notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

PartnerGroup - Nacra Multihull regatta beszámoló

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > PartnerGroup - Nacra Multihull regatta beszámoló

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

PartnerGroup - Nacra Multihull regatta beszámoló


2011/06/28
Solymos Dóra

Forrás: www.byc.hu

A Groupama Garancia F18-as Világbajnokság előversenyére a június 25-26-i hétvégén került sor a Balatonfüredi Kempingben. A rendezőség izgatottan várta a versenyt, mivel ez volt a VB tesztversenye is egyben. A rendezés mellett tesztelésre került a VB-n is majd alkalmazásra kerülő GPS nyomkövető rendszer, ami segítségével a futamok pontosan nyomon követhetőek.

F18 VB

PartnerGroup - Nacra Multihull regatta

Hűvös szeles pénteken kezdődött a nevezés, ahova végül 19db F18-as és 1db M3as katamarán hajó regisztrált; köztük az első külföldi hajó Bulgáriából, akik már a VB-re érkeztek ide. A hétvége szelesen folytatódott szombaton, de az átlag 10-14 m/s-os É-ÉNY-i szél nem szegte a versenyzők kedvét és a többség kihajózott a rajtra. Stabil és erős szélben 4 futamot rendezett a BYC csapata. A hajók jól vették a szombati akadályt és bár voltak borulások és egy árboctörés is, a lelkesedés végig kitartott. Rajthoz a nagy szél miatt csak 14 hajó állt, de ők mind egyenletes, kiemelkedő teljesítményt nyújtottak; a vezetést a HUN 8-as hajó ragadta magához két első, egy második és egy ötödik hellyel, a HUN 76 és HUN 88 –as egységek előtt.


Vasárnap kellemesen, stabil szelet jelzett a meteorológia, ami sajnos a tervezett 10 órás rajtidőre nem érkezett meg. A rendezőség halasztott, mivel a lengedező és nagyokat forgolódó szél fair versenyzésre nem volt alkalmas. Végül kicsit több mint egy órás várakozás után, kellemes nyugatias szél alakult ki, amiben elindultak a futamok. Vasárnap már 18 hajó állt rajthoz, köztük a BYC junior csapata is ifj. Andorka Rudolffal és Kiska Lászlóval a fedélzeten, akik még csak ismerkedtek a többtestű hajóval, de ennek ellenére jól versenyeztek. A kissé forgolódó nyugatias szélben végül megrendezére került az aznapra tervezett, az előversenyből hátralévő mindkét futam.


A hajók továbbra is hozták a stabil eredményeiket, az 5. futamban a HUN 8-as katamarán vitorlázott át elsőként a célvonalon HUN 76 és HUN 88 előtt, míg a 6. futamban a HUN 8-as egység győzedelmeskedett, őt követte a HUN 76 és HUN 877-os hajó.


A díjkiosztóra már kellemes napsütésben került sor a Balatonfüredi Kemping területén, ahol egyébként már gőzerővel folynak a VB előkészületei és sorra érkeznek az első nemzetközi résztvevők is.
A PartnerGroup Nacra Multihull regatta versenyét F18 osztályban Váradi Szabó János és Petheő Tamás (HUN 8) a BYC színeiben nyerte, akik az érmek és díjak mellett a Fox Rent cég képviselőjétől egy Mercedes A osztályú autót is átvehettek 3 napra. Második helyezést ért el a Diószegi Zoltán, Jankovics Gábor (HUN 76) páros a Katamarán SE versenyzői, míg harmadik lett Róka Sándor és Korompai Zsolt (HUN 88) a Ponton Klub versenyzői.  Az M3as osztályban ifj. Lájer Tamás és Lájer Tamás, a Katamarán SE versenyzői nyertek, akik az érmek mellé a Fox Rent cég képviselőjétől szintén egy autót kaptak 3 napra.


Köszönjük mindenkinek a részvételt és a sikeres előversenyt! Mindenkinek jó szelet a VB-re!
 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Detre Diána

Név: Detre Diána Detre Diána születési hely/idő: Budapest, 1983. november....

Félszél

Félszél – a hajó menetiránya és a látszólagos szélirány kb. 90 fokot zár be

Balatonfűzfő - Nitrokémia Horgász Egyesület

A balatonfűzfői Nitrokémia Horgász Egyesület kikötője dél felé nyitott, így a...

Üzleti rendezvényhelyszín hotelben

Többnapos üzleti rendezvény hotelben   Ahhoz, hogy a rendezvényünk valóban sikert...

Félszem

A félszem, vagy másik nevén sekli a vitorláshajón igen változatos szerepet tölt be. Ezek...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!