Modern iroda: tippek és ötletek, amivel modernebbé teheteted a teret!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Tippek egy iroda modernizálásához

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Tippek egy iroda modernizálásához


2023/02/09

A kabinos iroda a múlté. A stresszel kapcsolatos kutatások, a magánélet és a munka egészséges egyensúlya iránti igény és a modern irodaelrendezések átalakulása lassan, de biztosan kimenekített bennünket a hagyományos, bezárt munkakörnyezetekből.

modern iroda tippek

Mind a millenáris, mind pedig a fiatalabb z-generáció szívesebben dolgozik nyitottabb terekben, ha ezen kívül csendes zónák is a rendelkezésükre állnak, ahol zavartalanul végezhetik a munkájukat. A rugalmasság és a privát munkavégzésre alkalmas helységek kulcsfontosságú szerepet játszanak a fiatalabb generáció produktivitásában és sikereiben.

Szerencsére egyre több cég szakít az elavult hagyományokkal és kezdi el modernizálni irodáit a munkavállalóik számára. Ha te is erre készülsz, akkor az alábbi tippek neked szólnak!
 

1. Természetes fény

Több kutatás is kimutatta, hogy a természetes fény jelentősen javítja a munkavállalói élményt. A természetes fénynek kitett munkahelyek jobb fényminőséggel bírnak, és csökkentik a fejfájások és látásproblémák mennyiségét a dolgozók között.


Egy cég felméréséből kiderült, hogy a megkérdezett munkavállalók több, mint fele elkötelezettebbnek érzi magát munkaadója irányába a természetes fénynek és kellemes kilátásnak köszönhetően.
Több, mint 70% állította, hogy ugyan ezek a tényezők segítettek javítani a teljesítményükön és fokozták a munkahelyi elégedettségüket. 80%-uk számolt be arról, hogy a természetes fény és kellemes kilátás pozitív hatással volt a boldogságukra és jólétükre.


Egy modern irodában ez nagy vagy akár falméretű üvegablakokat jelent, amely természetes fényt enged a beltéri helységekbe és rálátást biztosít a bent dolgozók számára a kinti eseményekre. Ezeken az üvegablakokon érdemes kisméretű reluxákat alkalmazni, ami csökkenti a csillogást a különböző napszakokban, de nem fogja fel teljesen a természetes fényt.
Ahhoz, hogy a munkavállalók elegendő napfényt kapjanak, munkaállomásaikat nagyjából 6-7,5 méterre kell elhelyezni az ablakoktól.


Az üvegfalak, esetenként az eltolható üvegfalak és üvegajtók szintén segíthetnek fényt engedni az elzártabb irodákba. Tartsd észben, hogy a nagyméretű bútorok hajlamosak beárnyékolni az irodákat, ezért elhelyezésüket jól meg kell gondolni.

 

Nyílt terek a szabad mozgásért

Ideje elfelejteni a kabinokat és a magas válaszfalakat, ezek ugyanis olyan környezetet teremtenek, amely nem kompatibilis a modern, együttműködésre épülő munkavégzéssel.
A munkavállalók fiatalabb generációja továbbá egyáltalán nem találja vonzónak a jellegzetesen „céges” hangulatot, és mindinkább olyan munkakörnyezetet preferálnak, amelyben felszabadultnak érezhetik magukat, és megoszthatják egymással kreatív ötleteiket.


Döntsd le tehát a kabinok falait és engedj teret a nyitott irodáknak, a szabadtéri meetingeknek, a kényelmes székeknek és az olyan pihentető tereknek, ahol a munkavállalók pihenhetnek és kikapcsolódhatnak egy kicsit.

 

Könnyedén hozzáférhető tárgyalók és közösségi asztalok

Az elmaradhatatlan privát tárgyalón kívül helyezz el több közösségi asztalt is az irodában, azokon a helyeken, ahol a csoportos beszélgetések nem zavarják majd a többiek munkáját. Valójában már ezzel sokkal rugalmasabbá teheted irodádat.


A kisebb tárgyalókabinok mindenki számára elérhetők kell legyenek, nem csak a vezetőségi tagoknak. Ez a hozzáférhetőség együttműködésre ösztönzi az embereket és elősegíti a vezetőségi készségek fejlesztését. Ezeknek azok a csapattagok veszik majd legnagyobb hasznát, akiket a rögtönzött és előre megtervezett megbeszélések koordinálásával és levezénylésével bíztak meg.
A közösségi asztalok nem csak gyors megbeszélésekre alkalmasak, hanem akár munkavégzésre is használhatják őket azok, akik szeretnének egy kicsit elszakadni saját munkaállomásuktól.
 

 

Átmeneti asztalok

A modern, szabad mozgást biztosító irodák egyik fő ismertetőjele az átmeneti asztalok alkalmazása.


A koncepció lényege, hogy a dolgozóknak nincs saját, állandó munkaállomásuk, hanem mindenki oda ül le dolgozni, ahová szeretne. Egyedül arra kell ügyelned, hogy legyen elegendő hely mindenki számára a kényelmes és zavartalan munkavégzéshez.


Ez a felállás akkor a legjobb, ha sok kényelmes fotel és kanapé található az irodában.

 

Dekompressziós zónák

A stressz és a kiégés gyakori problémák a modern munkakörnyezetekben, és ez nem csak az alkalmazottak mentális és fizikai egészségét veszélyezteti, hanem a produktivitást is.
Ezeket a problémákat olyan dekompressziós, vagy pihenőzónákkal lehet enyhíteni, amelyeket a dolgozók bármikor igénybe vehetnek, ha túlterheltnek érzik magukat a munka miatt.
Lényegében olyan rekreációs szobákat kell elképzelni, amelyekben különféle játékok (pl. billiárdasztal) és egyéb kikapcsolódási lehetőségek sorakoznak a munkavállalók számára. Egyes munkahelyeknek még saját edzőtermük is van, hiszen az aktív testmozgás nagyszerű stresszoldó lehet egy zűrös munkanap végén.
 

 

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Sikló

Sikló avagy a magyar Laser Kisebb, olcsóbb, de a miénk! A Sikló nem más, mint a...

Balatonberényi Kikötő

A Balaton nyugati medencéjének délii partján található a Balatonberényi Magyar Tenger...

cirkálás

Az a művelet sorozat, amikor a célunkat csak negyedszélben tudjuk megközelíteni, és legalább...

Balcsapás

Balcsapás: Egy vitorlás balcsapáson halad, amikor a szelet bal oldala felől kapja....

Salona 42

Salona 42 vitorlás hajó bemutatása A Salona 42 vitorlás hajót szintén a J&J Design...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.