miben különböznek a balkezesek?

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Miért teljesítenek jobban a balkezesek gazdaságilag? Mutatjuk a választ!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Miért teljesítenek jobban a balkezesek gazdaságilag? Mutatjuk a választ!


2020/08/20
Miért teljesítenek jobban a balkezesek gazdaságilag? Mutatjuk a választ!
Ténlyeg mások a balkezes emberek?

Sokak viszont azon az álláspont mellett állnak ki, hogy az összes balkezes ember hátrányból indul a mindennapi életben, mivel a világ technológiai, kulturális és hétköznapi értelemben is a jobbkezesek számára van berendezve, mivel az emberek nagyrésze jobbkezes. És emiatt lehet, hogy a balkezeseknek valóban kiemelkedő és egyedi képességeik vannak, de sokkal nehezebben tudják ezeket érvényesíteni, mivel az elmúlt években a világ a jobbkezességre specializálódott.

 

Hány balkezes ember él a Földön?

Ha jobban belegondolunk, akkor hamar egyértelművé válik, hogy erről a témáról még mindig viszonylag sok általánosítás van jelen a köztudatban. Éppen ezért nehéz azt megmondani, hogy hány darab balkezes ember van a világon, illetve még mindig nem egyértelmű teljesen, hogy a balkezes tehetségének a megkülönböztetése valóban fontos-e olyan szinten, mint ahogy az gyakran megesik. Az, hogy ki számít balkezesnek, csak megállapodás kérdése, így koránt sem egyértelmű, hogy kit tartunk annak. Kik a balkezesek? Akik a legtöbb finommozgást azzal a kezükkel csinálják? Vagy akik a táblára bal kézzel írnak, de amúgy minden mást a másik kezükkel tesznek? Mivan azokkal az emberekkel, akik mindkét kezüket ugyan annyiszor használják? Akárhogy is, a kutatások szerint a népesség 10-16 százaléka tekinthető balkezesnek, függően attól, hogy mit is értünk ez alatt. Az is kiderült még, hogy jelentősen eltér a különböző hátterű országoknak a véleménye a balkezességről, így biztosan létezik pár millió ember, aki rejtegeti a balkezességét.

 

Miben mások a balkezesek az életben?

Pár éve az is bebizonyosodott, hogy az idősebb korban lévő nők, nagyobb eséllyel szülnek bal kezes gyerekeket és ebből arra következtethetünk, hogy a balkezesség biológiailag befolyásolható egy bizonyos szinten. Ha az anyuka életkora 40 év felett van, akkor megduplázódik annak az esélye, hogy a kisgyerek balkezes lesz. Ezen felül, olyan feltételezést is bebizonyítottak különböző mérések, hogy a balkezes emberek gyakrabban fogyasztanak alkoholt, mint a társaik, de ez nem azt jelenti, hogy a balkezes embereket a túlzó alkoholfogyasztás jellemzi.

 


érdekességKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Sója

Olyan fából vagy betonból épített rámpa, "lejtő" ahol a vitorlás hajókat,...

Kuh-forduló

Kuh-forduló vagy Q-forduló, közismertebb nevén szamár- vagy tehénforduló. Erős szélben...

Cumulus

A cumulus egy 1-2 km magasan úszó gomolyfelhő. A zivataros idő előhírnöke. A vastagabb...

Látszólagos szél

Mozgó hajón a valódi szelet a menetszelünk élesebbé teszi, mozgó hajóra mindig a...

Matrac

Matrac
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.