notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

3 híres plus size modell, akik hátat fordítottak az irreális szépségideálnak

hirdetes

3 modell, akik hátat fordítottak az irreális szépségideálnak

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Tudták, milyen szuper vékonynak lenni és tökéletes testalkattal pózolni a kamerák előtt, mégse kellett nekik ez az élet, most megtudhatjátok, miért. Most megismerhettek 3 plus size modellt, akik hátat fordítottak az irreális szépségideálnak.

Modell

A divatszakma manapság hatalmas változásokon megy keresztül, ami azt jelenti, hogy eltűnik a régi, nádszál karcsú szépség ideál és megjelenik helyette az egészséges testkép, amit manapság úgy is neveznek, hogy teltkarcsú. Erről sokat lehetne vitatkozni, hisz évtizedeken keresztül az emberek minden nőt a túlsúlyos kategóriába helyeztek, aki nem volt olyan vékony, mint a plakátokon szereplő szupermodellek. Sőt, saját maguk elé is nagy elvárásokat támasztottak. Biztos nektek is van olyan ismerősötök, vagy esetleg ti éltétek át, hogyha felszaladt rátok néhány plusz kiló, azt katasztrófának éreztétek. Persze itt az egészséges súlyfeleslegről beszélek, nem a kóros elhízásról, ami betegségek kialakulásához vezethet. Az egészséges súlyfelesleg az, amikor az ember belenéz a tükörbe és nem egy csont és bőr kép néz vissza rá, hanem egy teljes ember, akinek vannak hibái, van rajta némi fölösleg is, de mégis boldog és egészséges.

 

Szerencsére a divatszakmában is egyre több a teltkarcsú modell. Van, aki erre azt mondja, hogy alacsonyabbra került a mérce, de ezt inkább úgy lehetne megfogalmazni, hogy az a szépségideál, amiért rengeteget kellett szenvedni, koplalni, izzadni, és amiért nagyon sok jó dologról le kellett mondani, és cserébe az ember még csak nem is érezte magát jól a bőrében, kezd feledésbe merülni. Helyette jönnek a teltkarcsú modellek, akiknek közel sem kell ennyit szenvedniük, mégis szépek és boldogok. Most megismerhettek néhány plus size modellt, akik nemcsak szűk körökben népszerűek, hanem világszerte. Lehet, hogy a média még mindig a szuper vékony testalkattal rendelkező lányokat mutogatja, de ha végignézünk az átlagos emberek között, a legtöbben közel sem ilyen tökéletesek.

 

Jennie Runk

 

Jennie Runk a plus size modellek egyik élharcosa. Elmondása szerint kötelességének érzi, hogy megmutassa a világnak, de elsősorban a molettebb alkattal rendelkező lányoknak, hogy megéri elfogadni magukat olyannak, amilyenek. De ezt nemcsak szavakkal, hanem tettekkel is bizonyítja, ugyanis ő a H&M első duci fürdőruha modellje. Runk rengetegszer szerepelt már a címlapon, mondhatni trendformálóvá vált, a H&M fürdőruhamodelljeként viszont egyenesen tarolt.

 

Crystall Renn

 

Crystall Renn

 

Crystall Renn egykor azoknak a modelleknek a táborát erősítette, akik kő kemény diéták és nélkülözések által nyerték el tökéletesen sovány alakjukat. Crystall Renn mondhatni megjárta a poklot, ugyanis a sok diéta és a folyamatos fogyókúrázás miatt olyan étkezési rendellenesség fejlődött ki nála, ami akár végezhetett volna is vele. Orvosai figyelmeztették, és ő hallgatott rájuk, viszont karrierjét még így sem kellett félbehagynia, csak más úton haladt tovább: plus size modell lett, ráadásul az egyik legsikeresebb. Élete teljesen pozitív fordulatot vett, ráadásul nem kell állandóan fogyókúráznia, így jól érezheti magát a bőrében.

 

Saffi Karina

 

 

Saffi Karina azok közé az élharcosok közé tartozik, akik felkészítik a teltkarcsú modelleket a kifutókon való szereplésre, különböző tanácsokkal látják el őket, de mindenekelőtt bíztatással, hogy fogadják el magukat. Saffi Karina nyitotta meg Anglia első plus size modell workshopját, ezzel beírta a nevét a divat történelmébe. Karina, akárcsak Crystall, szintén vékony modell volt, de egy idő után elege lett az állandó koplalásból és elhízott. Korábbi ügynökségeinél ezt nem nézték jó szemmel, ezért kirúgták. Végül ő is úgy döntött, hogy beáll a plus size modellek egészséges testképért folytatott harcába.

 

A divatszakma ébredezik, az emberek kezdenek rájönni, hogy többet ér az, ha jól érzik magukat a bőrükben, mint az, hogy egy olyan szépségideálnak akarjanak megfelelni, ami nagyon sok ember számára fizikai képtelenség. Hisz a legtöbben nem születünk igazi 180 centis, vékony és karcsú modell alkatnak. Csak az emberek egy része van megáldva ilyen testtel, de szerintem nagyon unalmas lenne a világ, ha mindenki egyforma lenne.

 

Az a legjobb a divatban, hogy az egyik legkreatívabb módja az önkifejezésnek. Erre ma már akkor is van lehetőség, ha a teltebb lányok táborát erősíted, ugyanis léteznek olyan divatmárkák, melyek kifejezetten a teltkarcsú hölgyek igényeinek kielégítésére szakosodtak.


 

Egyre több olyan divatmárka jelenik meg, ami nemcsak hogy teret hagy a teltebb alkattal rendelkező lányoknak is, hanem kifejezetten az ő igényeik kielégítésével foglalkozik. Ilyen márka a hazánkban egyre népszerűbb Wannabee, melynek webáruházában M mérettől egészen az 5XL-ig válogathatsz a legdivatosabb ruhadarabok között.

 

Ha szeretnél körbenézni a kifejezetten teltkarcsú testalkattal rendelkező lányok számára tervezett trendi ruhadarabok között, akkor kattints ide: Teltkarcsú hölgyek divatja.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Star

Star vitorlás hajó - 1911 óta A Star egy kétszemélyes, tőkesúlyos olimpiai... Tovább

Wellness hotel a Bükkben

Csodás wellness hotel a Bükkben Érdemes útra kelni vidékről is, ha hazánk természeti... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 238

Átlagos értékelés: 5.0

divat