PartnerGroup - Nacra Multihull regatta beszámoló

Kövess minket facebookon!
Főoldal > PartnerGroup - Nacra Multihull regatta beszámoló

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

PartnerGroup - Nacra Multihull regatta beszámoló


2011/06/28

Forrás: www.byc.hu

A Groupama Garancia F18-as Világbajnokság előversenyére a június 25-26-i hétvégén került sor a Balatonfüredi Kempingben. A rendezőség izgatottan várta a versenyt, mivel ez volt a VB tesztversenye is egyben. A rendezés mellett tesztelésre került a VB-n is majd alkalmazásra kerülő GPS nyomkövető rendszer, ami segítségével a futamok pontosan nyomon követhetőek.

F18 VB

PartnerGroup - Nacra Multihull regatta

Hűvös szeles pénteken kezdődött a nevezés, ahova végül 19db F18-as és 1db M3as katamarán hajó regisztrált; köztük az első külföldi hajó Bulgáriából, akik már a VB-re érkeztek ide. A hétvége szelesen folytatódott szombaton, de az átlag 10-14 m/s-os É-ÉNY-i szél nem szegte a versenyzők kedvét és a többség kihajózott a rajtra. Stabil és erős szélben 4 futamot rendezett a BYC csapata. A hajók jól vették a szombati akadályt és bár voltak borulások és egy árboctörés is, a lelkesedés végig kitartott. Rajthoz a nagy szél miatt csak 14 hajó állt, de ők mind egyenletes, kiemelkedő teljesítményt nyújtottak; a vezetést a HUN 8-as hajó ragadta magához két első, egy második és egy ötödik hellyel, a HUN 76 és HUN 88 –as egységek előtt.


Vasárnap kellemesen, stabil szelet jelzett a meteorológia, ami sajnos a tervezett 10 órás rajtidőre nem érkezett meg. A rendezőség halasztott, mivel a lengedező és nagyokat forgolódó szél fair versenyzésre nem volt alkalmas. Végül kicsit több mint egy órás várakozás után, kellemes nyugatias szél alakult ki, amiben elindultak a futamok. Vasárnap már 18 hajó állt rajthoz, köztük a BYC junior csapata is ifj. Andorka Rudolffal és Kiska Lászlóval a fedélzeten, akik még csak ismerkedtek a többtestű hajóval, de ennek ellenére jól versenyeztek. A kissé forgolódó nyugatias szélben végül megrendezére került az aznapra tervezett, az előversenyből hátralévő mindkét futam.


A hajók továbbra is hozták a stabil eredményeiket, az 5. futamban a HUN 8-as katamarán vitorlázott át elsőként a célvonalon HUN 76 és HUN 88 előtt, míg a 6. futamban a HUN 8-as egység győzedelmeskedett, őt követte a HUN 76 és HUN 877-os hajó.


A díjkiosztóra már kellemes napsütésben került sor a Balatonfüredi Kemping területén, ahol egyébként már gőzerővel folynak a VB előkészületei és sorra érkeznek az első nemzetközi résztvevők is.
A PartnerGroup Nacra Multihull regatta versenyét F18 osztályban Váradi Szabó János és Petheő Tamás (HUN 8) a BYC színeiben nyerte, akik az érmek és díjak mellett a Fox Rent cég képviselőjétől egy Mercedes A osztályú autót is átvehettek 3 napra. Második helyezést ért el a Diószegi Zoltán, Jankovics Gábor (HUN 76) páros a Katamarán SE versenyzői, míg harmadik lett Róka Sándor és Korompai Zsolt (HUN 88) a Ponton Klub versenyzői.  Az M3as osztályban ifj. Lájer Tamás és Lájer Tamás, a Katamarán SE versenyzői nyertek, akik az érmek mellé a Fox Rent cég képviselőjétől szintén egy autót kaptak 3 napra.


Köszönjük mindenkinek a részvételt és a sikeres előversenyt! Mindenkinek jó szelet a VB-re!
 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balanszkormány

A balanszkormányon a kormány forgástengelye nem a kormánylap belépőélén, hanem hátrább...

Balatonfüred - Hajógyári Kikötő

A Balatonfüredi Hajógyári kikötő leírása: A Balaton keleti medencéjének északi...

Salgó polc

Salgó Polc

Brise

Brise ( ejtsd : bríz ) - könnyü szél

Russel Coutts

 Russel Coutts Russel Coutts Új Zélandon, Wellingtonban született 1962. március...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.