Bachtól Bachig a Művészetek Palotájában

hirdetes

Bachtól Bachig a MÜPA-ban

Kósa Krisztina
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

“Ha a latin ábécében elfoglalt helyük szerint adjuk össze a Bach név betűinek sorszámait, tizennégyet kapunk - éppen ennyi tétel szólal meg ebben a sokszínű műsorban, amely izgalmas keresztmetszetet nyújt a barokk zeneszerző grandiózus életművéből.”

Bachtól Bachig

 

A fenti sorokat a Művészetek Palotájának oldalán olvashatjuk, mellyel megpróbálták bemutatni, mi is várható abban az egyórás előadásban, mely 2016. május 22-én kerül terítékre a fővárosi intézményben. 

 

Johann Sebastian Bachot mindenki ismeri, senkinek sem kell bemutatni. Az 1685. március 21-én született barokk zeneszerző, orgonista, hegedűművész, a zeneművészet kiemelkedő egyénisége volt. Élete megeletősen hányattatottan indult, hiszen kicsi korában elveszítette édesanyját, majd nem sokkal ezután édesapját is. 

 

Ő volt a 17. század elejéig visszavezethető Bach-dinasztia legkiemelkedőbb alakja. Szülővárosában tanult meg zenélni. Kezdetben édesapjától tanut, majd miután árvaságra jutottak testvéreivel, bátyjától, Johann Christophtól vett leckéket. 

hirdetes

Iskolai és templomi tevékenységei mellett nagyon sokat komponált. Rohamosan gyengülő látása miatt halála előtt szemműtétet hajtottak végre rajta, mely nem a kívánt eredménnyel zárult, így sajnálatos módon elveszítette látását. 

 

hirdetes

A MÜPA most egy olyan előadással örvendezteti meg a komolyzene kedvelőit, melynek résztvevői magyar művészek (Elekes Zsuzsa, Pétery Dóra), és tőlük hallhatjuk viszont mindazt a csodát, melyet anno Bach megalkotott. Mivel a program egy órás, utána még bőven jut idők szétnézni a Művészetek Palotájában, mely megannyi érdekességet rejt magában.

 

Gondoljunk csak az impozáns épületre, melyben már a séta is felér egy kirándulással, vagy ha kicsit bátrabbak vagyunk, kipróbálhatjuk az egyik legkedveltebb helyet itt, a Bohém Éttermet, melyet ide kattintva érhetünk el. 

 

 

Lapozz a program további tudnivalóiért!

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
érdekességek gasztronómia hangszer
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.