Ember által végzett munkák, amiket a gépek fognak csinálni

Kövess minket facebookon!
Főoldal > 10 munkakör, ahol az embert gépekre fogják cserélni a szakértők szerint 15 éven belül

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

10 munkakör, ahol az embert gépekre fogják cserélni a szakértők szerint 15 éven belül


2020/08/18

A következő cikkünkben olyan munkaköröket fogunk bemutatni, amik valószínűleg el fognak tűnni a következő 15 évben. Ezek mind kétkezi, könnyen és gyorsan betanulható munkák. Lássuk mik ezek a tevékenyégek!

Miket fognak a gépek elvégezni helyettünk?

Mivel az összes munkavállaló fontos része a társadalomnak, a világunknak egy nagyon nehéz és felelősségteljes feladata lesz munkát adni, azoknak a személyeknek, akiknek a technika fejlődése elveszi a mindennapos fix pénzkereseti lehetőségeiket. A váltás leggyorsabban a piaci alapon működő cégeknél lesz majd jellemző, míg az állami vállalatok fognak majd a legtovább várni az elbocsátásokkal. Az is elképzelhető, hogy lesz olyan szituáció, hogy lenne lehetősége váltania a cégnek, de a megfelelő munkahely mennyiség biztosítása érdekében nem fogja ezt megtenni. Ez valószínű az állami vállalatoknál lesz majd jellemző.

 

1. Postás

A postások legnagyobb hányadát minden országban egy államilag vezetett vállalat foglalkoztatja, ahol többnyire törekednek majd arra, hogy minél több ideig minél több embert tudjanak foglalkoztatni. Fontos azonban kitérni arra, hogy például egy drón vagy egy önvezető autó fejlődése biztosan fog tudni egy alternatívát nyújtani az emberekkel elvégzett munka mellett. A legnagyobb szállító cégeknél biztosan gyorsan fog megtörténni ez a váltás.

 

2. Varró

Ha 10-20 éves időtávlatokban beszélünk, akkor egyáltalán nem elrugaszkodott jövőkép az, hogy a gyártósorok mellett vagy a sarki varrodában egy gép fogja megvarrni nekünk a kedvenc ruhánkat. A vállalkozónak ez mindenképpen vonzó lehetőség, ugyanis a gép nem hibázik, és éjjel nappal tud dolgozni. A kezdeti beruházás után jóval olcsóbb karbantartani, mint egy munkavállalót kifizetni.

 

3. Gyorséttermi szakácsok

Az olyan dolgokat, amit a világ összes pontján pontosan ugyanúgy és ugyanabban a sorrendben kell megcsinálni, azt a lehető legrövidebb idő alatt fogják automatizálni. A gépek a gyorséttermekben folyamatosan dolgozni fognak, így a minimum számra tudják csökkentik a dolgozók számát.

 

4. Mezőgazdasági dolgozók

Már 2020-ban is egyre nagyobb a gépek aránya a mezőgazdaságban, ez 10 év múlva biztosan még inkább emelkedni fog. A reális cél az lesz, hogy egy gazdaságot munkaerő nélkül, csupán gépekkel tudjon vezetni egy gazda. Ha érdekel, hogy mi a maradék 6 foglalkozás, aminek a jövője veszélyben van, akkor lapozz a következő oldalra!


érdekességKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Fövenyes Hajóállomás BH ZRt.

A Balaton nyugati medencéjének északi partján található a Balatoni Hajózási Zrt....

Keszthely - BAHART Vitorláskikötő

Keszthely BAHART Vitorláskikötő bemutatása A Keszthelyi Vitorláskikötő a Balaton egyik...

Idegenvezető tanfolyam

Idegenvezető tanfolyam   Az idegenvezető az egyik legérdekesebb szakma, amelyet...

Inzulinrezisztencia

  Inzulin rezisztens állapotban az adott inzulin jelre bekövetkező...

Észak Dunántúli Elektromos Vitorlázó Sportklub, Balatonalmádi

A Balaton keleti medencéjének északi partján található az  Észak Dunántúli...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.