notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hamisítatlan tengeri körülmények között folytatódott a VI. MTNB – Westport Kupa 2. versenynap

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Westport Kupa 2. versenynap

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Westport Kupa 2. versenynap


2010/10/21
Balogh Anikó

Forrás: www.tengeribajnoksag.hu

20-30 csomós pöffös Keleti szélben, két dinamikus pályaversenyt teljesített a VI. MTNB mezőnye a Cres előtti vízterületen. A másfél méteres hullámok, és az izmos befújások sem könnyítették meg a versenyzők dolgát, igazi pörgős, munkás pályákat mentek. A háromszög alakú, olimpiai pályán nagy kihívást jelentett a spinnaker vitorla felhúzása a táv rövidsége és az erős szél miatt. Ez nagy technikai fegyelmet igényel, miközben számos más feladatra is koncentrálni kell. Több csapat ezért nem is használt hátszél vitorlát, inkább a pillangózást választották.

 

MTNB

Hamisítatlan tengeri körülmények között folytatódott a VI. MTNB – Westport Kupa
2. versenynap

JOD 35 OSZTÁLY
A Subaru Sailing Team eddig verhetetlen


1. pályafutam

A rajtnál négy csapat volt vérmes küzdelemben: a Litkey Farkas kormányozta Magyar Építő Sailing Team; a Subaru Sailing Team, Czégai Péter kormányossal; az OTP-Fekete Sereg Sailing Team, Pomucz Tamással a kormány mögött; valamint a Litkey Árpád vezényelte Pozsonyi és Társai Ügyvédi Iroda Sailing Team. Az élen végig szoros küzdelem folyt az első helyért a Magyar Építő Sailing Team és a Subaru Sailing Team között. Litkey Farkas csapata az előző napi árboctörésből még nem ocsúdott fel, a csapat remekül vitorlázott, a kapitány azonban láthatóan óvatosabban kezelte a hajót, ami végül egy remek futam ezüstéremhez volt elég. Győzött a Subaru S. T., a harmadik helyen pedig Litkey Árpád irányításával a Pozsonyi és Társai Ügyvédi Iroda S. T. végzett, akik még a hátszél bójánál nagy csatát vívtak az OTP -Fekete Sereggel. A negyedik helyre közben szépen feljött az utánpótlás korosztályt képviselő Skipper Marina csapata, Szamódy Tamás kormányzásával.

2. pályafutam

A rajtnál látszott, hogy ismét tüzes csatába indul egymással a Magyar Építő Sailing Team és a Subaru Sailing Team. Czégai Péter csapata azonban erre a futamra teljesen összecsiszolódott. Bár az előző pályán még érződött a legénységen a feszültség, a második menetre már gördülékenyebben mentek bizonyos mozdulatok a manőverek során, így ezt a futamot is nyerték Litkey Farkas csapata előtt. A harmadik helyet a Nelson Flottalízing Team szerezte meg. A Detre Szabolcs kormányozta csapat már a hátszél bójánál ebben a pozícióban volt és a befutóig meg is tartotta dobogós helyezését. Összetettben vezet a Subaru S. T., második a Nelson Flottalízing Team, harmadik a Pozsonyi és Társai Ügyvédi Iroda S. T.


Magyar Építő Sailing Team

SALONA 37 R OSZTÁLY
A Kész-Dak Sailing Team-nek a pályafutam is fekszik


1.pályafutam

Pallay Tibor rajt cél győzelmet aratott a Kész-Dak Sailing Team-el. A raum bójához egy hajóhossznyi előnnyel érkeztek, amit egyre nagyobbra növeltek a Vermesy Sándor irányította Admiral Sailing Team előtt. Közben ugyan ennél a bójánál, egy megfelelő manővernek köszönhetően az Ágoston Sailing Team feljött a második helyre, Weöres Botond vezényletével, maga mögé utasítva az Admiral Sailing Team-et. A sorrend a befutóig nem változott az első három helyen.


2.pályafutam

A rajt pillanatát a Kész-Dak Sailing Team és az Admiral Sailing Team kapta el a legjobban. Szorosan jött rájuk azonban a SpiriTuss Sailing Team, Tuss Miklós kapitánnyal. Nekik ebben a hajóosztályban már van egy tengeri bajnoki címük. Az első két helyen folyamatosan a Kész-Dak S. T. és az Admiral S. T. vitorlázott. A lee bóját még Csikós János irányításával a Csikós Sailing Team vette harmadikként, de a célvonalon már a SpiriTuss S. T. haladt át harmadikként, a Kész-Dak csapata és az Admiral S. T. mögött. Az összetett sorrend is ugyan ez. Vezet az eddig csak futam győzelmeket produkáló Kész-Dak S. T., második az Admiral S. T., harmadik a SpiriTuss S. T.


Admiral Sailing Team
 

DUFOUR 44 OSZTÁLY
A Pureco Sailing Team megszerezte első futamgyőzelmét


1. pályafutam

A háromszög pálya rövid kreuz szakasza miatt a jó rajtnak az átlagosnál is nagyobb jelentősége van, így ebben a hajóosztályban is agresszívan rajtoltak a csapatok. Ez kiválóan sikerült a Prima Yacht Sailing Team-nek, Kenyeres Miklós kormányzásával; a Szélvész Sailing Team-nek, Soós István kapitánnyal; valamint az összetettben vezető Variens Sailing Team-nek, Dobszai Zoltán vezényletével. Harcias küzdelmet vívtak a csapatok a lee bójánál, amit a Variens Sailing Team vett elsőként az útjogának kíméletlen érvényesítésének köszönhetően. Mögöttük hasonló taktikával a Szélvész S. T., majd Haranghy Csaba jött, a Pureco Sailing Team-el. Végül ebben a sorrendben futottak célba.


2. pályafutam

A mezőny szinte teljesen egyszerre rajtolt el, egyedül Győrfi Attila Csapata, az Independent Sailing Team ragadt be. A lee bójánál már egyértelműen a Pureco Sailing Team vezetett, Haranghy Csabával a kormány mögött. A második helyen érkezett a Westport csapata, Ignácz Károly kormányzásával. Ők az előző futamban is sokáig dobogós pozícióban voltak, ám a hajójuknak műszaki problémái adódtak. Ez a futam azonban meghozta számukra is a sikert, begyűjtöttek egy 2. helyezést, a Pureco S. T. előtt. Harmadik lett a Soós István kormányozta Szélvész S. T., ami az összetett állást is befolyásolta. Vezet a Variens Sailing Team, második a Pureco S. T., harmadik a Szélvész S. T.


Pureco Sailing Team

 

2. versenynap eredményei :

1. futam

2. futam

Összetett eredmény 3 futam után

Balogh Anikó
Sajtófőnök

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Üzleti vacsora Budapesten

Üzleti vacsora Budapesten, nem mindennapi környezetben? A Zsidai csoport éttermeiben megtalálod...

Vasárnapi ebéd

Vasárnapi ebéd, vagy más néven Sunday Brunch egy olyan közös családi program, emlynek...

Kávézó Budapesten

A tökéletes kávézó Budapesten mindenkinek más jelent, abban azonban egyetérthetünk, hogy a...

Sott

Minden olyan kötelet, amellyel vitorlákat húzunk be, sott-nak hívunk. Ezek alapján van fock...

Génua

A génua az árboc vonalától hátrébb nyúló, nagyméretű orrvitorla.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!