15 nap múlva rajtol a VI. MTNB – Westport Kupa mezőnye, 5 vitorlázó olimpikonnal, három hajóosztályban

Kövess minket facebookon!
Főoldal > 15 nap múlva rajtol a VI. MTNB

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

15 nap múlva rajtol a VI. MTNB


2010/10/04

Forrás: www.tengeribajnoksag.hu

Élhetünk azzal a közhellyel, miszerint kicsi a bors, de erős. Idén a válság jelentősen megtizedelte a tengeri bajnokság résztvevőinek számát, ellenben kimondottan presztízs mezőny jött össze. Mindhárom osztályban kiélezett küzdelemre számíthatunk.

VI. MTNB

15 nap múlva rajtol a VI. MTNB 
Westport Kupa mezőnye, 5 vitorlázó olimpikonnal, három hajóosztályban

Élhetünk azzal a közhellyel, miszerint kicsi a bors, de erős. Idén a válság jelentősen megtizedelte a tengeri bajnokság résztvevőinek számát, ellenben kimondottan presztízs mezőny jött össze. Mindhárom osztályban kiélezett küzdelemre számíthatunk.
 

Csapatok és egyéni nevezők jelentkezhetnek még október 12-ig

A szervezők meghosszabbították a nevezést a bajnokságra, így csapatok és egyéni jelentkezők még október 12-ig nevezhetnek a JOD 35 és a D44 osztályokba.
Amennyiben bárki harcba szállna a tengeri magyar bajnoki címért, de nem sikerült csapatot szervezni, most egyénileg is jelentkezhet! Az egyéni nevezési díj 590 € / fő, amely az ellátáson kívül minden költséget tartalmaz.
 

Olimpikonok harca a JOD 35-ben

A JOD 35 hajóosztályban indul a négyszeres címvédő, athéni olimpikon, Czégai Péter és csapata a Subaru Sailing Team. Tőlük követelheti a képzeletbeli koronát, többek között, a Pozsonyi és Társai Ügyvédi Iroda Sailing Team, melyet a londoni olimpiára készülő Litkey Árpád kormányoz. Valamint, nagy esélyekkel száll be küzdelembe az atlantai olimpikon, Litkey Farkas is a Magyar Építő Sailing Team színeiben. A szintén olimpikon és Európa-bajnok Pomucz Tamás is ebben az osztályban vonultatja fel csapatát, az OTP-Fekete Sereg Sailing Team-et, amely a tavalyi Dufour 44-es kategóriában szerzett bronzérmét, minden bizonnyal szívesen megtoldaná egy bajnoki címmel.
 

Címvédők összecsapása a Salona 37 R-ben

A Salona 37 R mezőnye is figyelemre méltó, hiszen – a teljesség igénye nélkül – itt versenyez a tavalyi szintén bajnok Pallay Tibor a KÉSZ – DAK Sailing Team-el és a mögöttük ezüstéremmel záró Ágoston Sailing Team, Weöres Botonddal a kormány mögött.  Ennek az osztálynak a specialistája a többszörös tengeri bajnok  SpiriTuss Sailing Team, az Atlanti-óceánt is átszelő Tuss Miklós kapitánnyal, így itt is számíthatunk drámai fordulatokra.
 

Haranghy marad a jól bevált Dufour 44-ben

Az atlantai Olimpián Star osztályban képviselte hazánkat a Pureco S. T. kormányosa, Haranghy Csaba. Ötödik alkalommal versenyeznek a tengeri bajnokságon, a tavalyi ezüstérem után, most egy arannyal gazdagíthatják gyűjteményüket. Nagy ellenfelük lehet a Westport Sailing Team X-35-ös kategóriában edzett csapata, Ignácz Károly kormányzásával.
 

Hajósorsolás és sajtótájékoztató

A szervezők szeretettel várják 2010. október 5-én, 15:45-kor a csapatok és a sajtó képviselőit a VI. MTNB – Westport Kupa sajtótájékoztatójára, amely egyben az összes kategória hajósorsolása is. Az MVSZ munkatársai a helyszínen ellenőrzik a versenyzők kékkönyveit, hogy a bajnokságon zökkenőmentes legyen a regisztráció.
 

Program:

15:45 welcome drink: Bujdosó Prosecco, regisztrációs csomag átvétele, kékkönyv ellenőrzés
16:00 köszöntő: Bednár Tibor, főszervező
16:05 nyitó beszéd: Szoják Balázs, MVSZ főtitkár
16:15 szabályok ismertetése: Szalontai Tamás, a zsűri magyar elnöke
16:30 hajósorsolás: JOD 35, D44, Salona 37 R
16:40 újságírók kérdései
17:00 teadélután

További információ:
Balogh Anikó
Sajtófőnök
E-mail: media@tengeribajnoksag.com
Mobil: +36 30 619 6649
Info vonal: +36 30 9382 946
www.tengeribajnoksag.com

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Pozíciólámpa

 Napnyugtától napkeltéig, menetben használandó jelzőlámpa.

Előmerevítő

Az előmerevítő, másnéven vorstag egyárbocmerevítő drótkötél a hajó orrától az...

Sátras esküvő

Manapság egyre népszerűbbek a sátras esküvők, hiszen a párok kezdik felismerni a benne rejlő...

A turbó meghibásodásának okai

A turbó élettartalma nagyban függ az autót használó vezetési szokásaitól. Sokkal nagyobb...

Exkluzív esküvőhelyszín Budapesten

Exkluzív esküvőhelyszín Budapesten, patinás környezetben, a múlt század emlékeivel, és...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.