Ez mindenki álma. Egy ház a tengerparton, ahol a madarak csicsergésére, és a hullámok hangjaira ébredhetünk, és egész évben változatos színárnyalatokban úszik az ég. Egy hely, ahová a rohanó világ elől, a gondok elől

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Mit érdemes tudni tengerparti ingatlan vásárlásakor?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mit érdemes tudni tengerparti ingatlan vásárlásakor?


2013/08/27

Ez mindenki álma. Egy ház a tengerparton, ahol a madarak csicsergésére, és a hullámok hangjaira ébredhetünk, és egész évben változatos színárnyalatokban úszik az ég. Egy hely, ahová a rohanó világ elől, a gondok elől, és munka elől menekülhetünk, és egy különleges hely a gyermekeink számára, sok-sok maradandó élménnyel magunk mögött. 

Ez mindenki álma. Egy ház a tengerparton, ahol a madarak csicsergésére, és a hullámok hangjaira ébredhetünk, és egész évben változatos színárnyalatokban úszik az ég. Egy hely, ahová a rohanó világ elől, a gondok elől

Nem árt néhány dolgot tudni, ha tengerparti lakás – házvásárlásra adjuk a fejünket, ugyanis hosszabb távon lehet ez a ház álmaink otthona, vagy egy rémálom szerű lakás a tengerparton, melyet bár csak soha nem is láttunk volna. Senki álmát nem akarjuk romba dönteni, mindössze tényekként szeretnénk kezelni néhány dolgot, melyeket jó, ha tud az ember, mielőtt tengerparti házat vásárol. 
 
Tengerparti ingatlan vásárlása
 

Tengerparti ingatlan vásárlása - Környezet felmérés

 
Ha nem azon a területen él, ahol a tengerparti nyaralóját, vadonatúj lakását szeretné megvásárolni bölcs dolog lehet felmérni a hely adta lehetőségeket. Ismerje meg a környék infrastruktúráját, az úthálózatát, beszéljen ott lakókkal, tudja meg mit érdemes tudni a helyről, és a legjobb, ha olyan emberektől hallja mindezt, akik évek óta ott élnek, nem pedig egy ingatlan tanácsadótól, aki sok esetben csak a haszon reményében tud széppel-jóval kecsegtetni. Keressen az Ön számára érdekes helyeket: múzeumokat, éttermeket, mozit, üzleteket. Nézzen utána az egészségügyi ellátás minőségének, megközelíthetőségének. Ezek csak néhány apróságnak tűnhetnek az új otthon, lakás mellett, azonban a későbbiek folyamán jelentősen befolyásolják majd közérzetét. 
 
Tengerparti ingatlan vásárlása
 

Tengerparti ingatlan vásárlása - Ismerje meg szomszédait

 
A szocializálódás, kapcsolattartás a szomszédokkal nagyon fontos lehet, egy számunkra idegen területen. Tudja meg vannak-e gyermekes családok a közelben, ha van gyermeke valószínű, játszani szeretne majd az ott lakókkal, esetleg egy iskolába járni velük. Ha nem szeretne egy gyermekekkel zsúfolt környéket kifogni, ahol a nap nagy részében tőlük hangos a partszakasz, akkor azért beszélgessen a szomszédokkal, kérdezgesse őket a helyi szokásokról, kit, és mi zavar. Kérdezze meg mi a helyzet a betörőkkel, rablókkal, gyakoriak –e a bűncselekmények a környéken. 
 
Tengerparti ingatlan vásárlása
 

Tengerparti ingatlan vásárlása - Kérdezze meg ingatlanügynöke véleményét

 
Ha kap egy ajánlást, vagy baráti tanácsot egy környékkel kapcsolatban, kérdezze meg ingatlanügynöke véleményét is, ha felkészült tudni fogja a válaszokat. Kérdezzen természeti katasztrófákról, évszakokról, időjárásról. Érdemesebb előbb a környéken lakóktól, szomszédoktól kérdezősködni, és aztán az ingatlanostól, így ha különböző dolgokat hall, el tudja dönteni kinek hisz inkább. Hasznos lehet a helyi könyvtárban való nézelődés, esetleg korábbi újságok átlapozása, melyek a helyi híreket közlik.  A lényeg, mint mindig a kommunikáció. 
 
Tengerparti ingatlan vásárlása
 

Tengerparti ingatlan vásárlása - Kérdezzen szakértőt

 
Bátran mutassa meg kiszemelt ingatlanát egy saját szakértőnek, így precíz felmérést fog készíteni a lakás minden sebezhető pontjáról. Tudni fogja milyen az ingatlan pontos állapota, mikor újították, milyen egyéb felújítások lehetnek szükségesek a továbbiakban. Az ellenőr képes lesz megmondani ha az ingatlan gyakran áll víz alatt, fel tudja mérni az elektromos rendszereket, az alapot, a faanyagok korát és állapotát, valamint a penészedést is. Ha gyakori árvíz jelét tapasztalja, valószínűleg érdemesebb odébb állni, ugyanis egy-egy ilyen ingatlan átalakítása akár egy új ingatlan árába is kerülhet.
 
Tengerparti ingatlan vásárlása
 

Tengerparti ingatlan vásárlása - Csak olyan ingatlant vásároljon, amit meg is engedhet magának

 
Mint minden esetben, szeretünk ragaszkodni a saját elképzelésünkhöz. Találkozzon pénzügyi szakértőkkel, hogy megtudja minden csínját-bínját egy tengerparti ingatlan vásárlásának. Vannak –e bizonyos irányelvek melyeket be kell tartania? Hogyan van értelme pénzügyi döntéseket hoznia, melyek az ingatlan jövőjét érinthetik? Milyen magasak az adók, a biztosítás, beszerzési költségek, karbantartási költségek egy tengerre néző ház esetén? Ezekre a kérdésekre egy pénzügyi szakértő válaszolni tud, és segíteni fogja az Ön munkáját. 
 
Tengerparti ingatlan vásárlása
 

Tengerparti ingatlan vásárlása - Valósítsa meg álmát

 
Amennyiben belevág az ingatlan megvásárlásába, legyen nagyon körültekintő, és alaposan nézzen utána a felsorolt dolgoknak. Egy tengerparti házban, függetlenül attól, hogy állandó otthona, vagy nyaralóként kívánja használni, érheti Önt nagyon sok pozitív élmény, és lehet az egész álomszerű, de ne engedje, hogy az álma egyszerre rémálommá váljon. Ha Önnek ez volt az álma, tegyen érte minél többet, és valósítsa meg azt megfontolt döntések segítségével.    
 
Tengerparti ingatlan vásárlása
 

 Csermák János
 Befektetési Szakértő
 www.diamondmatrix.eu

 Kérdésed van? Tedd fel szakértőnknek: Online Tanácsadás

 Keress minket Facebookon is: Diamond Matrix

 


kreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatonföldvár - Hajóállomás BH Zrt.

A Balatonföldvári Hajóállomás BH Zrt. Vitorláskikötő tudnivalók: A Balaton nyugati...

Focksott

A focksott meghatározását lásd az orrvitorla behúzókötél szótárszónál.

Legénybúcsú helyszín Budapest

Íme, egy méltán híres legénybúcsú helyszín Budapesten!. Természetesen a...

Hajótest

A hajótest fából, fémből, műanyagból, vagy ezek kombinációiból készülhet. Fahajók...

Rolex Miami OCR

Rolex Miami OCR vitorlás verseny Ezt a vitorlás versenyt az egyik legnagyobb és...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.