notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

15 nap múlva rajtol a VI. MTNB – Westport Kupa mezőnye, 5 vitorlázó olimpikonnal, három hajóosztályban

hirdetes

15 nap múlva rajtol a VI. MTNB

Balogh Anikó
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Élhetünk azzal a közhellyel, miszerint kicsi a bors, de erős. Idén a válság jelentősen megtizedelte a tengeri bajnokság résztvevőinek számát, ellenben kimondottan presztízs mezőny jött össze. Mindhárom osztályban kiélezett küzdelemre számíthatunk.

VI. MTNB

15 nap múlva rajtol a VI. MTNB 
Westport Kupa mezőnye, 5 vitorlázó olimpikonnal, három hajóosztályban

Élhetünk azzal a közhellyel, miszerint kicsi a bors, de erős. Idén a válság jelentősen megtizedelte a tengeri bajnokság résztvevőinek számát, ellenben kimondottan presztízs mezőny jött össze. Mindhárom osztályban kiélezett küzdelemre számíthatunk.
 

Csapatok és egyéni nevezők jelentkezhetnek még október 12-ig

A szervezők meghosszabbították a nevezést a bajnokságra, így csapatok és egyéni jelentkezők még október 12-ig nevezhetnek a JOD 35 és a D44 osztályokba.
Amennyiben bárki harcba szállna a tengeri magyar bajnoki címért, de nem sikerült csapatot szervezni, most egyénileg is jelentkezhet! Az egyéni nevezési díj 590 € / fő, amely az ellátáson kívül minden költséget tartalmaz.
 

Olimpikonok harca a JOD 35-ben

A JOD 35 hajóosztályban indul a négyszeres címvédő, athéni olimpikon, Czégai Péter és csapata a Subaru Sailing Team. Tőlük követelheti a képzeletbeli koronát, többek között, a Pozsonyi és Társai Ügyvédi Iroda Sailing Team, melyet a londoni olimpiára készülő Litkey Árpád kormányoz. Valamint, nagy esélyekkel száll be küzdelembe az atlantai olimpikon, Litkey Farkas is a Magyar Építő Sailing Team színeiben. A szintén olimpikon és Európa-bajnok Pomucz Tamás is ebben az osztályban vonultatja fel csapatát, az OTP-Fekete Sereg Sailing Team-et, amely a tavalyi Dufour 44-es kategóriában szerzett bronzérmét, minden bizonnyal szívesen megtoldaná egy bajnoki címmel.

hirdetes
 

Címvédők összecsapása a Salona 37 R-ben

A Salona 37 R mezőnye is figyelemre méltó, hiszen – a teljesség igénye nélkül – itt versenyez a tavalyi szintén bajnok Pallay Tibor a KÉSZ – DAK Sailing Team-el és a mögöttük ezüstéremmel záró Ágoston Sailing Team, Weöres Botonddal a kormány mögött.  Ennek az osztálynak a specialistája a többszörös tengeri bajnok  SpiriTuss Sailing Team, az Atlanti-óceánt is átszelő Tuss Miklós kapitánnyal, így itt is számíthatunk drámai fordulatokra.
 

Haranghy marad a jól bevált Dufour 44-ben

Az atlantai Olimpián Star osztályban képviselte hazánkat a Pureco S. T. kormányosa, Haranghy Csaba. Ötödik alkalommal versenyeznek a tengeri bajnokságon, a tavalyi ezüstérem után, most egy arannyal gazdagíthatják gyűjteményüket. Nagy ellenfelük lehet a Westport Sailing Team X-35-ös kategóriában edzett csapata, Ignácz Károly kormányzásával.

hirdetes
 

Hajósorsolás és sajtótájékoztató

A szervezők szeretettel várják 2010. október 5-én, 15:45-kor a csapatok és a sajtó képviselőit a VI. MTNB – Westport Kupa sajtótájékoztatójára, amely egyben az összes kategória hajósorsolása is. Az MVSZ munkatársai a helyszínen ellenőrzik a versenyzők kékkönyveit, hogy a bajnokságon zökkenőmentes legyen a regisztráció.
 

Program:

15:45 welcome drink: Bujdosó Prosecco, regisztrációs csomag átvétele, kékkönyv ellenőrzés
16:00 köszöntő: Bednár Tibor, főszervező
16:05 nyitó beszéd: Szoják Balázs, MVSZ főtitkár
16:15 szabályok ismertetése: Szalontai Tamás, a zsűri magyar elnöke
16:30 hajósorsolás: JOD 35, D44, Salona 37 R
16:40 újságírók kérdései
17:00 teadélután

További információ:
Balogh Anikó
Sajtófőnök
E-mail: media@tengeribajnoksag.com
Mobil: +36 30 619 6649
Info vonal: +36 30 9382 946
www.tengeribajnoksag.com

 

Forrás: www.tengeribajnoksag.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Borda

Borda – a hajótest keresztirányú eleme, merevítõje Tovább

Business formal

Manapság egyre több helyen találkozhatunk a dress code fogalmával, bár tény, hogy ezzel... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 171

Átlagos értékelés: 4.8