra számíthatunk. Fontos szempont az ár viszont sok esetben érdemesebb havi elszámolásban fizetni, ha az éves / kétéves egyösszegű ár túl magas.

 

Van nap, heti, havi adatmentés?

 

Fontos a biztonság, hogy tudjuk, van mentés a rendszerről.

 

Biztonságos a szerver?

 

Itt a legfontosabb tényező hogy, van e valamilyen szintű védelem az FTP vírusokkal szemben, illetve hogy, a levelezőben megfelelően lehet-e kezelni a spam kategóriát.

 

Weboldal kiszolgálások sebessége?

 

Ha az elkészült weboldal technikailag megfelelő viszont a betöltési idő minden akaratunk és tudásunk ellenére is lassú, akkor valószínűleg nincs elég erőforrás a weboldalak üzemeltetésére.

 

Mennyi látogatót engednek naponta?

 

Bár a legtöbb helyen nem mondják ki, de vannak ilyen korlátok. Ezekre érdemes rákérdezni. Sávszélesség korlát, látogatói korlát napi szinten, havi letöltési korlát, E-mail küldési kvóta, stb..

 

Van tárhelyhez adminisztráció, ha igen, akkor milyen?

 

Aki több domain szeretne kezelni, nem árt ha használható admin felület is van hozzá. Manapság ez már jogos elvárás. Ne elégedjünk meg a fapados admin felületekkel, ez is mércéje lehet egy szolgáltatásnak.

 

Támogatja az ingyenes webes szoftvereket a tárhely?

 

Sok elterjedt nyílt forrású rendszer létezik, amik ha futnak a tárhelyen az nem hátrány. pl.: Drupal, Joomla, egyéb webshop rendszerek

 

Van weblap tárhelyhez támogatás, ügyfélszolgálat?

 

Ha az ügyfélszolgálat nehezen válaszol, rejtőzködő életmódot folytat (csak email-en kommunikál, nem adja meg a telefonszámát), ha az ügyfélszolgálat nem tudja a válaszokat akkor hosszabb távon komoly bajba keveredhetünk. Ügyeljünk az ilyen szolgáltatók elkerülésére.

 

Lehet a tárhelyhez egyedi IP-t kérni?

 

Fontos SEO szempont ha saját IP-vel rendelkezünk! Megéri a befektetett összeg.

 

Lehet bővíteni később a tárhelyet?

 

Fontos, mert ha kinőjük akkor lehessen dinamikusan bővíteni és lehetőleg ne keljen költöztetni a működő weboldalakat, mert költséges és időigényes folyamat.

 

Milyenek a szerver paraméterek, milyen verziószámú programnyelv van rajta?

 

Nem kell ide sok magyarázat. A legelőnyösebb, ha több verziószám közül mi magunk választhatjuk ki melyiket akarjuk használni.

 

Összegzés

 

Ha a fenti paramétereket szem előtt tartjuk a tárhely választásánál, akkor nagy az esélye hogy, a későbbiekben ezzel nem lesz bajunk. Elég sok veszély és kiszámíthatatlan esemény felmerülhet egy weboldal üzemeltetés közben, lehetőleg csökkentsük ezek számát.Minden weboldalnak szüksége van a jó tárhelyre. A kereső optimalizálás szempontjából ez még fontosabb. Az alábbi leírásban részletesen foglalkozunk az ideális tárhely paraméterekkel. Milyen tárhelyet válasszak? Az ideális tárhely kérdése.

 

Ha professzionális tárhely megoldást után kutat, keresse fel honlapunkat bizalommal!


kreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Backbord-szabály

Backbord-szabály: különböző oldali irányú széllel hajózó vitorlások találkozásánál...

Blokk

A Blokk meghatározását lásd a csiga szótárszónál.

Balatonalmádi - Hajóállomás BH Zrt.

Balatonalmádi - Hajóállomás BH Zrt. tudnivalók: A BH ZRt. kikötője közforgalmú, a...

Borda

Borda – a hajótest keresztirányú eleme, merevítõje

Wellness

A wellness egyfajta testi-lelki fejlődést jelent, melynek eléréséhez a különböző wellness...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.