A minimalista stílusú házak iskolapéldája - Egy családi ház az erdő nyugalmában

hirdetes

Minimalista stílusú családi ház

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ez az érdekes külsejű, első látásra leginkább egy hosszúkás üvegdobozra emlékeztető családi ház a Govaert & Vanhoutte nevű cég remekműve, akik ezzel a házzal megvalósították a minimalista stílus tökéletes iskolapéldáját.

Minimalista ház

A Govaert & Vanhoutte Belgiumban, azon belül Brugesben egy minimalista stílusú családi házat épített, ami azt jelenti, hogy ezt a házat egy átlag ember valószínű, nehezen tudná megszokni. Ezt a családi otthont a fehérség és az érintetlenség uralja. Rendkívül hosszú és keskeny, a falai a legtöbb helyen üvegből vannak. Viszont ez nem jelenti azt, hogy nem tudnának kíváncsiskodó tekintetek nélkül kikapcsolódni, ugyanis nagyon rafináltan oldották meg a beton és üvegfalak elrendezését. Hollandiában és Belgiumban egyébként egyáltalán nem szokatlanok ezek az üvegfalú házak. Különösen akkor nem jelent gondot, ha ezek a házak egy erdő közepére épültek. Így az üvegfalak egy olyan érzést keltenek, mintha az ember a szabad ég alatt élne, ami azért nem lehet olyan rossz.

Minimalista ház

A házban nagyon rafináltan oldották meg az intim szféra problémáját, mert a házra ugyan jellemzőek az üvegfalak, viszont úgy helyezték el a falakat a tervezők, hogy elegendő fény jusson a házba, viszont ne kukkolhasson be akárki. Mivel ez a ház egy erdőbe épült, ezért az ott lakók az üvegfalakon keresztül szinte eggyé válhatnak a természettel. A tervezők a minimalista stílushoz hűen egyszerű és szerény anyagokkal dolgoztak, mint a beton, a külső és a belső teret pedig üvegfalakkal választottál el. Így a ház kiegyensúlyozottságot és nyugalmat sugároz. A minimalista stílusra jellemző még a makulátlan tisztaság, ami azt jelenti, hogy nem nehéz feldúlni a ház érintetlenséget sugárzó stílusát néhány szétdobált ruhadarabbal.

Minimalista ház

A házat nagyon érdekesen építették fel. Találunk benne egy föld alatti parkolót és egy szintén föld alatt lévő medencét. A hálószoba és a fürdőszoba pedig a ház hátoldalán vannak. A kert felé eső részen találjuk a konyhát és az étkezőt, amiket egy nagy tolóajtóval lehet elválasztani egymástól. És persze a ház fontos részei a hálószoba és a nappali, amik egymás mellett találhatóak.

Minimalista ház

Nem mindenkinek való a minimalista stílus. Van, akinek ezek a hófehér, geometriai szabályossággal felépített szobák nyugalmat és kiegyensúlyozottságot jelentenek, viszont sokan vannak, akik üresnek érzik ezeket a helyiségeket. Valóban nagyon szokatlanok ezek a minimalista stílusú otthonok, mert olyan hatást keltenek, mintha nem is laknának benne. Ez a személyes tárgyak hiánya miatt van, de hát pont ez a minimalista stílus egyik fő jellemzője.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Backbord-szabály

Backbord-szabály: különböző oldali irányú széllel hajózó vitorlások találkozásánál... Tovább

Rendezvénytermek Budapesten

A tökéletes rendezvénytermek Budapesten olyan helyszínen helyezkednek el, ami távol esik a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 151

Átlagos értékelés: 4.7

kreatív