miben különböznek a balkezesek?

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Miért teljesítenek jobban a balkezesek gazdaságilag? Mutatjuk a választ!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Miért teljesítenek jobban a balkezesek gazdaságilag? Mutatjuk a választ!


2020/08/20

Nemrég tartották a balkezesek világnapját. A balkezesség mögött rejlő érdekes elméletek magyarázása helyett, a következő cikkünkben néhány olyan megállapítást fogunk bemutatni, amikből azt lehet kikövetkeztetni, hogy a balkezességnek lehetnek gazdasági jellegű tulajdonságaik, vonatkoztatási is, amik eltérnek a jobbkezes tábortól.

Ténlyeg mások a balkezes emberek?

Számos pletyka és sztereotípia kering a balkezességről, és a balkezes emberekről. Sokan úgy gondolják, hogy a balkezes embertársaink általában tehetségesebbek bizonyos körökben, mint mások, ezt leginkább a művészetben és az alkotásokban tudják bizonyítani. Biológiailag a balkezeseknél a jobb agyfélteke használata a meghatározóbb, és ez az agyfélteke felel a kreativitásért, kézügyességért, amik a művészek esetében mindig meghatározó tényező. Sajnos még a mai napig a balkezeseket sokszor azért is különböztetjük meg, mert régen nem örültek annak, ha valaki nem a jobb kezét használta domináns kézként. 10-20 éve még sok helyen az volt a bevett pedagógiai szokás, hogyha valaki a bal kezével kezdett el írni, vagy még az elején azzal próbálta megtanulni leírni a betűket, akkor szigorú büntetést kapott, hogy térjen át a jobb kéz használatára.

 

Melyik kéz dominál a világunkba?

Ugyanakkor a balkezesek tábóra jóval kisebb méretű, mint a jobbkezeseké. Éppen ezért, és az előbbiekben kifejtett elutasítások miatt, rengeteg különlegesség, fájdalom, a megszokottól eltérő hozzáállás és sztereotípiák köthetőek a balkezességhez. Régebben olyan nézetek is helyt álltak a világban, hogy aki balkezes, az valamilyen szinten fogyatékosságban szenved. Ha érdekel, hogy milyen nézőpont van még a balkezesek megítéléséről, illetve tudni akarod, hogy hány balkezes ember van a világon, és ők miben mások a mindennapi életben, mint a jobbkezes társaik, akkor lapozz a következő oldalra!


érdekességKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Pádli

  Egytollú, rövid evező.

Csapás

Csapáson halad a hajó, ha nem fordul vagy perdül. Ha a szelet jobbról kapja, jobbcsapáson,...

Balatonakarattya kikötője

A II. Rákóczi Ferenc Horgász Egyesület kikötője a Balaton Keleti medencéjének keleti...

Boci

A boci mentőcsónakot, hajó után köthető kis evezős csónakot jelent.

Hajólevél

A hajólevél a hajó forgalmi okmánya.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.