notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

PartnerGroup - Nacra Multihull regatta beszámoló

hirdetes

PartnerGroup - Nacra Multihull regatta beszámoló

Solymos Dóra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Groupama Garancia F18-as Világbajnokság előversenyére a június 25-26-i hétvégén került sor a Balatonfüredi Kempingben. A rendezőség izgatottan várta a versenyt, mivel ez volt a VB tesztversenye is egyben. A rendezés mellett tesztelésre került a VB-n is majd alkalmazásra kerülő GPS nyomkövető rendszer, ami segítségével a futamok pontosan nyomon követhetőek.

F18 VB

PartnerGroup - Nacra Multihull regatta

Hűvös szeles pénteken kezdődött a nevezés, ahova végül 19db F18-as és 1db M3as katamarán hajó regisztrált; köztük az első külföldi hajó Bulgáriából, akik már a VB-re érkeztek ide. A hétvége szelesen folytatódott szombaton, de az átlag 10-14 m/s-os É-ÉNY-i szél nem szegte a versenyzők kedvét és a többség kihajózott a rajtra. Stabil és erős szélben 4 futamot rendezett a BYC csapata. A hajók jól vették a szombati akadályt és bár voltak borulások és egy árboctörés is, a lelkesedés végig kitartott. Rajthoz a nagy szél miatt csak 14 hajó állt, de ők mind egyenletes, kiemelkedő teljesítményt nyújtottak; a vezetést a HUN 8-as hajó ragadta magához két első, egy második és egy ötödik hellyel, a HUN 76 és HUN 88 –as egységek előtt.


Vasárnap kellemesen, stabil szelet jelzett a meteorológia, ami sajnos a tervezett 10 órás rajtidőre nem érkezett meg. A rendezőség halasztott, mivel a lengedező és nagyokat forgolódó szél fair versenyzésre nem volt alkalmas. Végül kicsit több mint egy órás várakozás után, kellemes nyugatias szél alakult ki, amiben elindultak a futamok. Vasárnap már 18 hajó állt rajthoz, köztük a BYC junior csapata is ifj. Andorka Rudolffal és Kiska Lászlóval a fedélzeten, akik még csak ismerkedtek a többtestű hajóval, de ennek ellenére jól versenyeztek. A kissé forgolódó nyugatias szélben végül megrendezére került az aznapra tervezett, az előversenyből hátralévő mindkét futam.

hirdetes


A hajók továbbra is hozták a stabil eredményeiket, az 5. futamban a HUN 8-as katamarán vitorlázott át elsőként a célvonalon HUN 76 és HUN 88 előtt, míg a 6. futamban a HUN 8-as egység győzedelmeskedett, őt követte a HUN 76 és HUN 877-os hajó.


A díjkiosztóra már kellemes napsütésben került sor a Balatonfüredi Kemping területén, ahol egyébként már gőzerővel folynak a VB előkészületei és sorra érkeznek az első nemzetközi résztvevők is.

hirdetes
A PartnerGroup Nacra Multihull regatta versenyét F18 osztályban Váradi Szabó János és Petheő Tamás (HUN 8) a BYC színeiben nyerte, akik az érmek és díjak mellett a Fox Rent cég képviselőjétől egy Mercedes A osztályú autót is átvehettek 3 napra. Második helyezést ért el a Diószegi Zoltán, Jankovics Gábor (HUN 76) páros a Katamarán SE versenyzői, míg harmadik lett Róka Sándor és Korompai Zsolt (HUN 88) a Ponton Klub versenyzői.  Az M3as osztályban ifj. Lájer Tamás és Lájer Tamás, a Katamarán SE versenyzői nyertek, akik az érmek mellé a Fox Rent cég képviselőjétől szintén egy autót kaptak 3 napra.


Köszönjük mindenkinek a részvételt és a sikeres előversenyt! Mindenkinek jó szelet a VB-re!
 

Forrás: www.byc.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Gaffos vitorla

A gaffos vitorla meghatározását lásd a csonkarudas vitorlázat szótárszónál. Tovább

Frontális vihar

A frontális vihar a hidegfronttal érkező, gyakran zivatarral együttjáró vihar, mely több... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 209

Átlagos értékelés: 4.7